Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Glaserede stegeben - opskrift på sticky ribs

Glaserede stegeben - opskrift på sticky ribs

billede med glaserede stegeben
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
68
SHARES
FacebookMessenger68PinterestEmailSMS
Opdateret: 11. april 2025 - Udgivet: 30. juli 2017

Den bedste opskrift på glaserede stegeben, der smager forrygende godt. Se hvordan du steger stykkerne perfekt, så de bliver sticky og møre.

Her er min bedste opskrift på glaserede stegeben, der samtidig er nem at gå til.

Stegeflæsket skæres i tykke skiver med ben på, og steges en time i ovnen. Kødet bliver både meget saftigt, mørt og klæbrigt (sticky). Ligesom de skal være.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to gode stykker stegeben til hver person. Men du kan selvfølgelig dosere som du synes. Længere nede er der forslag til tilbehør.

Se også disse opskrifter:

Spareribs i grill eller ovn med hjemmelavet marinade

Stegt flæsk med persillesovs

Gammeldags revelsben

Stegt flæsk i ovn - langtidsstegt og sprødt

Opskrift på glaserede stegeben

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Glaserede stegeben - opskrift på sticky ribs

5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 585
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg stegeben - i tykke skiver
  • 1 tsk ingefær - stødt
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 tsk sambal oelek - - eller anden chili
  • 1 stort rødløg
  • 2 spsk soja
  • 5 spsk akaciehonning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 5 dl kyllingefond - elelr hønsebouillon
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Stegebenstykket deles i otte stykker spareribs, hvor du lader benet sidde på. Du kan selvfølgelig også bare købe otte stykker spareribs, som slagteren i forvejen har skåret ud.
  2. Kom lidt olie på en varm pande, og brun nu kødet grundigt på begge sider. Det skal virkelig tage farve, for det er her meget af smagen sidder.
  3. Brun først fire stykker spareribs godt og grundigt på begge sider, og læg dem i et ildfast fad med plads til alle otte stykker. Fortsæt derefter med de sidste fire stykker.
  4. Når de sidste fire stykker spareribs er godt brunet af, kommes ingefær, rosmarin og chili/sambal oelek ved sammen med finthakket rødløg.
  5. Tilsæt så soja, akaciehonning, hvidvinseddike og kyllingefond. Kyllingfond kan erstattes med en almindelig hønsebouillon.
  6. Kom så de fire første stykker spareribs ved, og lad det varme godt igennem. Læg kødet over i fadet og fordel væden i fadet over og rundt om kødet.
    Den bedste spareribs opskrift, hvor flæskestykkerne brunes gevaldigt af på panden, hvorefter de krydres. Her er de dejlige spareribs ved at koge op på sammen sammen med krydderier og kyllingefond. derefter skal de steges i ovnen i en times tid. Foto: Madensverden.dk.
  7. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og giv dem i første 30 minutter.
  8. Tag så fadet ud af ovnen, vend kødet om, stil fadet tilbage i ovnen, nu ved 180 grader varmluft. Steg færdig i yderligere 30 minutter, så den samlede tid i ovnen er en time.
  9. Tag kødet ud og anret i et fad.
    glaserede stegeben
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 585kcalKulhydrater: 25gProtein: 29gFedt: 41gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.4gKolesterol: 140mgNatrium: 886mgKalium: 503mgKostfibre: 1gSukker: 23gVitamin A: 1IUVitamin C: 2mgCalcium: 38mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

De færdigstegte og glaserede stegeben nydes med sprøde pommes frites og en lækker avocadosalat. Broccolisalat passer også fortrinlig til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    april 11, 2025 at 4:26 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - hvad synes du om de glaserede stegeben?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required