• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo

Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo

spansk kylling
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
363
SHARES
FacebookMessenger363PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 11. marts 2024

Spansk kylling er en lækker hverdagsret, som laves med bla. kikærter og blomkål. I opskriften indgår også chorizo, der giver det spanske præg på retten.

Spansk kylling har blandt andet fået sit navn, fordi den populære familieret laves med den spanske chorizo, der er en dejlig krydret pølse.

Kyllingeretten tilberedes i et fad, og den er et godt bud på en nem aftensmad, fordi du kan klare opvasken, mens retten steges færdig i ovnen.

Du kan krydre den spanske kylling som du synes, og ønsker du den mere stærk, kan der tilsættes lidt chili eller jalapenos. Er I meget sultne tilsættes en ekstra dåse kikærter.

Opskriften på spansk kylling er beregnet til fire personer som en hovedret.

Oversigt over indhold
  • Spansk kylling er en lækker hverdagsret, som laves med bla. kikærter og blomkål. I opskriften indgår også chorizo, der giver det spanske præg på retten.
  • Opskrift på spansk kylling med chorizo
  • Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tip til servering
  • Kommentarer

Opskrift på spansk kylling med chorizo

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo

4.75 fra 8 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Spansk
Kalorier: 562
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 hel kylling - ca. 1,5 kg
  • olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • 2 rødløg
  • 1 blomkål
  • 150 g blommetomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g chorizo pølse
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. 1 hel kylling parteres i henholdsvis underlår og overlår, mens hver brystfileter deles i to, så du får otte stykker kylling. Perfekt til fire personer.
  3. Rør en god sjat olivenolie sammen med 2 tsk paprika, 1 tsk hvidløgspulver og lidt salt og friskkværnet peber. Pensl kyllingestykkerne grundigt med marinaden og krydr med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  4. 1 dåse kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane. Kommes i en skål med en god sjat olivenolie, 1 tsk hvidløgspulver og 2 tsk paprika. Vendes rundt og kommes i et ildfast fad eller bradepande.
  5. 2 rødløg pilles og skæres ud i mindre både, som kommes i fadet sammen med 1 blomkål, der er snittet i mindre buketter. Har du en større blomkål anvendes en halv.
  6. Halvér 150 g blommetomater og kom også dem i fadet sammen med 1 dåse hakkede tomater.
  7. 100 g chorizo pølse skæres i mindre stykker/skiver, som lægges ved. Det giver god smag til spansk kylling. Krydr fadet med lidt salt og peber, og vend det hele lidt rundt.
  8. Stil derefter kyllingestykkerne over, og drys med 1 håndfuld persille (hakket).
  9. Stil fadet ind i ovnen, hvor det skal have cirka 45 minutter. Tjek at kyllingestykkerne er gennemstegte, og giver dem ellers fem minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier: 562kcalKulhydrater: 36gProtein: 33gFedt: 33gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.1gKolesterol: 100mgNatrium: 859mgKalium: 1217mgKostfibre: 10gSukker: 12gVitamin A: 970IUVitamin C: 103mgCalcium: 131mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip til servering

Spansk kylling kan serveres som den er, eller du kan servere den med en lækker salat og eventuelt et stykke focaccia.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Gazpacho - kold tomatsuppe fra Spanien
  • Tapas - opskrifter og inspiration
  • Churros - opskrift på sprøde og søde spanskrør med kanel
  • Spansk pølseret med chorizo og kartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required