• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Snobrødsdej - opskrift på den bedste snobrød med fordej

Snobrødsdej - opskrift på den bedste snobrød med fordej

billede med snobrødsdej og snobrød
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe

Her er verdens bedste opskrift på snobrødsdej til snobrød. Langtidshævet, men nem at lave, og du får det bedste brød på bålet eller over grillen.

Langtidshævede og lækre - lige til bålet eller grillen. Men sæt tid af til disse snobrød.

Så er den her: "Skal vi ikke have snobrød i eftermiddag-dejen" fra Flemmings Bagerier.

For når nu purken om morgenen kommer med ordene: "Skal vi ikke have snobrød i dag"? Ja, så må man jo i gang fra morgenstunden. I hvert fald hvis der skal være godt med smag i de snoede fætre.

Så her er opskriften på snobrødsdej med fordej.

Opskrift på snobrød

billede med snobrødsdej og snobrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Snobrødsdej - opskrift på verdens bedste dej til snobrød

4.72 fra 7 stemmer
Her er verdens bedste opskrift på snobrødsdej til snobrød. Langtidshævet, men nem at lave, og du får det bedste brød på bålet eller over grillen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hævetid 10 timer t
Samlet tid 10 timer t 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 150
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Fordej
  • 250 g Manitoba mel
  • 250 g pizzamel - eller anden proteinrig mel
  • 15 g salt
  • 5 dl vand - iskoldt
  • 50 g gær - gerne økologisk gær
Efterdej
  • 300 g pizzamel
  • 500 g hvedemel - alm. hvedemel
  • 3,5 dl vand - iskoldt

Fremgangsmåde
 

  1. Lige når du har hentet rundstykker til morgenkaffen (og købt en pakke økogær) går du i gang med fordejen.
  2. Bland mel og salt godt sammen. Opløs gæren i vandet og hæld det i mel/salt blandingen. Rør godt rundt så alle klumper er opløst. Den er meget blød...! Stil dejen væk under låg på køkkenbordet til i eftermiddag (hvis du da begynder om morgenen).
  3. Om eftermiddagen blander du efter-dejs-melet med salt. Tilsæt fordejen (den skal hældes i). Hæld cirka halvdelen af vandet i skålen og start ælteren.
  4. Hæld resten af vandet i efterhånden som dejen kan tage det. Dejen er færdig når du kan gøre gluten-prøven. Det vil sige at dejen skal være elastisk og ikke grynet.
    Dejen til snobrød vil efterhånden begynde at boble og gære og det er hér den gode smag kommer!! Foto: Flemming Nissen.
  5. Tænd bålet.
  6. Når bålet er ved at være klar deles dejen op i stykker af cirka 150 gram og formes som boller.
    Så nærmer vi os de færdige snobrød. Foto: Flemming Nissen.

Næringsindhold

Kalorier: 150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Bollerne trilles til lange dej-slanger og snoes om en pind... ja resten kender I vel for pokker. 

Snobrødene bliver luftige, sprøde og enormt lækre.

Snobrød med bacon

Et lille tip: Udover den med at putte en pølse i brødet når det er bagt, så kan man også sno et stykke af det tredje krydderi, bacon, med om pinden..!

Resten af bollerne, hvis der da er noget tilbage, kan du bage på grillen og bruge til grill maden.

Her er det en god ide at flade dem lidt ud, og pensle dem med olivenolie og drysse med salt.

Bagetid for snobrødene

Bag dem på grillen på en bagesten i cirka 20 minutter ved 230 grader.

TIP: Lav ikke snobrødene for store. Tril dem til ikke alt for store og aflange pølser.

Hvis du laver pølsebrødene for store, kan det være sværere at få dem gennembagt uden de bliver alt for mørke.

Opskriften er fra Flemmings Bagerier på Facebook.

snobrødsdej opskrift
De lækre snobrød med verdens bedste snobrødsdej fra Flemmings Bagerier. Foto: Flemming Nissen.

Snobrødsdej med chokolade

Du kan også lave lækre snobrød med chokolade.

Hak 100 gram chokolade (eller hvor meget du nu synes) og ælt det ind i dejen.

Derefter vikles chokoladesnobrødsdejen rundt om pinden og bages som anvist.

Snobrød som pølsehorn

En anden populær variant er pølsehornssnobrød.

Her sættes en pølse fast på pinden, hvorefter snobrødsdejen rulles stramt om pølsen.

Bages ligeledes over bålet i cirka 20 minutter.

Snorbrøds kanelsnegle

Du skal da også prøve kanelsneglssnobrød.

Tril dem til lange pølser. Bland 50 gram smør med et par spiseskefulde kanel og smør det på snobrødsdejen, som derefter snos om dit spyd.

Og nyd så du duften mens du bager dine snobrøds kanelsnegle.

Snobrød med skumfiduser

Prøv eventuelt også at snitte nogle skumfiduser fint, og ælt dem ind i din snobrødsdej.

Derefter formes snobrød og bages. Altid en vinder hos børn.

Snobrødsdej med krydderurter

Du kan også tilføje endnu mere smag ved at komme nogle krydderier i dejen.

Det er sådan lidt snobrød a la Middelhavet.

Prøv med timian, rosmarin eller basilikum, og det giver både smag og en fantastisk duft ved bålet.

I øvrigt er soltørrede tomater i mindre stykker også gode at bruge til snobrødene.

Snobrød med ost og skinke

Kom små stykker ost og kogt skinke i dejen, og du får de lækreste snobrød med ost og skinke.

Eller prøv med enten ost eller skinke. Alt efter smag og behag.

Spørgsmål og svar

Hvor lang tid skal snobrød bages?

Snobrød skal have cirka 20 minutter over bålet ved en temperatur på omkring 230 grader.

Hvorfor er mit snobrød ikke gennembagt?

For kort tid på bålet. Typisk fordi man snor for stort et snobrød op. Lav dem mindre, så de bliver gennembagte.

Kan man bage snobrød med bacon?

Sagtens. Brug denne snobrødsdej, og omvikl med en skive bacon inden de bages over bålet. Det er super lækkert.

Hvordan laver man chokolade snobrød?

Følg opskriften, og til sidst tilsættes ønsket mængde hakket chokolade, hvorefter snobrødene bages.

Kan man komme skumfiduser i snobrødsdej?

Det er faktisk altid et hit. Skumfiduser skæres i mindre stykker og blandes i snobrødsdejen.

Hvordan laver man pølsehorn som snobrød?

Sæt en pølse fast på pinden, og sno dejen rundt om pølsen. Så bager du pølsehornssnobrød. Super lækre.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sandra

    august 25, 2023 at 12:21 pm

    Efterdejsmel blandes med salt… Men hvor meget salt? Står ikke nævnt. Og er 50 gram gær rigtigt? Kan dejen koldhæve? Tak!

    Svar
  2. Louise Larsen

    juni 13, 2021 at 1:33 am

    50 g gær virker af meget hvis dejen skal langtidshæve. Kan det passe at der skal bruges 50 g gær til de langtidshævede snobrød?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

jordbærkage med kransekage
Jordbærkage→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften
Italiensk gris i airfryer
Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg→ Se opskriften
Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required