Sous vide stav sparer plads i kรธkkenet for dig, der gerne vil lave mad ved hjรฆlp af metoden, men ikke har plads. Her fรฅr du overskuelige fakta.
Sous vide stav ligner lidt en stavblender, men funktionen er helt anderledes. Det er en stav, du sรฆtter i et vandbad med vakuumpakket kรธd eller grรธnt.
Her varmer staven vandet op, som cirkulerer rundt om maden over lang tid. I toppen af staven kan du styre temperatur og tid.
En af fordelene ved at tilberede kรธd som sous vide er, at der er en konstant temperatur hele vejen igennem tilberedningen. I en almindelig ovn kan temperaturen svinge.
En anden fordel er, at sous vide-metoden sรธrger for, at kรธd eller andre rรฅvarer bevarer saften. Du kan se udvalgte sous vide opskrifter her:
Den lรธber ikke ud pรฅ stegepanden eller i bradepanden, men bliver i vakuumpakken. Det betyder, at alle smage bevares.
Sous vide-maskiner, der indeholder kar til selve vandbadet, har lรฆnge vรฆret populรฆre. Men en sous vide stav er den praktiske lรธsning i et kรธkken, hvor der ikke er ret meget skabsplads.
Har du en stor gryde, kan du bruge staven i stedet for en hel maskine. Du skal blot komme film hen over din gryde og rundt om staven, sรฅ varmen ikke slipper ud foroven.
Fordele ved en sous vide stav
- Har du i forvejen en stor gryde eller et 15 liters kar, sparer du kรธkkenplads. Staven fylder mindre end maskinen.
- Det er ofte billigere at kรธbe en stav end en hel maskine.
- Det er ofte nemmere at tรธmme karret eller gryden for vand i forhold til sous vide-maskinens kar.
- Du kan lave stรธrre portioner med en stav, da du ikke er tvunget til at tilpasse mรฆngden efter karrets stรธrrelse.
Og sรฅ er der ulemperne
- En stav larmer mere end maskinen, nรฅr den stรฅr og langtidstilbereder maden.
- Har du ikke et kar eller en stor kogegryde, skal du investere i det.
- Nรฅr du bruger en maskine, behรธver du ikke bekymre dig om, du har lukket filmen tรฆt om gryden eller baljen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments