Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Små yoghurtbrød - hjemmebagte kuvertbrød

Små yoghurtbrød - hjemmebagte kuvertbrød

små yoghurtbrød - hjemmelavede kuvertbrød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Se den dejlige opskrift på små yoghurtbrød, der bliver luftige og sprøde. Yoghurtbrød er gode som små kuvertbrød - eller bare til at nyde.

Du skal prøve disse små yoghurtbrød, er aldeles fremragende til mad.

Brødene æltes grundigt, bages godt igennem, og pensles med vand lige når de kommer ud af ovnen.

I denne opskrift er anvendt en røremaskine, men brødene kan selvfølgelig også æltes i hånden. Men vær opmærksom på, at de skal æltes længe og grundigt!

Opskriften giver 16 små kuvertbrød. Se også min opskrift på verdens bedste boller.

Opskrift på små yoghurtbrød

Små yoghurtbrød - hjemmebagte kuvertbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Se den dejlige opskrift på små yoghurtbrød, der bliver luftige og sprøde. Yoghurtbrød er gode som små kuvertbrød - eller bare til at nyde.
Antal: 16 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2,5 dl vand lunkent
  • 30 g gær
  • 100 g speltmel fuldkorn
  • 300 g hvedemel med 12% protein
  • 4 spsk yoghurt naturel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud, og ælt derefter fuldkorns speltmel i.
  2. Så tilsættes yoghurt, olivenolie, salt og sukker, indenhvedemelet gradvist æltes i. Tag lidt ad gangen, og ælt dejen igennem i 15 minutter.
  3. Først ved høj hastighed, og de sidste 7-8 minutter ved lav hastighed, så dejen efterhånden slipper skålen.
  4. Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 45 minutter.
  5. Hæld dejen ud på etmeldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand, og lad yoghurtbrødene hæve i yderligere 45 minutter under et viskestykke.
  6. Forvam ovnen til 225 grader varmluft, og bag brødene i cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier113kcalKulhydrater20gProtein3gFedt2gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gKolesterol1mgNatrium222mgKalium46mgKostfibre1gSukker1gVitamin A5IUVitamin C0.03mgCalcium11mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Tag dem ud af ovnen, hvor de straks pensles med vand og stilles på en rist til afkøling.

Se også mine opskrifter på:

Valnøddeboller - opskrift på boller med valnødder

Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn

Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda L. skriver

    maj 03, 2024 at 2:57 pm

    Virkelig lækre brød, der passer perfekt som en lille forret med smør inden maden 🙂

    Svar
  2. Jolanda skriver

    november 16, 2023 at 12:37 pm

    Jeg havde ikke speltmel, men brugte i stedet for grahamsmel. De blev rigtig gode. Tak for opskriften.

    Svar
  3. Rune skriver

    oktober 03, 2022 at 3:51 pm

    Der er noget galt. Den dej er ikke meget tykkere end den yoghurt der er kommet i.

    Svar
  4. Maria Madum skriver

    juli 19, 2022 at 11:38 am

    Den mel mængde passer slet ikke til de yoghurt kuvertbrød

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required