Her får du min opskrift på smørstegte kartofler. Brug gerne nye og små kartofler, der steges med smør og vendes med rødløg og persille.
Smørstegte kartofler er en lækker måde at tilberede kartofler på, og så er det altså nemt.
Her får du kartofler med smag af smør, og så er de flotte at servere.
Opskriften er beregnet til fire personer. Er I meget sultne kan der laves en lidt større mængde.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler
Ingredienser
- 650 g kartofler - gerne små og nye danske eller udenlandske
- flagesalt
- 50 g smør
- 1 rødløg - halveret og snittet i tynde både
- 1 bundt persille - finthakket
- dild - fine kviste, kan udelades
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom kartofler i en gryde med vand, der netop dækker kartoflerne. Tilsæt en spiseskefuld salt. Kog kartoflerne i ca. 10 minutter.
- Hæld vandet fra, og vend forsigtigt kartoflerne med smør. Ryst evt. gryden rundt.
- Hæld kartofler med smør i et ildfast fad, og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Giv kartoflerne 20 minutter.
- Anret de smørstegte kartofler i en lille skål eller fad, og drys rødløg og persille over. Har du frisk dild gør det også underværker sammen med kartoflerne. Krydr med lidt friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De smørstegte kartofler serveres straks, og de er blandt andet gode til grillet mørbrad eller kylling på spyd.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: