Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Sous vide › Sous vide stav

Sous vide stav (fakta, fordele og ulemper)

sous vide stav Steba
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fordele ved en sous vide stav
  • Og så er der ulemperne
  • Kommentarer

Sous vide stav ligner lidt en stavblender, men funktionen er helt anderledes. Det er en stav, du sætter i et vandbad med vakuumpakket kød eller grønt.

Her varmer staven vandet op, som cirkulerer rundt om maden over lang tid. I toppen af staven kan du styre temperatur og tid.

En af fordelene ved at tilberede kød som sous vide er, at der er en konstant temperatur hele vejen igennem tilberedningen. I en almindelig ovn kan temperaturen svinge.

En anden fordel er, at sous vide-metoden sørger for, at kød eller andre råvarer bevarer saften. Du kan se udvalgte sous vide opskrifter her:

  • Culotte sous vide
  • Gulerødder sous vide
  • Rosenkål sous vide
  • Roastbeef sous vide
  • Bearnaise sous vide
  • Kartofler sous vide

Den løber ikke ud på stegepanden eller i bradepanden, men bliver i vakuumpakken. Det betyder, at alle smage bevares.

Sous vide-maskiner, der indeholder kar til selve vandbadet, har længe været populære. Men en sous vide stav er den praktiske løsning i et køkken, hvor der ikke er ret meget skabsplads.

Har du en stor gryde, kan du bruge staven i stedet for en hel maskine. Du skal blot komme film hen over din gryde og rundt om staven, så varmen ikke slipper ud foroven.

Fordele ved en sous vide stav

  • Har du i forvejen en stor gryde eller et 15 liters kar, sparer du køkkenplads. Staven fylder mindre end maskinen.
  • Det er ofte billigere at købe en stav end en hel maskine.
  • Det er ofte nemmere at tømme karret eller gryden for vand i forhold til sous vide-maskinens kar.
  • Du kan lave større portioner med en stav, da du ikke er tvunget til at tilpasse mængden efter karrets størrelse.

Og så er der ulemperne

  • En stav larmer mere end maskinen, når den står og langtidstilbereder maden.
  • Har du ikke et kar eller en stor kogegryde, skal du investere i det.
  • Når du bruger en maskine, behøver du ikke bekymre dig om, du har lukket filmen tæt om gryden eller baljen.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

Bliv medlem nu. For blot 295 kr. for et helt år slipper du for alle for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne. Når du logger ind, slipper du også for denne boks.

Vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning og velkommen i klubben.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.