• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Speltboller - opskrift på nemme boller med speltmel

Speltboller - opskrift på nemme boller med speltmel

billede med speltboller
4.8 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. maj 2024 - Udgivet:  13. december 2022

Her er min opskrift på verdens nemmeste speltboller. Du skal blot bruge vand, gær, speltmel og salt, og dejen skal du slet ikke ælte.

Speltboller er super lækre boller, der også er utroligt nemme at bage.

Jeg bager speltbollerne på den mest simple måde, hvor ingredienserne blot består af koldt vand, gær, sigtet speltmel og salt.

Dejen skal kun røres sammen, så denne opskrift laves altså uden brug af røremaskine. Og dejen skal heller ikke æltes.

Lad dejen hæve i ca. 3-4 timer, hvorefter du er klar til at bage verdens bedste speltboller.

Tip: Varm en bageplade op sammen med ovnen, så den er rygende varm, når dejen sættes på pladen. Så bliver speltbollerne endnu bedre. De kan selvfølgelig bages på bagestål.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmebagte boller med smør
  • Koldhævede speltboller
  • Fuldkornsboller
  • Koldhævede speltboller i airfryer

Opskrift på nemme speltboller

billede med speltboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Speltboller - nem og lækker opskrift

4.80 fra 15 stemmer
Her er min opskrift på verdens nemmeste speltboller. Du skal blot bruge vand, gær, speltmel og salt, og dejen skal du slet ikke ælte.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 25 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 195
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g vand - koldt
  • 10 g gær
  • 425 g speltmel - sigtet
  • 7 g salt

Fremgangsmåde
 

  1. Rør gær ud i det kolde vand.
  2. Bland speltmel med salt, og kom det ned til væsken på samme tid.
  3. Rør dejen sammen med en grydeske, så dejen er samlet. Du kan evt. se mere om det i min video.
  4. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 3-4 timer.
  5. Inden bagning forvarmes ovnen til 230 °C varmluft med en bageplade i ovnen.
  6. Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og træk den lidt lang, hvorefter den foldes sammen. Dejen skal ikke æltes. Også dette kan du se i min video.
  7. Del dejen i 8 lige store stykker - eller så mange speltboller du ønsker at bage. Du kan sagtens også lave 12 af denne mængde, og endnu flere, hvis de skal anvendes som kuvertbrød. Drys eventuelt bollerne med lidt speltmel, men de skal ikke pensles.
  8. Bag speltbollerne midt i ovnen, hvor de skal have 12-15 minutter. Bagetiden afhænger af, hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 195kcalKulhydrater: 41gProtein: 6gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 342mgKalium: 64mgKostfibre: 2gSukker: 0.1gVitamin C: 0.001mgCalcium: 10mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De bagte speltboller køles af, hvorefter de er klar til servering. De er gode med lidt smør.

Speltbollerne kan sagtens fryses.

Læs også: Hvor meget gær skal man bruge?

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Lotte Jensen

    september 22, 2024 at 10:26 am

    Så nemme, lækre og sprøde. Også opvarmede efter en tur i fryseren

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required