Sous vide stav ligner lidt en stavblender, men funktionen er helt anderledes. Det er en stav, du sætter i et vandbad med vakuumpakket kød eller grønt.
Her varmer staven vandet op, som cirkulerer rundt om maden over lang tid. I toppen af staven kan du styre temperatur og tid.
En af fordelene ved at tilberede kød som sous vide er, at der er en konstant temperatur hele vejen igennem tilberedningen. I en almindelig ovn kan temperaturen svinge.
En anden fordel er, at sous vide-metoden sørger for, at kød eller andre råvarer bevarer saften. Du kan se udvalgte sous vide opskrifter her:
- Culotte sous vide
- Gulerødder sous vide
- Rosenkål sous vide
- Roastbeef sous vide
- Bearnaise sous vide
- Kartofler sous vide
Den løber ikke ud på stegepanden eller i bradepanden, men bliver i vakuumpakken. Det betyder, at alle smage bevares.
Sous vide-maskiner, der indeholder kar til selve vandbadet, har længe været populære. Men en sous vide stav er den praktiske løsning i et køkken, hvor der ikke er ret meget skabsplads.
Har du en stor gryde, kan du bruge staven i stedet for en hel maskine. Du skal blot komme film hen over din gryde og rundt om staven, så varmen ikke slipper ud foroven.
Fordele ved en sous vide stav
- Har du i forvejen en stor gryde eller et 15 liters kar, sparer du køkkenplads. Staven fylder mindre end maskinen.
- Det er ofte billigere at købe en stav end en hel maskine.
- Det er ofte nemmere at tømme karret eller gryden for vand i forhold til sous vide-maskinens kar.
- Du kan lave større portioner med en stav, da du ikke er tvunget til at tilpasse mængden efter karrets størrelse.
Og så er der ulemperne
- En stav larmer mere end maskinen, når den står og langtidstilbereder maden.
- Har du ikke et kar eller en stor kogegryde, skal du investere i det.
- Når du bruger en maskine, behøver du ikke bekymre dig om, du har lukket filmen tæt om gryden eller baljen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Comments
No Comments