• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Små yoghurtbrød - hjemmebagte kuvertbrød

små yoghurtbrød - hjemmelavede kuvertbrød
Små yoghurtbrød er fremragende kuvertbrød, der har både en dejlig smag og krumme. Brødene pensles med vand lige når de kommer ud af ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. maj 2024 - Udgivet:  3. maj 2024

Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se den dejlige opskrift på små yoghurtbrød, der bliver luftige og sprøde. Yoghurtbrød er gode som små kuvertbrød - eller bare til at nyde.
  2. Opskrift på små yoghurtbrød
  3. Små yoghurtbrød - hjemmebagte kuvertbrød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Se den dejlige opskrift på små yoghurtbrød, der bliver luftige og sprøde. Yoghurtbrød er gode som små kuvertbrød - eller bare til at nyde.

Du skal prøve disse små yoghurtbrød, er aldeles fremragende til mad.

Brødene æltes grundigt, bages godt igennem, og pensles med vand lige når de kommer ud af ovnen.

I denne opskrift er anvendt en røremaskine, men brødene kan selvfølgelig også æltes i hånden. Men vær opmærksom på, at de skal æltes længe og grundigt!

Opskriften giver 16 små kuvertbrød. Se også min opskrift på verdens bedste boller.

Opskrift på små yoghurtbrød

små yoghurtbrød - hjemmelavede kuvertbrød

Små yoghurtbrød - hjemmebagte kuvertbrød

Se den dejlige opskrift på små yoghurtbrød, der bliver luftige og sprøde. Yoghurtbrød er gode som små kuvertbrød - eller bare til at nyde.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 16 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2,5 dl vand - lunkent
  • 30 g gær
  • 100 g speltmel - fuldkorn
  • 300 g hvedemel - med 12% protein
  • 4 spsk yoghurt - naturel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk sukker

Fremgangsmåde

  • Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud, og ælt derefter fuldkorns speltmel i.
  • Så tilsættes yoghurt, olivenolie, salt og sukker, indenhvedemelet gradvist æltes i. Tag lidt ad gangen, og ælt dejen igennem i 15 minutter.
  • Først ved høj hastighed, og de sidste 7-8 minutter ved lav hastighed, så dejen efterhånden slipper skålen.
  • Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 45 minutter.
  • Hæld dejen ud på etmeldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand, og lad yoghurtbrødene hæve i yderligere 45 minutter under et viskestykke.
  • Forvam ovnen til 225 grader varmluft, og bag brødene i cirka 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
113
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
0.4
g
3
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
1
mg
0
%
Natrium
 
222
mg
10
%
Kalium
 
46
mg
1
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
5
IU
0
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag dem ud af ovnen, hvor de straks pensles med vand og stilles på en rist til afkøling.

Se også mine opskrifter på:

Valnøddeboller - opskrift på boller med valnødder

Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn

Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda L.

    maj 03, 2024 at 2:57 pm

    Virkelig lækre brød, der passer perfekt som en lille forret med smør inden maden 🙂

    Svar
  2. Jolanda

    november 16, 2023 at 12:37 pm

    Jeg havde ikke speltmel, men brugte i stedet for grahamsmel. De blev rigtig gode. Tak for opskriften.

    Svar
  3. Rune

    oktober 03, 2022 at 3:51 pm

    Der er noget galt. Den dej er ikke meget tykkere end den yoghurt der er kommet i.

    Svar
  4. Maria Madum

    juli 19, 2022 at 11:38 am

    Den mel mængde passer slet ikke til de yoghurt kuvertbrød

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required