Skordalia er en græsk dip, som indeholder kartofler, hvidløg og mandler. Den er super cremet og passer perfekt til pitabrød eller sandwich.
Skordalia er den lækreste dip fra Grækenland. Den kan serveres sammen med fisk, kød eller pitabrød som du kan dyppe med. Selvom den indeholder kartofler, vil jeg næsten sige, at den mere er en hvidløgsdip.
Dippen er ekstra cremet og lækker, derfor passer den super godt sammen med andet græsk mad. Derudover er der mandler i, som gør, at konsistensen også bliver en smule knasende.
Du kan pynte retten med lidt persille eller andre friske krydderurter. Derudover er det også lækkert at blande lidt revet citronskal henover den.
Opskrift på Skordalia
Skordalia - græsk dip med mandler
Ingredienser
- 250 g kartofler
- 40 g mandler - smuttede
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk citronsaft
- 0,5 dl olivenolie
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Start med at vaske kartoflerne og put dem i en gryde. Dæk dem med vand og en halv teskefuld salt. Sæt dem nu over kog. Kog dem i cirka 15 minutter afhængig af deres størrelse.
- Pil kartoflerne og vask dem igen. Det er vigtigt at vaske dem efter kog, da det fjerner noget af deres stivelse. Mos dem nu med en gaffel, så det bliver en slags kartoffelmos.
- Tag nu de smuttede mandler og kom dem i en lille blender, tilføj også hvidløg og citronsaft. Blend det sammen groft. Tilføj denne blanding til kartoffelmosen.
- Tilføj derefter næsten alt olivenolien og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og drys derefter resten af olivenolien ovenpå dippen.
- Pynt med lidt mandler og krydderurter, og så er skordalia klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan bruge både mandler eller valnødder, det er op til, hvad du selv foretrækker.
Du kan også undvære nødder, det er der nogle egne i Grækenland, der gør. Jeg synes dog, at nødderne er med til at give Skordalia en unik smag.
Se også andre græske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Vibeke
Kan denne mos laves dagen i forvejen og serveres kold?
Karen Seneca
Det kan den godt, ja.