Spansk kylling er en lækker hverdagsret, som laves med bla. kikærter og blomkål. I opskriften indgår også chorizo, der giver det spanske præg på retten.
Spansk kylling har blandt andet fået sit navn, fordi den populære familieret laves med den spanske chorizo, der er en dejlig krydret pølse.
Kyllingeretten tilberedes i et fad, og den er et godt bud på en nem aftensmad, fordi du kan klare opvasken, mens retten steges færdig i ovnen.
Du kan krydre den spanske kylling som du synes, og ønsker du den mere stærk, kan der tilsættes lidt chili eller jalapenos.
Er I meget sultne tilsættes en ekstra dåse kikærter.
Opskriften på spansk kylling er beregnet til fire personer som en hovedret.
Opskrift på spansk kylling med chorizo
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 hel kylling - ca. 1,5 kg
- olivenolie
- 2 teske paprika
- 1 teske hvidløgspulver
- 1 dåse kikærter
- 1 teske hvidløgspulver
- 2 teske paprika
- 2 rødløg
- 1 blomkål
- 150 gram blommetomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 gram chorizo pølse
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- 1 hel kylling parteres i henholdsvis underlår og overlår, mens hver brystfileter deles i to, så du får otte stykker kylling. Perfekt til fire personer.
- Rør en god sjat olivenolie sammen med 2 teske paprika, 1 teske hvidløgspulver og lidt salt og friskkværnet peber. Pensl kyllingestykkerne grundigt med marinaden og krydr med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- 1 dåse kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane. Kommes i en skål med en god sjat olivenolie, 1 teske hvidløgspulver og 2 teske paprika. Vendes rundt og kommes i et ildfast fad eller bradepande.
- 2 rødløg pilles og skæres ud i mindre både, som kommes i fadet sammen med 1 blomkål, der er snittet i mindre buketter. Har du en større blomkål anvendes en halv.
- Halvér 150 gram blommetomater og kom også dem i fadet sammen med 1 dåse hakkede tomater.
- 100 gram chorizo pølse skæres i mindre stykker/skiver, som lægges ved. Det giver god smag til spansk kylling. Krydr fadet med lidt salt og peber, og vend det hele lidt rundt.
- Stil derefter kyllingestykkerne over, og drys med 1 håndfuld persille (hakket).
- Stil fadet ind i ovnen, hvor det skal have cirka 45 minutter. Tjek at kyllingestykkerne er gennemstegte, og giver dem ellers fem minutter mere.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tip til servering
Spansk kylling kan serveres som den er, eller du kan servere den med en lækker salat og eventuelt et stykke focaccia.
Del dine ideer og tanker med os andre her: