Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Spanske rundstykker med krakeleret skorpe

Spanske rundstykker med krakeleret skorpe

spanske rundstykker
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS
Opdateret: 10. januar 2024 - Udgivet: 10. januar 2024

Her får du min opskrift på spanske rundstykker, der opnår den eftertragtede og krakelerede skorpe, der samtidig bevarer sprødheden.

Sådan bager du spanske rundstykker med en sprød og krakeleret skorpe, der kan bages i dampovn eller en traditionel ovn.

Rundstykkerne kan dyppes i sesam, men jeg foretrækker dem uden. Husk at bruge en hvedemel med et proteinindhold på mindst 12%.

Du får 6 stk. ud af denne opskrift, der er nem at gange op til flere. Du kan også fryse rundstykkerne ned, og derefter blot lune dem i en ovn eller airfryer.

Se også disse opskrifter:

Bagerens rundstykker

Nemme rundstykker

Boller

Fødselsdagsboller

Opskrift på spanske rundstykker

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spanske rundstykker

5 fra 4 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 177
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 175 g vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 285 g hvedemel - mindst 12% protein
  • 6 g bageenzymer - kan udelades
  • 6 g salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at røre gær ud i lunkent vand i skålen til din røremaskine.
  2. Tilsæt så hvedemel sammen med bageezymer (kan udelades) og salt. Kør dejen med dejkrog i ca. 8 minutter ved middel hastighed.
  3. Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den op. Du kan se her hvordan man nemt virker en dej op. Du skal ikke bruge mere hvedemel, da dejen er nem at arbejde med. Læg et viskestykke over dejen og lad den hvile i 20 minutter på bordet.
  4. Del dejen i 6 lige store stykker, der hver vejer ca. 80 gram. Vej gerne dejen af, men du skal ikke ælte den igen.
  5. Trilles til boller, der sættes på hulplade eller bageplade med bagepapir.
  6. Hæves ved damp i ovnen ved 35 grader. Har du ikke en dampovn, kan du her se hvordan du laver damp i en almindelig ovn. Hæver i ca. 30 minutter.
  7. Bag derefter de spanske rundstykker med medium damp ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Rundstykkerne skal være godt bagt af. Luk damp ud af ovnen de sidste 5 minutter af bagetiden, så de bliver helt sprøde.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 177kcalKulhydrater: 37gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 391mgKalium: 76mgKostfibre: 2gSukker: 0.1gVitamin C: 0.01mgCalcium: 9mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De nybagte spanske rundstykker køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Nu kan du så nyde lyden af rundstykker der krakelerer, så de nærmest taler til dig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen skriver

    januar 16, 2025 at 11:07 am

    Veldig tørre rundstykker

    Svar
  2. Michael skriver

    juni 20, 2024 at 7:52 pm

    Hej Holger,

    Virkelig lækre rundstykker.
    Ville man kunne lave dem koldhævet ved blot at nedjustere mængden af gær? Og til hvor meget?

    Svar
  3. Anette Hjortshøj skriver

    januar 23, 2024 at 12:59 pm

    Jeg bruger flittigt Madensverden.dk og syntes det er en af de bedste mad “sider”

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 26, 2024 at 9:42 am

      Hej Anette
      Mange tak - det er jeg meget glad for at høre 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  4. Per Tjørnlund skriver

    januar 20, 2024 at 8:23 am

    God morgen Holger
    Spanske rundstykker: Hvordan opnår man damp ved 35 grader, når man ikke har en dampovn? Har du et alternativt trick?
    Tak for alle de gode opskrifter i øvrigt, som altid er meget velsmagende.
    Mvh Per Tjørnlund

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 20, 2024 at 8:51 am

      Hej Per
      Tak for det - og det kan du gøre på denne måde: https://madensverden.dk/saadan-laver-du-damp-i-ovn-naar-du-bager-broed/
      Og det glæder mkig at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Per Tjørnlund skriver

        januar 21, 2024 at 8:54 am

        Tak for svaret, men nu gik mit spørgsmål på, hvordan man opnår damp under hæveprocessen ved kun 35 grader.
        Med venlig hilsen
        Per Tjørnlund

      • Holger Rørby Madsen skriver

        januar 21, 2024 at 8:57 am

        Hej igen Per
        Aaah, undskyld, den fangede jeg ikke 🙂
        Sæt brødet ind i en kold ovn, tænd lyset og stil et lille fad med kogende vand i bunden. Det fungerer fint.
        Alt det bedste
        Holger

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required