Skinke i grill fรฅr en vidunderlig smag med denne glasering af whisky, og nรฅr du tager den ud af grillen ved en en kernetemperatur pรฅ prรฆcis 68 grader.
Det er meget nemt at lave skinke i grill. Og her har jeg lavet skinken i min gasgrill, en Weber Q3200, og det tager cirka halvanden time.
Stegetiden afhรฆnger selvfรธlgelig af skinkens stรธrrelse, temperaturen udenfor hvor du griller og temperaturen i din grill.
Det passer dog meget godt med en halvanden times tid.
Brug altid et stegetermometer, og nรฅr den viser 68 grader, ja sรฅ er skinken fรฆrdig. Ikke fรธr. Og ikke efter.
Lad skinken trรฆkke mindst 15 minutter inden udskรฆring.
Helt bevidst er der ikke salt i hverken start rub eller whiskyglaseringen her. Det skyldes, at skinker i forvejen ofte er saltet meget, og derfor kan det blive alt for meget salt.
Sรฅ drop saltet i rubs og marinader til skinke - og for meget salt er jo heller ikke sundt ๐
Omkring temperaturen i grillen er det bedst hvis du rammer omkring 180-200 grader - ikke mere.
Og hold lรฅget lukket. Nรฅr du vender eller pรฅsmรธrer glaseringen skal du gรธre det hurtigt, og hurtigt lukke lรฅget igen.
Det var vist det - og sรฅ til opskriften, der i รธvrigt er til fire personer.
Ingredienser til skinke i grill
1 rรธget skinke pรฅ cirka et kilo (kรธbt hos Slagter Theilgaard)
Start rub:
2 spiseskefulde lys sirup
2 teskefulde rรธrsukker
1 teskefuld sennep
1 teskefuld lรธgpulver
Til whisky glasering:
0,5 deciliter god whisky
2 teskefulde rรธrsukker
2 spiseskefulde lys sirup
2 teskefulde sennep
Fremgangsmรฅde
- Start med at pille nettet af skinken. Rids den sรฅ i store tern.
- Bland ingredienserne til start rub godt sammen i en lille skรฅl, og smรธr skinken grundigt ind i den.
- Tรฆnd grillen, og du skal grille ved indirekte varme, sรฅ sluk den inderste brรฆnder.
- Lรฆg den rรธgede skinke pรฅ en rist i et ildfast fad, og stil den midt i grillen.
- Nu skal skinken grille 50 minutter, hvor du blot vender skinken halvvejs, altsรฅ efter cirka 25 minutter.
- Imens kan du passende blande ingredienserne til din whiskyglasering. Rรธr det godt sammen.
- Nรฅr skinken sรฅ har fรฅet de 50 minutter, pensler du overdelen af skinken grundigt med whiskyglaseringen, og vender skinken om, og pensler ogsรฅ den anden side.
- Luk lรฅget igen, og lad den grille 10 minutter.
- Sรฅ pensler du igen overdelen, vender og pensler den anden side. Luk lรฅget og grill 10 minutter.
- Og det samme gรธr du sรฅ to gange mere, sรฅ den ialt har grillet omkring halvanden time. Altsรฅ fรธrst 50 minutter - og derefter 4 x 10 minutter.
Kernetemperatur
Stik et stegetermometer i den rรธgede skinke, og nรฅr kernetemperaturen rammer de 68 grader er den fรฆrdig.
Tak skinken af, og lad den hvile et kvarter pรฅ et skรฆrebrรฆt inden udskรฆring. Skinken skal ikke overdรฆkkes.
Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Sarsh
Kan jeg ikke lave dem i en alm Weber kugle grill ?
Holger Rรธrby Madsen
Hej Sarah
Jo da - sagtens. Samme tid og temperatur ๐
Bedste hilsner
Holger