Her er den bedste opskrift på sovs med portvin. En lækker portvinssovs, der er nem at lave, og som kan serveres til mange slags kød.
Sovs med portvin tager fem minutter at lave, og er derfor perfekt at tilberede mens stegt kød hviler.
Jeg har anvendt en god kalvefond i sovsen, men hvis du har en deciliter kraftig sky fra stegning af kød, ja så skal du selvfølgelig bare bruge den i stedet.
Og det giver en god bund i din portvinssovs. Se også hvordan du laver en lækker vildtsauce.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de populære sovseopskrifter på:
Opskrift på sovs med portvin
Sovs med portvin - sådan laver du nemt en portvinssovs
Ingredienser
- 2 spsk balsamico
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl kalvefond
- 1 dl portvin - bedre portvin = bedre sovs
- 1 dl fløde
- 1 tsk sukker - gerne rørsukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Find en tykbundet kasserolle frem, og skru varmen op på en jævn styrke. Kom olie og balsamico i gryden, og lad det lige kort svitse.
- Kom så kalvefond og portvin i, og lad det koge op.
- Tilsæt så fløden, og lad igen din sovs med portvin koge op.
- Jævn din portvinssovs med lidt Maizena udrørt i koldt vand - pas på sovsen ikke bliver for tyk, da den vil tykne lidt mere under indkogningen.
- Skru ned på lavt blus, og lad sovsen simre en 4 minutters tid. Smag din sauce med portvin til med salt, lidt rørsukker og friskkværnet peber. Du kan eventuelt også give den en skefuld hjemmelavet gastrik.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
I stedet for Maizena, kan du også jævne din portvinssovs med smør.
Her tages den varme sovs med portvin af kogepladen, hvorefter du pisker ca. 50 gram koldt smør i små tern i.
Pisk indtil sovsen er blank og servér straks.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: