• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Smørcreme

Smørcreme

Smørcreme på muffins
Smørcreme er let af lave, og kan bruges til alt muligt. Du kan pynte muffins med den eller smøre en kage op, før du betrækker med fondant. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. april 2024 - Udgivet:  9. februar 2022

Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Smørcreme er let og hurtig at lave. Og så kan den bruges til meget, fra at smøre store kager, så fondanten sidder fast til pynt på kager.
  2. Opskrift på smørcreme
  3. Smørcreme
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Smørcreme er let og hurtig at lave. Og så kan den bruges til meget, fra at smøre store kager, så fondanten sidder fast til pynt på kager.

Smørcreme kan laves på få minutter, og det er rart at kende opskriften, så man altid kan piske den sammen og bruge til pynt eller smøring af kager.

Hvis du skal bruge fondant eller marcipan, er det nemlig en god ide at lave sådan en creme først, for den virker lidt som lim.

Fondanten sidder fast til smørcremen, og falder ikke ned. Men du kan også bruge cremen som pynt på cupcakes og muffins. Og på den klassiske gulerodskage.

Opskrift på smørcreme

Smørcreme på muffins

Smørcreme

Smørcreme er let og hurtig at lave. Og så kan den bruges til meget, fra at smøre store kager, så fondanten sidder fast til pynt på kager.
Bedømmelse
4.8 fra 44 stemmer
RetSøde sager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 3 dl
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 100 g smør - blødt
  • 400 g flormelis
  • 1 spsk citronsaft
  • frugtfarve - kan udelades
  • kagepynt - kan udelades

Fremgangsmåde

  • Tag smørret ud af køleskabet en times tid før, du skal lave cremen.
  • Pisk nu smørret godt og grundigt, så det bliver cremet.
  • Tilsæt citronsaft og flormelis, rør det hele godt sammen.
  • Hvis du vil farve din smørcreme, blander du frugtfarve i. Du kan også dele den op i to dele, så du står med to forskellige farver.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
759
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
72
mg
24
%
Natrium
 
217
mg
9
%
Kalium
 
16
mg
0
%
Kulhydrater
 
133
g
44
%
Kostfibre
 
0.02
g
0
%
Sukker
 
131
g
146
%
Protein
 
0.3
g
1
%
Vitamin A
 
833
IU
17
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
10
mg
1
%
Jern
 
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan lave nøjagtig den farve på cremen, som passer dig bedst. Bare tilsæt nogle dråber frugtfarve i din smørcreme, så forvandler den sig.

Skal der smag i den, kan du røre kakao, lakridspulver vaniljesukker eller andre smagsgivere i cremen.

Se andre brugbare opskrifter til bagningen:

Marcipan med kun 3 ingredienser

Sådan laver du din egen fondant

Hjemmelavet kagekrymmel

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen

    april 27, 2024 at 12:48 pm

    Hvis man bruger lige meget flormelis og smør får man en mere blød smørcreme der er god til at smøre ud. Hvis man bruger dobbelt så meget flormelis som smør bliver den mere fast og lettere at dekorere med fx med sprøjtepose.

    Svar
  2. Simon David Fairlough

    oktober 27, 2023 at 8:24 am

    Mængden af flormelis til smør er forkert plejer at være en til en dvs 100g smør til 100g melis??????

    Svar
  3. Zenia

    april 10, 2023 at 8:58 am

    Der er noget galt med opskriften. Det bliver aldrig til en creme. Alle andre opskrifter er det ca samme mængde smør som flormelis. Måtte have 300 gram smør i, før det mindede om en creme!

    Svar
  4. Irene

    oktober 14, 2022 at 10:24 am

    Jeg kunne slet ikke få cremen til at hænge sammen.
    Andre opskrifter bruger 50/50 smør og flormelis.

    Svar
  5. Charlotte

    september 23, 2022 at 9:20 pm

    Hejsa

    Hvis jeg skal smøre en MEGET høj kæmpe kage op med farvet smørcreme (ø26, 20-25 cm høj)🙈 hvor mange gange opskriften tror du så jeg skal lave?

    Svar
  6. Astrid

    april 23, 2022 at 8:21 am

    God creme

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required