Her får du min opskrift på hjemmelavede marcipanbolde. Lækre og sprøde kugler med marcipan, der overtrækkes med chokolade og vendes i flormelis.
Hvis du også holder af de lækre marcipanbolde med marcipan og chokolade, ja så er den gode nyhed, at dem kan nemt lave selv.
Her trilles kugler af marcipan, der overtrækkes med en god og mørk chokolade, inden kuglerne vendes i æggehvide og sukker.
Det er faktisk meget nemt at lave de populære konfektkugler, og her er den gode grundopskrift.
Du kan også tilsætte lidt smag til marcipanen, og det kan eks. være lidt revet appelsinskal, Grand Marnier, Cointreau eller andet. Men så er det mere en voksenudgave af marcipanboldene.
Konfekten er lavet efter inspiration fra de klassiske snebolde fra Toms, men jeg har fået at vide af Toms, der er en stor, dansk chokoladekoncern, at jeg ikke må kalde dem snebolde, da de har rettighederne til navnet. Så derfor hedder de marcipanbolde. God fornøjelse.
Vild med søde sager? Så er der mere her:
Opskrift på marcipanbolde
Marcipanbolde
Ingredienser
- 100 g marcipan
- 100 g chokolade - mørk
- 1 bæger pasteuriseret æggehvide
- 100 g flormelis
- 10 træpinde - tandstikkere eller små bambusspyd
Fremgangsmåde
- Vej marcipan af i stykker på 10 gram, og tril dem til kugler. Du kan sagtens lave dem større, men jeg synes de hjemmelavede marcipanbolde er bedst med den størrelse. Læg dem på et fad med bagepapir.
- Du får de bedste marcipanbolde, hvis du nu lader marcipankuglerne ligge og tørre i et par timer. men du kan også hoppe videre til næste punkt allerede nu. Konfekten bliver bare en tand bedre, når marcipanen får lov til at tørre lidt.
- Den mørke chokolade smeltes i en lille gryde eller i mikroovn. Jeg synes det nemmeste er at gøre det i mikroovnen, og gerne i en lille skål, hvor det er nemmere at dyppe marcipankuglerne i chokoladen.
- Nu kommer det smarte trick når du laver de hjemmelavede marcipanbolde. Sæt forsigtigt en tandstikker eller et knækket bambusspyd i hver marcipankugle.
- Dyp derefter kuglerne i den smeltede chokolade, dryp godt af og stik pinden i en lille papkasse. Nu kan de stå og tørre her, og dermed undgår du "fødder" på din chokolade. Lad chokoladen stivne helt.
- Kom pasteuriseret æggehvide i en lille skål, og flormelis i en anden.
- Er der tapper af chokolade på dine kugler, kan du nemt lige fjerne dem med en kniv. De skal helst være helt rundt.
- Vend nu kuglerne grundigt i æggehvide, dryp lidt af, og vend dem derefter i flormelis, så sneboldene nu faktisk ligner rigtige marcipanbolde, Lad dem stadig sidde på pinden og tørre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Når dine hjemmelavede marcipanbolde er tørre, trækkes de nemt og forsigtigt af pindene, og lægges i en skål eller anden beholder.
Kan nu spises straks - eller opbevares på køl.
Helt perfekte som julekonfekt - eller resten af året, når du trænger til lidt sødt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Hej Holger. Man kan også bruge en flamingo plade, hvor man trækker madfilm over. Det er let at stikke i. Efter brug fjernes filmen og pladen kan bruges igen og igen. Jeg bruger den til alt konfekt der skal overtrækkes. Håber andre kan få glæde af Ideen 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Mange tak for det gode råd - som hermed er givet videre. Det er da genialt.
Alt det bedste
Holger
Snurre
Hey Holger
Endnu en fed opskrift ud af mange.
Jeg har lige et lille trick til tørring af kuglerne. Det kan være lidt svært at stikke spydene i en papkasse, det kan være noget nemmere at bruge et par halverede bagekartofler 😉