• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Marcipanbolde

Marcipanbolde

billederesultat for hjemmelavede marcipanbolde
4.8 fra 60 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
302
SHARES
FacebookMessenger302PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. november 2024 - Udgivet:  20. december 2020

Indhold

  1. Her får du min opskrift på hjemmelavede marcipanbolde. Lækre og sprøde kugler med marcipan, der overtrækkes med chokolade og vendes i flormelis.
  2. Opskrift på marcipanbolde
  3. Marcipanbolde
  4. Noter

Her får du min opskrift på hjemmelavede marcipanbolde. Lækre og sprøde kugler med marcipan, der overtrækkes med chokolade og vendes i flormelis.

Hvis du også holder af de lækre marcipanbolde med marcipan og chokolade, ja så er den gode nyhed, at dem kan nemt lave selv.

Her trilles kugler af marcipan, der overtrækkes med en god og mørk chokolade, inden kuglerne vendes i æggehvide og sukker.

Det er faktisk meget nemt at lave de populære konfektkugler, og her er den gode grundopskrift.

Du kan også tilsætte lidt smag til marcipanen, og det kan eks. være lidt revet appelsinskal, Grand Marnier, Cointreau eller andet. Men så er det mere en voksenudgave af marcipanboldene.

Konfekten er lavet efter inspiration fra de klassiske snebolde fra Toms, men jeg har fået at vide af Toms, der er en stor, dansk chokoladekoncern, at jeg ikke må kalde dem snebolde, da de har rettighederne til navnet. Så derfor hedder de marcipanbolde. God fornøjelse.

Vild med søde sager? Så er der mere her:

  • Havregrynskugler
  • Hjemmelavede marcipansnitter
  • Julekonfekt

Opskrift på marcipanbolde

billederesultat for hjemmelavede marcipanbolde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Marcipanbolde

4.80 fra 60 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavede marcipanbolde. Lækre og sprøde kugler med marcipan, der overtrækkes med chokolade og vendes i flormelis.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 139
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g marcipan
  • 100 g chokolade - mørk
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 100 g flormelis
  • 10 træpinde - tandstikkere eller små bambusspyd

Fremgangsmåde
 

  1. Vej marcipan af i stykker på 10 gram, og tril dem til kugler. Du kan sagtens lave dem større, men jeg synes de hjemmelavede marcipanbolde er bedst med den størrelse. Læg dem på et fad med bagepapir.
  2. Du får de bedste marcipanbolde, hvis du nu lader marcipankuglerne ligge og tørre i et par timer. men du kan også hoppe videre til næste punkt allerede nu. Konfekten bliver bare en tand bedre, når marcipanen får lov til at tørre lidt.
  3. Den mørke chokolade smeltes i en lille gryde eller i mikroovn. Jeg synes det nemmeste er at gøre det i mikroovnen, og gerne i en lille skål, hvor det er nemmere at dyppe marcipankuglerne i chokoladen.
  4. Nu kommer det smarte trick når du laver de hjemmelavede marcipanbolde. Sæt forsigtigt en tandstikker eller et knækket bambusspyd i hver marcipankugle.
  5. Dyp derefter kuglerne i den smeltede chokolade, dryp godt af og stik pinden i en lille papkasse. Nu kan de stå og tørre her, og dermed undgår du "fødder" på din chokolade. Lad chokoladen stivne helt.
  6. Kom pasteuriseret æggehvide i en lille skål, og flormelis i en anden.
  7. Er der tapper af chokolade på dine kugler, kan du nemt lige fjerne dem med en kniv. De skal helst være helt rundt.
  8. Vend nu kuglerne grundigt i æggehvide, dryp lidt af, og vend dem derefter i flormelis, så sneboldene nu faktisk ligner rigtige marcipanbolde, Lad dem stadig sidde på pinden og tørre.

Næringsindhold

Kalorier: 139kcalKulhydrater: 21gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 10mgKalium: 61mgKostfibre: 1gSukker: 19gVitamin A: 1IUCalcium: 9mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Når dine hjemmelavede marcipanbolde er tørre, trækkes de nemt og forsigtigt af pindene, og lægges i en skål eller anden beholder.

Kan nu spises straks - eller opbevares på køl.

Helt perfekte som julekonfekt - eller resten af året, når du trænger til lidt sødt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    november 22, 2023 at 10:00 am

    Hej Holger. Man kan også bruge en flamingo plade, hvor man trækker madfilm over. Det er let at stikke i. Efter brug fjernes filmen og pladen kan bruges igen og igen. Jeg bruger den til alt konfekt der skal overtrækkes. Håber andre kan få glæde af Ideen 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 22, 2023 at 10:03 am

      Hej Lone
      Mange tak for det gode råd - som hermed er givet videre. Det er da genialt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Snurre

    december 25, 2020 at 4:00 pm

    Hey Holger
    Endnu en fed opskrift ud af mange.
    Jeg har lige et lille trick til tørring af kuglerne. Det kan være lidt svært at stikke spydene i en papkasse, det kan være noget nemmere at bruge et par halverede bagekartofler 😉

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required