Søde kartoffelfritter med cajun-krydderi bagt i ovnen er sprøde og smækfulde af smag. De er også super nemme og hurtige at lave.
Søde kartoffelfritter med cajun-krydderi er bare en af mine yndlings-opskrifter med kartofler. De smager vildt godt og passer sammen med næsten al slags mad.
Selve krydderiet cajun er utrolig populært rundt om i verden og især i USA, som også er hjemlandet for krydderiblandingen. Den lækre smag kommer blandt andet fra røget paprika, hvidløg og cayennepeber.
Jeg har valgt at bage mine fritter, da de dermed er lidt sundere. Dog kan du også godt friturestege dem, hvis du foretrækker dem helt sprøde som pommes frites. Jeg vil dog tilføje, at de også bliver sprøde i ovnen.
Opskrift på søde kartoffelfritter med cajun-krydderi
Søde kartoffelfritter med cajun-krydderi
Ingredienser
- 500 g søde kartoffler
- 0,5 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk cayennepeber
- 2 spsk røget paprika - stødt
- 2 spsk hvidløgspulver
- 2 spsk oregano - stødt
- 1 spsk rørsukker
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 220 grader almindelig over- og undervarme. Tag derefter en bageplade og beklæd den med bagepapir.
- Vask de søde kartofler grundigt. Skær dem nu i stænger, som har bredde og længde som almindelige pomme frites.
- I en skål blander du salt, sort peber og rørsukker sammen. Tilføj nu cayennepeber, røget paprika, hvidløgspulver og oregano. Bland det godt sammen.
- Flyt de søde kartofler hen på bagepladen og hæld olivenolien hen over dem. Brug dine hænder til at fordele olien udover dem alle sammen. Tilføj nu alt krydderiblandingen hen over kartoflerne og gnub dem sammen, så det hele er jævnt fordelt.
- Bag dem nu i cirka 20 minutter. Når de er nået halvejs inde i bagningen, så rør rundt i dem, så de bliver bagt jævnt på alle sider.
- De er færdige, når de er gyldne, sprøde på ydersiden og bløde i midten.
- Så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du ikke er så vild med stærk mad eller bare ønsker en mere børnevenlig udgave, skal du undgå at tilføje cayennepeber.
Fritterne vil stadig smage fantastisk. Spis dem, som de er, eller med en god mayonnaise, for eksempel aioli, den spanske hvidløgsmayonnaise.
Se også vores andre opskrift med søde kartofler: Empanadas - street food fra Sydamerika og ovnbagte søde kartofler med rosmarin.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Joan guldhammer Carlsen
Hejsa .
Jeg vil bare lige høre dig om der er skrald på de søde kartofler ???
På forhånd tusind tak 😁😁
Rakel Seneca
Hej
Jeg foretrækker at beholde skralden på de søde kartofler, da de indeholder gode vitaminer og det gør dem også ekstra sprøde. Husk dog at vaske dem ekstra grundigt.
Venlig hilsen
Rakel