Sous vide stav sparer plads i køkkenet for dig, der gerne vil lave mad ved hjælp af metoden, men ikke har plads. Her får du overskuelige fakta.
Sous vide stav ligner lidt en stavblender, men funktionen er helt anderledes. Det er en stav, du sætter i et vandbad med vakuumpakket kød eller grønt.
Her varmer staven vandet op, som cirkulerer rundt om maden over lang tid. I toppen af staven kan du styre temperatur og tid.
En af fordelene ved at tilberede kød som sous vide er, at der er en konstant temperatur hele vejen igennem tilberedningen. I en almindelig ovn kan temperaturen svinge.
En anden fordel er, at sous vide-metoden sørger for, at kød eller andre råvarer bevarer saften. Du kan se udvalgte sous vide opskrifter her:
Den løber ikke ud på stegepanden eller i bradepanden, men bliver i vakuumpakken. Det betyder, at alle smage bevares.
Sous vide-maskiner, der indeholder kar til selve vandbadet, har længe været populære. Men en sous vide stav er den praktiske løsning i et køkken, hvor der ikke er ret meget skabsplads.
Har du en stor gryde, kan du bruge staven i stedet for en hel maskine. Du skal blot komme film hen over din gryde og rundt om staven, så varmen ikke slipper ud foroven.
Fordele ved en sous vide stav
- Har du i forvejen en stor gryde eller et 15 liters kar, sparer du køkkenplads. Staven fylder mindre end maskinen.
- Det er ofte billigere at købe en stav end en hel maskine.
- Det er ofte nemmere at tømme karret eller gryden for vand i forhold til sous vide-maskinens kar.
- Du kan lave større portioner med en stav, da du ikke er tvunget til at tilpasse mængden efter karrets størrelse.
Og så er der ulemperne
- En stav larmer mere end maskinen, når den står og langtidstilbereder maden.
- Har du ikke et kar eller en stor kogegryde, skal du investere i det.
- Når du bruger en maskine, behøver du ikke bekymre dig om, du har lukket filmen tæt om gryden eller baljen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: