• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Grillmad โ€บ Skinke i grill - glaseret med whisky (kernetemperatur 68 grader)

Skinke i grill - glaseret med whisky (kernetemperatur 68 grader)

Billede resultat for skinke i grill
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:ย  16. juni 2023 - Udgivet:ย  17. februar 2016

Skinke i grill fรฅr en vidunderlig smag med denne glasering af whisky, og nรฅr du tager den ud af grillen ved en en kernetemperatur pรฅ prรฆcis 68 grader.

Det er meget nemt at lave skinke i grill. Og her har jeg lavet skinken i min gasgrill, en Weber Q3200, og det tager cirka halvanden time.

Stegetiden afhรฆnger selvfรธlgelig af skinkens stรธrrelse, temperaturen udenfor hvor du griller og temperaturen i din grill.

Det passer dog meget godt med en halvanden times tid.

Brug altid et stegetermometer, og nรฅr den viser 68 grader, ja sรฅ er skinken fรฆrdig. Ikke fรธr. Og ikke efter.

Lad skinken trรฆkke mindst 15 minutter inden udskรฆring.

Helt bevidst er der ikke salt i hverken start rub eller whiskyglaseringen her. Det skyldes, at skinker i forvejen ofte er saltet meget, og derfor kan det blive alt for meget salt.

Sรฅ drop saltet i rubs og marinader til skinke - og for meget salt er jo heller ikke sundt ๐Ÿ™‚

Omkring temperaturen i grillen er det bedst hvis du rammer omkring 180-200 grader - ikke mere.

Og hold lรฅget lukket. Nรฅr du vender eller pรฅsmรธrer glaseringen skal du gรธre det hurtigt, og hurtigt lukke lรฅget igen.

Det var vist det - og sรฅ til opskriften, der i รธvrigt er til fire personer.

Ingredienser til skinke i grill

1 rรธget skinke pรฅ cirka et kilo (kรธbt hos Slagter Theilgaard)

Start rub:

2 spiseskefulde lys sirup
2 teskefulde rรธrsukker
1 teskefuld sennep
1 teskefuld lรธgpulver

Til whisky glasering:

0,5 deciliter god whisky
2 teskefulde rรธrsukker
2 spiseskefulde lys sirup
2 teskefulde sennep

Fremgangsmรฅde

  1. Start med at pille nettet af skinken. Rids den sรฅ i store tern.
  2. Bland ingredienserne til start rub godt sammen i en lille skรฅl, og smรธr skinken grundigt ind i den.
  3. Tรฆnd grillen, og du skal grille ved indirekte varme, sรฅ sluk den inderste brรฆnder.
  4. Lรฆg den rรธgede skinke pรฅ en rist i et ildfast fad, og stil den midt i grillen.
  5. Nu skal skinken grille 50 minutter, hvor du blot vender skinken halvvejs, altsรฅ efter cirka 25 minutter.
  6. Imens kan du passende blande ingredienserne til din whiskyglasering. Rรธr det godt sammen.
  7. Nรฅr skinken sรฅ har fรฅet de 50 minutter, pensler du overdelen af skinken grundigt med whiskyglaseringen, og vender skinken om, og pensler ogsรฅ den anden side.
  8. Luk lรฅget igen, og lad den grille 10 minutter.
  9. Sรฅ pensler du igen overdelen, vender og pensler den anden side. Luk lรฅget og grill 10 minutter.
  10. Og det samme gรธr du sรฅ to gange mere, sรฅ den ialt har grillet omkring halvanden time. Altsรฅ fรธrst 50 minutter - og derefter 4 x 10 minutter.

Kernetemperatur

Stik et stegetermometer i den rรธgede skinke, og nรฅr kernetemperaturen rammer de 68 grader er den fรฆrdig.

Tak skinken af, og lad den hvile et kvarter pรฅ et skรฆrebrรฆt inden udskรฆring. Skinken skal ikke overdรฆkkes.

Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:

Guide til kogning af skinke

Grillet skinke med gulerรธdde

Sรฅdan koger du hamburgerryg

Om Holger
holger rรธrby madsen madens verden
Holger Rรธrby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - ogsรฅ pรฅ kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet sรฅ alle kan forstรฅ dem. Det fรฅr du her pรฅ Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pรฅkrรฆvede felter er markeret *

  1. Sarsh

    august 03, 2020 at 1:00 pm

    Kan jeg ikke lave dem i en alm Weber kugle grill ?

    Svar
    • Holger Rรธrby Madsen

      august 03, 2020 at 3:46 pm

      Hej Sarah
      Jo da - sagtens. Samme tid og temperatur ๐Ÿ™‚
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sรธd kartoffelgryde.

Sรธd kartoffelgryde - lรฆkker gryderet med sรธde kartofler

Billede af grillede grรธntsager.

Grillede grรธntsager - sundt tilbehรธr lavet pรฅ grill

Billede af sauce gribiche med grรธnne asparges.

Sauce gribiche med grรธnne asparges

Billede af valnรธddelagkage fra Svinklรธv Badehotel.

Valnรธddelagkage fra Svinklรธv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad paฬŠ 30 minutter
Mad pรฅ 30 minutter (lรฆkre retter pรฅ en halv time)โ†’ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pandeโ†’ Se opskriften
billederesultat for รฆggewraps med laks og kylling
ร†ggewraps - skรธn opskrift med laks eller kyllingโ†’ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbรฆr
Creme Anglaise med jordbรฆr (lรฆkker vaniljecreme)โ†’ Se opskriften
billede med grรธn kartoffelsalat
Grรธn kartoffelsalat med รฆrter og majsโ†’ Se opskriften
vegetar kรธdsovs uden kรธd
Vegetar kรธdsovs: En lรฆkker pastasauce uden kรธdโ†’ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og faktaโ†’ Se opskriften
torskekrebinetter med grรธntsagsfrikasseฬ
Torskekrebinetter med grรธntsagsfrikassรฉโ†’ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurkโ†’ Se opskriften
Billede resultat for jordbรฆr parfait
Jordbรฆr parfait - nem jordbรฆris uden ismaskineโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her