Sådan tilbereder du skindstegt kulmule på panden. Fisken steges i lidt olie og smør, og den anrettes med porrer i fløde. Nem aftensmad med fisk.
Opskriften på skindstegt kulmule er beregnet til fire personer.
Ingredienser til skindstegt kulmule
600 gram kulmule filet med skind
Smør og olie til stegning
2 porrer
2 deciliter fløde
2 deciliter mælk
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tjek kulmulen for eventuelle ben, og fjern benene med en pincet.
- Skær kulmule fileten ud i fire portionsstykker, men kassér det yderste af halen.
- Rids fisken på skindsiden uden at skære for dybt.
- Vend kulmulestykkerne om, og giv dem lidt salt og peber på kødsiden. Lad det trække 10 minutter.
- Kom en lille smule olie og en lille klat smør på en varm pande, og læg forsigtigt kulmule fileterne med skindsiden nedad.
- Kulmulen steges udelukkende på skindsiden, og skal altså IKKE vendes!
- Steg nu først kulmule fileterne ved en god varme i to minutter, hvorefter du skruer ned på halvt blus.
- Steg videre i 6-7 minutter indtil kødet på fisken er hvidt som mælk. Du kan eventuelt lægge et låg på.
- Anret straks på en bund af porrer i fløde. Snit porrerne fint, og svits dem i lidt smør.
- Tilsæt fløde, og lad det creme lidt ind ved svag varme i fem minutter. Kom så mælk ved, og lad det creme yderligere ind i fem minutter.
Smag til med salt og peber.
Til skindstegt kulmule kan du også servere lidt kartoffelmos og bagte gule beder.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden