• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde

Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde

billederesultat for sønderjysk grønlangkål
Sønderjysk grønlangkål er en traditionel opskrift fra Sønderjylland, men den nydes nu over det meste af Danmark. Brug grønkålen som tilbehør til blandt andet kålpølser og hamburgerryg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. november 2024 - Udgivet:  7. december 2020

Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på sønderjysk grønlangkål, der laves med kogte kartofler og fløde. Grønlangkålen er god til hamburgerryg og kålpølser.
  2. Opskrift på sønderjysk grønlangkål
  3. Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Grønlangkål - den bedste opskrift
  9. Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)
  10. Grønkålsrøsti
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på sønderjysk grønlangkål, der laves med kogte kartofler og fløde. Grønlangkålen er god til hamburgerryg og kålpølser.

Sønderjysk grønlangkål er en stolt traditionsret fra det sønderjyske køkken, og grønkålen smager fantastisk godt.

Grønkål er i sig selv super sundt, og i den sønderjyske udgave af den populære grønlangkål, er den med kartofler og fløde.

Da jeg selv har boet og arbejdet i Sønderjylland i en del år så ved jeg godt at der ikke kun findes én opskrift på sønderjysk grønlangkål.

Retten kan variere fra egn til egn, men her den udgave som jeg mange gange er stødt på - og som jeg synes den smager bedst.

Kender du til andre varianter, så skriv dem gerne i kommentarfeltet længere nede. Så deler vi den gerne med alle andre brugere her på Madens Verden.

Opskrift på sønderjysk grønlangkål

billederesultat for sønderjysk grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde

Her får du min opskrift på sønderjysk grønlangkål, der laves med kogte kartofler og fløde. Grønlangkålen er god til hamburgerryg og kålpølser.
Bedømmelse
4.8 fra 43 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g grønkål - frisk, skyllet, fintsnittet
  • 250 g kartofler - skrællet, skåret i mindre tern
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kommes i en gryde med vand, der netop dækker kartoflerne. Saltes lidt og koges møre - det tager ca. 10-12 minutter. Har du kogevand fra hamburgerryg, kan du med fordel koge kartoflerne i dette.
  • Grønkål skylles grundigt og snittes så fint som muligt. Du kan også købe grønkål, der både er snittet og skyllet - det er endnu nemmere.
  • Kog grønkålen i ca. 10 minutter i vand. Også her kan du med fordel i stedet anvende kogevand fra en hamburgerryg, men ellers er almindeligt vand også ok.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem let. Jeg plejer at bruge en gaffel til det. Det er fint når du laver en sønderjysk grønlangkål.
  • Hæld også vandet fra den kogte grønkål. Kom kålen ned til kartoflerne, og rør det rundt sammen med ca. 2 deciliter fløde. Start med lidt fløde, og tilsæt lidt mere efterhånden som du rører den sønderjyske grønlangkål sammen.
  • Smag grønkålen til med salt og friskkværnet. Du kan også smage til med lidt friskpresset citronsaft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Sønderjysk grønlangkål kan serveres til bla. kogt hamburgerryg og de sønderjyske kålpølser, som altså ikke indeholder kål.

Se også disse opskrifter:

Grønlangkål - den bedste opskrift

4.7 fra 115 stemmer
Min opskrift på grønlangkål. En god og klassisk opskrift, og du kan lave grønlangkålen med frisk eller frossen grønkål. God til bla. skinke.
Gå til opskrift
billederesultat for grønlangkål med skinke

Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)

5 fra 2 stemmer
Her er en skøn opskrift på lasagne med grønkål og knoldselleri. En mættende og lækker lasagne, der laves helt uden kød. Super god vegetarret.
Gå til opskrift
billederesultat for lasagne med grønkål og selleri

Grønkålsrøsti

4.8 fra 6 stemmer
Her får du min opskrift på grønkålsrøsti, der er lækre røsti lavet med kartofler, løg og frisk grønkål. De er nemme at lave som tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for grønkålsrøsti
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorthe Raahauge

    december 19, 2023 at 3:21 pm

    Mojn!
    Jeg er indfødt sønderjyde og vil lige fortælle hvordan ‘ægte’ sønderjysk grønlangkål skal smage og laves, sådan som jeg har fået den hele min barndom og siden hen😜.
    Grønkål kan sagtens købes fra frost (hakket). Kogte kartofler skal sammen med grønkålen køres igennem kødhakkeren. En god klat smør smeltes i en tykbundet gryde. Kål/kartoffelblandingen varmes godt op og koges igennem sammen med fløde og kogevand fra kålpølse og hamburgerryg. Smages til med sukker, muskat, salt og peber. Velbekomme😜.

    Vælger man at tilsætte løg og andre finurlige ting og sager, er det altså ikke den ægte sønderjyske grønlangkål vi snakker om længere🤢

    Svar
  2. Janne

    december 30, 2020 at 1:02 pm

    Tilsæt bløde løg. Det giver en dejlig sødme til retten.

    Svar
    • Herle

      oktober 07, 2022 at 2:05 pm

      Jeg river et rå løg og putter i. Det kan vi godt lide

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        oktober 07, 2022 at 4:54 pm

        Godt tip, Herle - og hermed givet videre.
        Mange tak.
        Alt det bedste
        Holger

  3. Susan Brodersen

    december 07, 2020 at 2:57 pm

    Spar lidt på fløden og brug noget af kogevandet fra det røgede kød. Grønkålen skal også have lidt sukker og en lille sjat snaps.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required