Spansk kylling er en lækker hverdagsret, som laves med bla. kikærter og blomkål. I opskriften indgår også chorizo, der giver det spanske præg på retten.
Spansk kylling har blandt andet fået sit navn, fordi den populære familieret laves med den spanske chorizo, der er en dejlig krydret pølse.
Kyllingeretten tilberedes i et fad, og den er et godt bud på en nem aftensmad, fordi du kan klare opvasken, mens retten steges færdig i ovnen.
Du kan krydre den spanske kylling som du synes, og ønsker du den mere stærk, kan der tilsættes lidt chili eller jalapenos.
Er I meget sultne tilsættes en ekstra dåse kikærter.
Opskriften på spansk kylling er beregnet til fire personer som en hovedret.
Opskrift på spansk kylling med chorizo
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo
Ingredienser
- 1 hel kylling - ca. 1,5 kg
- olivenolie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 dåse kikærter
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk paprika
- 2 rødløg
- 1 blomkål
- 150 g blommetomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g chorizo pølse
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- 1 hel kylling parteres i henholdsvis underlår og overlår, mens hver brystfileter deles i to, så du får otte stykker kylling. Perfekt til fire personer.
- Rør en god sjat olivenolie sammen med 2 tsk paprika, 1 tsk hvidløgspulver og lidt salt og friskkværnet peber. Pensl kyllingestykkerne grundigt med marinaden og krydr med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- 1 dåse kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane. Kommes i en skål med en god sjat olivenolie, 1 tsk hvidløgspulver og 2 tsk paprika. Vendes rundt og kommes i et ildfast fad eller bradepande.
- 2 rødløg pilles og skæres ud i mindre både, som kommes i fadet sammen med 1 blomkål, der er snittet i mindre buketter. Har du en større blomkål anvendes en halv.
- Halvér 150 g blommetomater og kom også dem i fadet sammen med 1 dåse hakkede tomater.
- 100 g chorizo pølse skæres i mindre stykker/skiver, som lægges ved. Det giver god smag til spansk kylling. Krydr fadet med lidt salt og peber, og vend det hele lidt rundt.
- Stil derefter kyllingestykkerne over, og drys med 1 håndfuld persille (hakket).
- Stil fadet ind i ovnen, hvor det skal have cirka 45 minutter. Tjek at kyllingestykkerne er gennemstegte, og giver dem ellers fem minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip til servering
Spansk kylling kan serveres som den er, eller du kan servere den med en lækker salat og eventuelt et stykke focaccia.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: