Her er verdens bedste opskrift på snobrødsdej til snobrød. Langtidshævet, men nem at lave, og du får det bedste brød på bålet eller over grillen.
Langtidshævede og lækre - lige til bålet eller grillen. Men sæt tid af til disse snobrød.
Så er den her: "Skal vi ikke have snobrød i eftermiddag-dejen" fra Flemmings Bagerier.
For når nu purken om morgenen kommer med ordene: "Skal vi ikke have snobrød i dag"? Ja, så må man jo i gang fra morgenstunden. I hvert fald hvis der skal være godt med smag i de snoede fætre.
Så her er opskriften på snobrødsdej med fordej.
Opskrift på snobrød
Snobrødsdej - opskrift på verdens bedste dej til snobrød
Ingredienser
Fordej
- 250 g Manitoba mel
- 250 g pizzamel - eller anden proteinrig mel
- 15 g salt
- 5 dl vand - iskoldt
- 50 g gær - gerne økologisk gær
Efterdej
- 300 g pizzamel
- 500 g hvedemel - alm. hvedemel
- 3,5 dl vand - iskoldt
Fremgangsmåde
- Lige når du har hentet rundstykker til morgenkaffen (og købt en pakke økogær) går du i gang med fordejen.
- Bland mel og salt godt sammen. Opløs gæren i vandet og hæld det i mel/salt blandingen. Rør godt rundt så alle klumper er opløst. Den er meget blød...! Stil dejen væk under låg på køkkenbordet til i eftermiddag (hvis du da begynder om morgenen).
- Om eftermiddagen blander du efter-dejs-melet med salt. Tilsæt fordejen (den skal hældes i). Hæld cirka halvdelen af vandet i skålen og start ælteren.
- Hæld resten af vandet i efterhånden som dejen kan tage det. Dejen er færdig når du kan gøre gluten-prøven. Det vil sige at dejen skal være elastisk og ikke grynet.
- Tænd bålet.
- Når bålet er ved at være klar deles dejen op i stykker af cirka 150 gram og formes som boller.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Bollerne trilles til lange dej-slanger og snoes om en pind... ja resten kender I vel for pokker.
Snobrødene bliver luftige, sprøde og enormt lækre.
Snobrød med bacon
Et lille tip: Udover den med at putte en pølse i brødet når det er bagt, så kan man også sno et stykke af det tredje krydderi, bacon, med om pinden..!
Resten af bollerne, hvis der da er noget tilbage, kan du bage på grillen og bruge til grill maden.
Her er det en god ide at flade dem lidt ud, og pensle dem med olivenolie og drysse med salt.
Bagetid for snobrødene
Bag dem på grillen på en bagesten i cirka 20 minutter ved 230 grader.
TIP: Lav ikke snobrødene for store. Tril dem til ikke alt for store og aflange pølser.
Hvis du laver pølsebrødene for store, kan det være sværere at få dem gennembagt uden de bliver alt for mørke.
Opskriften er fra Flemmings Bagerier på Facebook.
Snobrødsdej med chokolade
Du kan også lave lækre snobrød med chokolade.
Hak 100 gram chokolade (eller hvor meget du nu synes) og ælt det ind i dejen.
Derefter vikles chokoladesnobrødsdejen rundt om pinden og bages som anvist.
Snobrød som pølsehorn
En anden populær variant er pølsehornssnobrød.
Her sættes en pølse fast på pinden, hvorefter snobrødsdejen rulles stramt om pølsen.
Bages ligeledes over bålet i cirka 20 minutter.
Snorbrøds kanelsnegle
Du skal da også prøve kanelsneglssnobrød.
Tril dem til lange pølser. Bland 50 gram smør med et par spiseskefulde kanel og smør det på snobrødsdejen, som derefter snos om dit spyd.
Og nyd så du duften mens du bager dine snobrøds kanelsnegle.
Snobrød med skumfiduser
Prøv eventuelt også at snitte nogle skumfiduser fint, og ælt dem ind i din snobrødsdej.
Derefter formes snobrød og bages. Altid en vinder hos børn.
Snobrødsdej med krydderurter
Du kan også tilføje endnu mere smag ved at komme nogle krydderier i dejen.
Det er sådan lidt snobrød a la Middelhavet.
Prøv med timian, rosmarin eller basilikum, og det giver både smag og en fantastisk duft ved bålet.
I øvrigt er soltørrede tomater i mindre stykker også gode at bruge til snobrødene.
Snobrød med ost og skinke
Kom små stykker ost og kogt skinke i dejen, og du får de lækreste snobrød med ost og skinke.
Eller prøv med enten ost eller skinke. Alt efter smag og behag.
Spørgsmål og svar
Snobrød skal have cirka 20 minutter over bålet ved en temperatur på omkring 230 grader.
For kort tid på bålet. Typisk fordi man snor for stort et snobrød op. Lav dem mindre, så de bliver gennembagte.
Sagtens. Brug denne snobrødsdej, og omvikl med en skive bacon inden de bages over bålet. Det er super lækkert.
Følg opskriften, og til sidst tilsættes ønsket mængde hakket chokolade, hvorefter snobrødene bages.
Det er faktisk altid et hit. Skumfiduser skæres i mindre stykker og blandes i snobrødsdejen.
Sæt en pølse fast på pinden, og sno dejen rundt om pølsen. Så bager du pølsehornssnobrød. Super lækre.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sandra
Efterdejsmel blandes med salt… Men hvor meget salt? Står ikke nævnt. Og er 50 gram gær rigtigt? Kan dejen koldhæve? Tak!
Louise Larsen
50 g gær virker af meget hvis dejen skal langtidshæve. Kan det passe at der skal bruges 50 g gær til de langtidshævede snobrød?