• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet kylling på rotisserie (roterende spyd)

Grillet kylling på rotisserie (roterende spyd)

billede med kylling på rotisserie roterende spyd
Sådan ser en lækker kylling på rotisserie i en Weber gasgrill ud. Kyllingen skal grilles på det roterende spyd i cirka fem kvarter (75 minutter). Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. juni 2022 - Udgivet:  27. april 2022

Del gerne:
518
SHARES
FacebookMessenger518PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du den perfekte kylling på rotisserie. Rotisserie er roterende grillspyd, som giver dig en virkelig mør og smagfuld kylling. Hver gang.
  2. Indirekte varme
  3. Opskrift kylling på rotisserie
  4. Grillet kylling på rotisserie
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Video
  9. Sprødt skind
Gå til opskrift

Sådan laver du den perfekte kylling på rotisserie. Rotisserie er roterende grillspyd, som giver dig en virkelig mør og smagfuld kylling. Hver gang.

Kylling på rotisserie er en særdeles nem måde at lave grillkylling på, og her kan du se hvordan du bedst laver den i en Weber gasgrill.

Og det gælder både i Weber Q3000, Weber Q3200, Genesis eller hvilken grill du nu måtte have.

Indirekte varme

Du kan også få rotisserie til en kuglegrill, og hvis du holder en middel varme (på cirka 200 grader) i kuglegrillen, ja så er stegetiden den samme.

Du griller kyllingen på rotisserie ved indirekte varme.

Opskriften er til fire personer. Du kan også se min video med fremgangsmåde.

Som tilbehør den grillede kylling kan du lade dig inspirere af disse opskrifter på tilbehør.

Opskrift kylling på rotisserie

billede med kylling på rotisserie roterende spyd

Grillet kylling på rotisserie

Sådan laver du den perfekte kylling på rotisserie. Rotisserie er roterende grillspyd, som giver dig en virkelig mør og smagfuld kylling. Hver gang.
Bedømmelse
4.8 fra 32 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 hel kylling - rengjort
  • 4 spsk olie
  • 3 fed hvidløg - pressede
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Bland først olie, pressede hvidløgsfed, salt og paprika sammen i en skål, og rør det ud.
  • Rengør kyllingen, og husk at fjerne eventuel indmad.
  • Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og træk nu kyllingen på pinden til din rotisserie. Spænd den fast med de to spyd, og husk at placere kyllingen midt på spyddet.
  • Varm gasgrillen op ved fuld varme - men husk du skal grille ved inddirekte varme.
  • Så sætter du din rotisserie i grillen, spyddet på, og sætter gang i motoren, så kyllingen begynder at rotere stille og roligt. Du skal aldrig tænde grillen op med din rotisserie i grillen - den monterer du først når grillen er varm. Og bruger altså din rotisserie under indirekte varme.
  • Sæt en bakke under kyllingen. I bakken må der gerne være en citron i skiver, lidt friske kviste timian og lidt vand. Undervejs fyldes vand i hvis det er ved at koge væk. Her opsamles skyen, som du til sidst kan hælde over den parterede grillkylling.
  • Lad nu kyllingen dreje rundt på spyd i fem minutter, hvorefter du pensler den grundigt med marinaden. Krydr også med salt og friskkværnet peber. Jeg ynder at bruge en peber med hvidløg til kylling på spyd.
  • Lad nu kyllingen rotere på spyddet i cirka 70-75 minutter. Men tiden afhænger selvfølgelig af hvor høj temperatur du har i grillen. Jeg har også grillet store kyllinger, der allerede var færdige efter omkring 50 minutter. Så kig til kyllingen i grillen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Sprødt skind

Hvis du vil være sikker på sprødt skind, stopper du din rotisserie ti minutter før, så skindet grilles helt sprødt.

Kylling på rotisserie får sin fantastiske smag fordi fedtet hele tiden løber rundt om kyllingen under grillningen.

Lidt som at øse smag på kødet konstant.

Lad kyllingen trække ti minutter på spyddet inden du tager den af, og skærer den ud til anretning. Dryp skyen fra bakken over.

Se alle opskrifter med kylling her.

Se mere indhold:

  • And på rotisserie - grillet and på spyd
  • Roastbeef på rotisserie (grillet roastbeef)
  • Stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill
  • Se 7 opskrifter til rotisserie (roterende grillspyd)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene

    maj 24, 2022 at 7:56 pm

    Enig det var lidt for flad med krydderier, næste gang skal jeg bestemt have en del flere kryddeier på.
    Desuden var jeg meget skuffet over det jeg havde glædet mig til at hælde over det færdige grillet kylling, vi synes ikke rigtig om smagen så det var desværre spildt.
    Vores kyllinger blev drejet på en Weber kugle grill og vi brugte 1700 g kyllinger som fik 45 minutter.
    Skinnet og kyllingen var super lækkert

    Svar
  2. Peter

    august 14, 2020 at 8:06 am

    Der skal mere krydderier på f.eks peper og langt mere salt som kommes på efter pensling i følge min mening

    Svar
  3. Niels

    august 18, 2017 at 5:14 pm

    75 min er nok i overkanten..
    På kuglegrill med fuld blus plejer 45 min være nok også til kyllinger på 1700 g.

    Og glæder mig til at prøve marinaden.
    Jeg plejer at bruge en tør marianade med salt, oregano, basilikum og soltørrede tomater (ikke i olie) - det er ganget op på godt.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required