Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Skordalia - græsk dip med mandler

Skordalia - græsk dip med mandler

Skordalia dip
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS

Skordalia er en græsk dip, som indeholder kartofler, hvidløg og mandler. Den er super cremet og passer perfekt til pitabrød eller sandwich.

Skordalia er den lækreste dip fra Grækenland. Den kan serveres sammen med fisk, kød eller pitabrød som du kan dyppe med. Selvom den indeholder kartofler, vil jeg næsten sige, at den mere er en hvidløgsdip.

Dippen er ekstra cremet og lækker, derfor passer den super godt sammen med andet græsk mad. Derudover er der mandler i, som gør, at konsistensen også bliver en smule knasende.

Du kan pynte retten med lidt persille eller andre friske krydderurter. Derudover er det også lækkert at blande lidt revet citronskal henover den.

Opskrift på Skordalia

Skordalia - græsk dip med mandler

Rakel Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Skordalia er en græsk dip, som indeholder kartofler, hvidløg og mandler. Den er super cremet og passer perfekt til pitabrød eller sandwich.
Antal: 4 serveringer
Ret: Dip, Tilbehør
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g kartofler
  • 40 g mandler smuttede
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at vaske kartoflerne og put dem i en gryde. Dæk dem med vand og en halv teskefuld salt. Sæt dem nu over kog. Kog dem i cirka 15 minutter afhængig af deres størrelse.
  2. Pil kartoflerne og vask dem igen. Det er vigtigt at vaske dem efter kog, da det fjerner noget af deres stivelse. Mos dem nu med en gaffel, så det bliver en slags kartoffelmos.
  3. Tag nu de smuttede mandler og kom dem i en lille blender, tilføj også hvidløg og citronsaft. Blend det sammen groft. Tilføj denne blanding til kartoffelmosen.
  4. Tilføj derefter næsten alt olivenolien og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og drys derefter resten af olivenolien ovenpå dippen.
  5. Pynt med lidt mandler og krydderurter, og så er skordalia klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier220kcalKulhydrater14gProtein3gFedt18gMættet fedt2gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.003gNatrium586mgKalium348mgKostfibre3gSukker1gVitamin A2IUVitamin C16mgCalcium37mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge både mandler eller valnødder, det er op til, hvad du selv foretrækker.

Du kan også undvære nødder, det er der nogle egne i Grækenland, der gør. Jeg synes dog, at nødderne er med til at give Skordalia en unik smag.

Se også andre græske opskrifter:

Cremet tzatziki

Spanakopita - græsk spinattærte

Souvlaki - græske spyd

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke skriver

    marts 17, 2023 at 8:27 am

    Kan denne mos laves dagen i forvejen og serveres kold?

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      marts 17, 2023 at 12:59 pm

      Det kan den godt, ja.

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required