• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Spanakopita - græsk tærte med spinat og feta

Spanakopita - græsk tærte med spinat og feta

Spanakopita
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
204
SHARES
FacebookMessenger204PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. september 2022 - Udgivet:  27. januar 2022

Spanakopita er den lækreste græske spinattærte med butterdej og feta. Den er super nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk.

Spanakopita har en god smag af feta, frisk persille, dild og muskatnød, som gør tærten til en oplevelse at spise.

Den smager af autentisk græsk mad og kan give selv den største spinathader lyst til at smage.

Du kan lave tærten med både butterdej eller filodej. Filodej er faktisk det mest autentiske valg, men jeg vælger at bruge butterdej, da jeg elsker konsistensen.

Selve tærten kan spises både varm eller kold. Jeg laver altid en stor portion, da jeg synes det er lækkert at have rester til dagen efter, hvor jeg kan nyde dem kolde.

Opskrift på spanakopita

Spanakopita
Rakel Seneca

Spanakopita

4.91 fra 20 stemmer
Spanakopita er den lækreste græske spinattærte med butterdej og feta. Den er super nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 serveringer
Ret: Vegetar
Køkken: Græsk
Kalorier: 245
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g spinat - frisk
  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 hel forårsløg
  • 0,5 dl persille - finthakket
  • 2 spsk dild - frisk
  • 2 stk æg
  • 100 g feta
  • 1 knivspids muskatnød - stødt
  • friskkværnet peber
  • salt
  • 275 g butterdej - svare til en pakke

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at vaske spinaten og put den i en gryde med låg. Skru op for mellem varme og lad vandet koge ud af spinaten, dette tager cirka fem minutter. Hæld derefter vandet fra og lad spinaten køle ned, hak den derefter groft.
  2. Skær rødløg og hvidløg i fine stykker. Tag en pande og tilføj olivenolie, rødløg og hvidløg. Steg det nu sammen i fem minutter. Tag panden af varmen og tilføj den kogte spinat og muskatnød.
  3. Skær forårsløg, persille og dild fint og tilføj til spinaten. Smag til med salt og peber.
  4. Tilføj derefter æggene og brug fingrene til at smuldre fetaen ned i blandingen. Rør det godt sammen.
  5. Tænd ovnen på 200 grader og gør et fad klar. Kom halvdelen af butterdejen i bunden af fadet og hæld fyldet henover bunden. Put nu den anden halvdel af butterdej ovenpå fyldet.
  6. Bag tærten i cirka 30 minutter, eller indtil dejen er gylden og fyldet virker stift. Lad tærten køle ned og så er din spanakopita klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 245kcalKulhydrater: 19gProtein: 6gFedt: 17gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 12mgNatrium: 281mgKalium: 415mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 6451IUVitamin C: 26mgCalcium: 137mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens bruge frossen spinat i opskriften, du skal dog bare tø den op og klemme så meget vand ud af det som muligt.

Herefter kan du følge opskriften på græske tærter - spanakopita - som beskrevet.

Se også andre opskrifter med spinat:

Vegetartærte med feta, spinat og kartofler

Spinatvafler

Cannelloni med spinat

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Thomsen

    juni 20, 2024 at 7:06 pm

    Filodejen er ikke sammenhængende, når den er bagt. Mangler noget at binde sammen med.
    Vh Kirsten Thomsen

    Svar
  2. Mette

    august 29, 2023 at 6:59 pm

    Skulle butterdejen ikke have været penslet med lidt æg?

    Svar
  3. Per Værum Mikkelsen

    juni 06, 2022 at 12:19 pm

    Skal butterdejen ikke rules ud?

    Svar
  4. Tut

    maj 27, 2022 at 4:23 pm

    Fin opskrift, dog mangler der info om hvor længe spinaten skal koge. Gram af butterdej mangler ,samt anvisning af størrelse fad. Har dog sjusset mig frem og venter spændt på resultatet .

    Svar
    • Rakel Seneca

      maj 29, 2022 at 4:44 pm

      Hej Tut
      Tak for din besked, jeg har været inde og rette opskriften så nu skulle den gerne være mere præcis.
      Jeg håber at spanakopita stadig smagte skønt, trods manglende info.
      Hav en god dag.
      Vh
      Rakel

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required