• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Skordalia - græsk dip med mandler

Skordalia - græsk dip med mandler

Skordalia dip
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. marts 2023 - Udgivet:  7. februar 2022

Skordalia er en græsk dip, som indeholder kartofler, hvidløg og mandler. Den er super cremet og passer perfekt til pitabrød eller sandwich.

Skordalia er den lækreste dip fra Grækenland. Den kan serveres sammen med fisk, kød eller pitabrød som du kan dyppe med. Selvom den indeholder kartofler, vil jeg næsten sige, at den mere er en hvidløgsdip.

Dippen er ekstra cremet og lækker, derfor passer den super godt sammen med andet græsk mad. Derudover er der mandler i, som gør, at konsistensen også bliver en smule knasende.

Du kan pynte retten med lidt persille eller andre friske krydderurter. Derudover er det også lækkert at blande lidt revet citronskal henover den.

Opskrift på Skordalia

Skordalia dip
Rakel Seneca

Skordalia - græsk dip med mandler

5 fra 5 stemmer
Skordalia er en græsk dip, som indeholder kartofler, hvidløg og mandler. Den er super cremet og passer perfekt til pitabrød eller sandwich.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 serveringer
Ret: Dip, Tilbehør
Køkken: Græsk
Kalorier: 220
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g kartofler
  • 40 g mandler - smuttede
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at vaske kartoflerne og put dem i en gryde. Dæk dem med vand og en halv teskefuld salt. Sæt dem nu over kog. Kog dem i cirka 15 minutter afhængig af deres størrelse.
  2. Pil kartoflerne og vask dem igen. Det er vigtigt at vaske dem efter kog, da det fjerner noget af deres stivelse. Mos dem nu med en gaffel, så det bliver en slags kartoffelmos.
  3. Tag nu de smuttede mandler og kom dem i en lille blender, tilføj også hvidløg og citronsaft. Blend det sammen groft. Tilføj denne blanding til kartoffelmosen.
  4. Tilføj derefter næsten alt olivenolien og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og drys derefter resten af olivenolien ovenpå dippen.
  5. Pynt med lidt mandler og krydderurter, og så er skordalia klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 220kcalKulhydrater: 14gProtein: 3gFedt: 18gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.003gNatrium: 586mgKalium: 348mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 2IUVitamin C: 16mgCalcium: 37mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge både mandler eller valnødder, det er op til, hvad du selv foretrækker.

Du kan også undvære nødder, det er der nogle egne i Grækenland, der gør. Jeg synes dog, at nødderne er med til at give Skordalia en unik smag.

Se også andre græske opskrifter:

Cremet tzatziki

Spanakopita - græsk spinattærte

Souvlaki - græske spyd

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke

    marts 17, 2023 at 8:27 am

    Kan denne mos laves dagen i forvejen og serveres kold?

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 17, 2023 at 12:59 pm

      Det kan den godt, ja.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required