Vegetariske empanadas med søde kartofler er Latinamerikas yndlings-street food. De er super lækre og oven i købet nemme at lave.
Empanadas med søde kartofler er helt vildt lækre og passer perfekt som snack eller måske som en forret. Det er en af den slags mad, som man altid kan spise når som helst på dagen.
De kan måske minde lidt om små tærter, da dejen ligner tærtedej. Her kan man vælge at lave dejen selv eller springe over, hvor gærdet er lavest og købe dejen som her.
Fyldet består af sød kartoffel samt de lækreste krydderier, som sender dig direkte ned til varmen i Sydamerika.
Det er virkelig nemt at lave disse empanadas, og det tager heller ikke særlig lang tid.
Opskrift på vegetariske empanadas
Vegetariske empanadas med søde kartofler
Ingredienser
- 250 gram søde kartofler
- 2 tsk olivenolie
- 1 stk rødløg
- 1 fed hvidløg
- 0,5 stk rød peberfrugt
- 1 tsk oregano
- 1 tsk spidskommen - stødt
- 1 tsk chipotlechili - eller paprika
- 1 tsk sort peber
- 0,5 dåse hakkede tomater
- 2 spsk limesaft
- 270 gram tærtedej
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Start med at skrælle de søde kartoffler, skær dem derefter i tern og put dem i en gryde. Dæk dem med vand og sæt gryden over kog, når vandet koger tilføjes en teske salt. Lad dem koge i cirka fem minutter eller indtil de er bløde.
- Hak rødløg halvfint og finhak hvidløget. Tag nu en pande og tilføj olivenolie, rødløg og hvidløg. Lad dem stege i cirka to minutter.
- Skær peberfrugten i små stykker og tilføj dem til panden med løg. Tilføj nu også oregano, stødt spidskommen, chipotlechili og sort peber, steg det sammen i et minut.
- Tilføj nu de søde kartofler til panden, bland det godt sammen og tilføj derefter hakkede tomater. Smag til med salt og limesaft og lad hele blandingen stege i fem minutters tid.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn. Tag nu tærtedejen og rul den tyndt ud, brug en form til at trykke 8 runde forme ud. Tilføj cirka to spiseskeer fyld i hver af de runde stykker dej. Fold dejen henover fyldet og pres kanterne sammen, forsæt med dem alle sammen.
- Bag dem nu i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne på toppen.
- Så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan vælge også at putte lidt ost i hver enkelte empanada, dette er ret lækkert da det smelter sammen med fyldet.
Server dem eventuelt sammen med andre sydamerikanske retter så som enchiladas med sorte bønner eller en god salsa som pico de gallo.
Du kan også prøve den berømte mexicanske dessert Brigadeiros.
Del dine ideer og tanker med os andre her: