• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Skindstegt kuller med lynstegte grøntsager

Skindstegt kuller med lynstegte grøntsager

Skindstegt kuller anrettet på lynstegte grøntsager. Kullerfilet steges på panden med skindet på, så fisken ikke går i stykker. Og de lynstegte grøntsager er blandt andet squash og spidskål. Nem mad med fisk. Foto: Madensverden.dk.
Skindstegt kuller anrettet på lynstegte grøntsager. Kullerfilet steges på panden med skindet på, så fisken ikke går i stykker. Og de lynstegte grøntsager er blandt andet squash og spidskål. Nem mad med fisk. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  7. december 2017

Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailRedditSMS

Kuller er en fremragende spidsefisk, og her er opskriften på skindstegt kuller med lynstegte grøntsager, hvor retten er færdig på under 15 minutter.

Skindstegt kuller er meget nem og sund aftensmad, og kulleren er en fisk, som de fleste faktisk synes om.

Bed fiskehandlerne om kullerfileter med skind, for så er det dels nemmere at stege fisken uden den går i stykker, men det sprøde skind smager også fremragende.

Beregn en filet pr. person, og tjek at alle ben er væk. Det er ikke rart at få et fiskeben i munden.

Fiskeben fjernes nemt med en pincet.

Opskriften er til fire personer, og du kan eventuelt servere nybagt ciabattabrød til.

Ingredienser til skindstegt kuller

4 stk. kullerfilet med skind på ca. 150 gram stykket
1 økologisk citron
1 squash
2 gulerødder
1 bundt forårsløg
4 fed hvidløg
1 lille spidskål
1 bundt persille
1-2 spiseskefulde sherryeddike (eller anden eddike)
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med gøre grøntsagerne klar. Squash og gulerødder skæres i tynde og små stænger, som lægges til side.
  2. Forårsløg snittes i to centimeter tykke stykker, mens hvidløgsfed pilles og hakkes groft.
  3. Spidskål skæres i tynde stimler.
  4. Varm to pander op ved en god varme og kom olie på.
  5. I den ene pande lægger du forsigtigt kullerfileter med skindsiden nedad, og her skal de steges cirka 4-5 minutter. Pres dem let ned med en spartel. Kullerfileterne steges indtil kødet begynder at blive mælkehvid, hvor fisken vendes om og steges yderligere ti sekunder. Dryp med citronsaft og krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. I den anden pande lynsteges grøntsagerne. Start med gulerødder i et minut, og tilsæt derefter resten. Ryst panden forsigtigt rundt, og hæld lidt mere olie over sammen med eddike. Pres også lidt citronsaft over. Steg et par minutter ved høj varme og smag til med salt og peber.

Anret med de lynstegte grøntsager nederst på lune tallerkner, og placér et stykker kuller med skind ovenpå. Læg gerne stykker af citron ved.

Se også mine opskrifter på:

Sådan steger du en fiskefilet

Laks med hollandaise

Dampet pighvar

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mikael Vergara

    maj 28, 2021 at 9:32 am

    Først vil jeg sige tak for en dejlig hjemmeside.
    De næste 14 dage har jeg fået lov at være køkkenchef, derfor vil jeg gerne lave min kones favoritter. Under favorit kan man ikke bruge antal personer.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her