Her er min opskrift på verdens nemmeste speltboller. Du skal blot bruge vand, gær, speltmel og salt, og dejen skal du slet ikke ælte.
Speltboller er super lækre boller, der også er utroligt nemme at bage.
Jeg bager speltbollerne på den mest simple måde, hvor ingredienserne blot består af koldt vand, gær, sigtet speltmel og salt.
Dejen skal kun røres sammen, så denne opskrift laves altså uden brug af røremaskine. Og dejen skal heller ikke æltes.
Lad dejen hæve i ca. 3-4 timer, hvorefter du er klar til at bage verdens bedste speltboller.
Tip: Varm en bageplade op sammen med ovnen, så den er rygende varm, når dejen sættes på pladen. Så bliver speltbollerne endnu bedre. De kan selvfølgelig bages på bagestål.
Se også disse opskrifter:
- Hjemmebagte boller med smør
- Koldhævede speltboller
- Fuldkornsboller
- Koldhævede speltboller i airfryer
Opskrift på nemme speltboller
Speltboller - nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 300 g vand - koldt
- 10 g gær
- 425 g speltmel - sigtet
- 7 g salt
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i det kolde vand.
- Bland speltmel med salt, og kom det ned til væsken på samme tid.
- Rør dejen sammen med en grydeske, så dejen er samlet. Du kan evt. se mere om det i min video.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 3-4 timer.
- Inden bagning forvarmes ovnen til 230 °C varmluft med en bageplade i ovnen.
- Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og træk den lidt lang, hvorefter den foldes sammen. Dejen skal ikke æltes. Også dette kan du se i min video.
- Del dejen i 8 lige store stykker - eller så mange speltboller du ønsker at bage. Du kan sagtens også lave 12 af denne mængde, og endnu flere, hvis de skal anvendes som kuvertbrød. Drys eventuelt bollerne med lidt speltmel, men de skal ikke pensles.
- Bag speltbollerne midt i ovnen, hvor de skal have 12-15 minutter. Bagetiden afhænger af, hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De bagte speltboller køles af, hvorefter de er klar til servering. De er gode med lidt smør.
Speltbollerne kan sagtens fryses.
Læs også: Hvor meget gær skal man bruge?
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lise Lotte Jensen
Så nemme, lækre og sprøde. Også opvarmede efter en tur i fryseren