Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs › Sovs med portvin - sådan laver du nemt en portvinssovs

Sovs med portvin - sådan laver du nemt en portvinssovs

4.6 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook548PinterestSMSEmailMessenger
548
DELINGER

Her er den bedste opskrift på sovs med portvin. En lækker portvinssovs, der er nem at lave, og som kan serveres til mange slags kød.

Sovs med portvin tager fem minutter at lave, og er derfor perfekt at tilberede mens stegt kød hviler.

Jeg har anvendt en god kalvefond i sovsen, men hvis du har en deciliter kraftig sky fra stegning af kød, ja så skal du selvfølgelig bare bruge den i stedet.

Og det giver en god bund i din portvinssovs. Se også hvordan du laver en lækker vildtsauce.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære sovseopskrifter på:

  • Brun sovs
  • Sauce espagnole
  • Paprika flødesauce

Opskrift på sovs med portvin

Sovs med portvin - sådan laver du nemt en portvinssovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Her er den bedste opskrift på sovs med portvin. En lækker portvinssovs, der er nem at lave, og som kan serveres til mange slags kød.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl kalvefond
  • 1 dl portvin (bedre portvin = bedre sovs)
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk sukker (gerne rørsukker)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Find en tykbundet kasserolle frem, og skru varmen op på en jævn styrke. Kom olie og balsamico i gryden, og lad det lige kort svitse.
  2. Kom så kalvefond og portvin i, og lad det koge op.
  3. Tilsæt så fløden, og lad igen din sovs med portvin koge op.
  4. Jævn din portvinssovs med lidt Maizena udrørt i koldt vand - pas på sovsen ikke bliver for tyk, da den vil tykne lidt mere under indkogningen.
  5. Skru ned på lavt blus, og lad sovsen simre en 4 minutters tid. Smag din sauce med portvin til med salt, lidt rørsukker og friskkværnet peber. Du kan eventuelt også give den en skefuld hjemmelavet gastrik.

Næringsindhold

Kalorier175kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

I stedet for Maizena, kan du også jævne din portvinssovs med smør.

Her tages den varme sovs med portvin af kogepladen, hvorefter du pisker ca. 50 gram koldt smør i små tern i.

Pisk indtil sovsen er blank og servér straks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required