Sommerens bedste opskrift på hyldeblomstsaft. Hjemmelavet saft med hyldeblomster er nem at lave selv, og her er Danmarks bedste opskrift.
Her har du en både nem og enkel opskrift på, hvordan du laver hyldeblomstsaft. Opskriften giver to flasker, som skal fortyndes inden det drikkes.
En skøn drik med masser af smag af sommer, både hvis det regner eller solen skinner.
Men det er vigtigt at være hurtig i slutningen af juni, for lige pludselig er hylden afblomstret, og så er det for sent.
Med eller uden citronsyre
Du kan sagtens lave hyldeblomstsaft uden citronsyre, der er et surhedsregulerende middel. Her undlader du blot citronsyren.
Citronsyre har en mindre konserverende effekt i hyldeblomstsaften, men dog uden at kunne afløse Atamon. Men citronsyren er ikke nødvendig for at lave en god saft.
Citronsyren gør også, at man bedre trækker saften ud af eks. hyldeblomster, men du får altså også en fin saft uden.
I stedet for at skylle hyldeblomsterne kan du også blot ryste dem fri for eventuelle smådyr. Jeg plejer at skylle blomsterne, men det er op til dig.
Pssst: Brug den hjemmelavede hyldeblomstdrik til en sommerdrink med ginger beer.
Opskriften giver cirka to liter saft.
Opskrift på hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft - nem opskrift
Ingredienser
- 40 skærme hyldeblomst
- 3 citroner - økologiske
- 40 g citronsyre
- 1 kg rørsukker - eller alm. sukker
- 1,5 l vand
Fremgangsmåde
- Klip de groveste stilke af hyldeblomstskærmene. Vask citronerne og skær dem i skiver. Husk du skal bruge økologiske citroner.
- Kom hyldeblomsterne og citronskiverne i en stor skål eller gryde. Hæld rørsukker og citronsyre over.
- Kog vandet til din hyldeblomstsaft op og hæld det kogende vand over det hele. Rør stille rundt i massen til rørsukker og citronsyre er helt opløst. Det er vigtigt for at få en god hyldeblomstdrik.
- Dæk nu skålen til og lad hyldeblomstsaften køle ned. Stil den køligt, og gerne i køleskab hvis du har plads, i minimum 3 dage, gerne længere. Men tre dage er fint.
- Så er din hyldeblomstsaft klar til at blive hældt på flasker. Det gør du ved at si den og hælde saften gennem en tragt på flaske. Lad gerne saften løbe gennem et viskestykke.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Fortyndes med vand
Du får knap to liter ufortyndet hyldeblomstsaft af denne opskrift.
Hyldeblomstsaft skal efterfølgende fortyndes med vand, og så har du den mest fantastiske hyldeblomstdrik.
Den er virkelig god. Og altså ret nem at lave selv.
Hyldeblomst sodavand
Du kan også fortynde din hyldeblomstdrik med danskvand.
Det giver dig den lækre hyldeblomst sodavand. Lækker sommerdrik med bobler.
Hyldeblomstsaft med Atamon
Ønsker du en længere holdbarhed på din hyldeblomstsaft, kan du med fordel tilsætte lidt Atamon.
Tilsæt to teskefulde Atamon til den færdige drik inden den sættes i køleskabet.
Se også opskrift på hyldeblomstsorbet og friterede hyldeblomster.
Typiske spørgsmål om hyldeblomstdrik
Jeg plejer at lave hyldeblomstsaft trække i min. 3 dage, men gerne 5-6 dage, for så er den helt perfekt.
Sagtens. Et smart trick er, at fryse hyldeblomstsaften i isterningeposer, for så er det nemt at tage terninger op og fortynde med vand.
Nej, det er ikke nødvendigt. Men Atamon forlænger holdbarheden, og i opskriften kan du se hvor meget du skal bruge.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Charlotte Vinkel Nielsen
Opbevarer du den færdige saft på køl? Det er vel ikke nødvendigt, når der er atamon i?
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Nej, det er kun fordi den så er kold ved servering 🙂
Men nej, det er ikke nødvendigt.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Inge Lintrup Thomsen
har netop lavet hyldeblomstsaft efter ovenstående vejledning, og den blev virkelig dejlig. Jeg gjorde en del ud af at klippe stilke væk, og lod gryden stå i køleskabet i knap 5 dage. Det smager SKØNT. 2 liter kom i fryseren, mens ½ liter kom i køleskabet til brug med det samme. Det er ret drøjt, så der skal ikke meget koncentrat i, før det er en lækker sommerdrik:-)
Britta
Du får en bedre saft hvis du udelader citronsyren, husk også at skære den inderste hvide del a økocitronen hvis den er for tyk, den gule del af skallen skal naturligvis med i blandingen.
Randi
Hej.
Hvis man fryser saften ned i bøtter, er det så ikke lige meget med Atamon, dag frysningen jo forlænger brugen af saften? Eller er det medvirkende til en forlængelse af holdbarhed efter optøning?
Mvh. Randi
Anonym
Hej
Man kan også blande lidt friske jordbær i i hyldeblomstdrikken. Det giver en god smag. Prøv det.
Kh Helle
Anonym
super opskrift på hyldeblomsdrik. den er ikke for sød men smager af sommer. vi lod den kun trække i tre dage og det smager rigtig godt. vi skal lave noget mere <3
hilsen fra sofie fra korsør