Skinke i grill får en vidunderlig smag med denne glasering af whisky, og når du tager den ud af grillen ved en en kernetemperatur på præcis 68 grader.
Det er meget nemt at lave skinke i grill. Og her har jeg lavet skinken i min gasgrill, en Weber Q3200, og det tager cirka halvanden time.
Stegetiden afhænger selvfølgelig af skinkens størrelse, temperaturen udenfor hvor du griller og temperaturen i din grill.
Det passer dog meget godt med en halvanden times tid.
Brug altid et stegetermometer, og når den viser 68 grader, ja så er skinken færdig. Ikke før. Og ikke efter.
Lad skinken trække mindst 15 minutter inden udskæring.
Helt bevidst er der ikke salt i hverken start rub eller whiskyglaseringen her. Det skyldes, at skinker i forvejen ofte er saltet meget, og derfor kan det blive alt for meget salt.
Så drop saltet i rubs og marinader til skinke - og for meget salt er jo heller ikke sundt 🙂
Omkring temperaturen i grillen er det bedst hvis du rammer omkring 180-200 grader - ikke mere.
Og hold låget lukket. Når du vender eller påsmører glaseringen skal du gøre det hurtigt, og hurtigt lukke låget igen.
Det var vist det - og så til opskriften, der i øvrigt er til fire personer.
Ingredienser til skinke i grill
1 røget skinke på cirka et kilo (købt hos Slagter Theilgaard)
Start rub:
2 spiseskefulde lys sirup
2 teskefulde rørsukker
1 teskefuld sennep
1 teskefuld løgpulver
Til whisky glasering:
0,5 deciliter god whisky
2 teskefulde rørsukker
2 spiseskefulde lys sirup
2 teskefulde sennep
Fremgangsmåde
- Start med at pille nettet af skinken. Rids den så i store tern.
- Bland ingredienserne til start rub godt sammen i en lille skål, og smør skinken grundigt ind i den.
- Tænd grillen, og du skal grille ved indirekte varme, så sluk den inderste brænder.
- Læg den røgede skinke på en rist i et ildfast fad, og stil den midt i grillen.
- Nu skal skinken grille 50 minutter, hvor du blot vender skinken halvvejs, altså efter cirka 25 minutter.
- Imens kan du passende blande ingredienserne til din whiskyglasering. Rør det godt sammen.
- Når skinken så har fået de 50 minutter, pensler du overdelen af skinken grundigt med whiskyglaseringen, og vender skinken om, og pensler også den anden side.
- Luk låget igen, og lad den grille 10 minutter.
- Så pensler du igen overdelen, vender og pensler den anden side. Luk låget og grill 10 minutter.
- Og det samme gør du så to gange mere, så den ialt har grillet omkring halvanden time. Altså først 50 minutter - og derefter 4 x 10 minutter.
Kernetemperatur
Stik et stegetermometer i den røgede skinke, og når kernetemperaturen rammer de 68 grader er den færdig.
Tak skinken af, og lad den hvile et kvarter på et skærebræt inden udskæring. Skinken skal ikke overdækkes.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sarsh
Kan jeg ikke lave dem i en alm Weber kugle grill ?
Holger Rørby Madsen
Hej Sarah
Jo da - sagtens. Samme tid og temperatur 🙂
Bedste hilsner
Holger