Den bedste opskrift på glaserede stegeben, der smager forrygende godt. Se hvordan du steger stykkerne perfekt, så de bliver sticky og møre.
Her er min bedste opskrift på glaserede stegeben, der samtidig er nem at gå til.
Stegeflæsket skæres i tykke skiver med ben på, og steges en time i ovnen. Kødet bliver både meget saftigt, mørt og klæbrigt (sticky). Ligesom de skal være.
Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to gode stykker stegeben til hver person. Men du kan selvfølgelig dosere som du synes. Længere nede er der forslag til tilbehør.
Se også disse opskrifter:
Spareribs i grill eller ovn med hjemmelavet marinade
Stegt flæsk i ovn - langtidsstegt og sprødt
Opskrift på glaserede stegeben
Glaserede stegeben - opskrift på sticky ribs
Ingredienser
- 1 kg stegeben - i tykke skiver
- 1 tsk ingefær - stødt
- 1 tsk rosmarin
- 2 tsk sambal oelek - - eller anden chili
- 1 stort rødløg
- 2 spsk soja
- 5 spsk akaciehonning
- 1 spsk hvidvinseddike
- 5 dl kyllingefond - elelr hønsebouillon
Fremgangsmåde
- Stegebenstykket deles i otte stykker spareribs, hvor du lader benet sidde på. Du kan selvfølgelig også bare købe otte stykker spareribs, som slagteren i forvejen har skåret ud.
- Kom lidt olie på en varm pande, og brun nu kødet grundigt på begge sider. Det skal virkelig tage farve, for det er her meget af smagen sidder.
- Brun først fire stykker spareribs godt og grundigt på begge sider, og læg dem i et ildfast fad med plads til alle otte stykker. Fortsæt derefter med de sidste fire stykker.
- Når de sidste fire stykker spareribs er godt brunet af, kommes ingefær, rosmarin og chili/sambal oelek ved sammen med finthakket rødløg.
- Tilsæt så soja, akaciehonning, hvidvinseddike og kyllingefond. Kyllingfond kan erstattes med en almindelig hønsebouillon.
- Kom så de fire første stykker spareribs ved, og lad det varme godt igennem. Læg kødet over i fadet og fordel væden i fadet over og rundt om kødet.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og giv dem i første 30 minutter.
- Tag så fadet ud af ovnen, vend kødet om, stil fadet tilbage i ovnen, nu ved 180 grader varmluft. Steg færdig i yderligere 30 minutter, så den samlede tid i ovnen er en time.
- Tag kødet ud og anret i et fad.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De færdigstegte og glaserede stegeben nydes med sprøde pommes frites og en lækker avocadosalat. Broccolisalat passer også fortrinlig til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - hvad synes du om de glaserede stegeben?