Se her hvordan du steger de bedste skaftkoteletter i fad i ovnen. Og samtidig får du en vidunderlig balsamicosky til koteletterne.
Skaftkoteletter er gode at stege i ovnen, og her er opskriften på møre koteletter med skaft og en rigtig god sovs.
Hemmeligheden er lidt balsamico, der giver kødet masser af smag.
Se også mine opskrifter på:
- Skaftkoteletter med kartofler - fedtfattig opskrift
- Herregårdskoteletter med ben i ovn
- Gammeldags koteletter i fad med flødesovs
- Langtidsstegte herregårdskoteletter i fad
Opskrift på nemme skaftkoteletter i fad
Opskriften er til fire personer.
Koteletter med skaft i fad
Ingredienser
- 4 koteletter - med skaft/ben, 250 gram stykket
- 2 dl hønsefond
- 3 spsk balsamico
- 2 tsk rørsukker - eller alm. sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Dup skaftkoteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og giv dem en omgang groft salt på begge sider. Koteletter skal saltes grundigt.
- Lad kødet ligge og trække i saltet i mindst en halv time, for så får du et mere mørt stykke kød. Så hviletiden her er vigtig!
- Varm en pande op, og kom en lille smule smør (eller olie) på panden.
- Brun nu skaftkoteletterne ved høj varme i cirka et minut på hver side. Koteletterne skal have en god stegeskorpe og farve, da det giver masser af smag.
- Læg koteletterne i et ovnfast fad.
- Kog så panden af med balsamico, hønsefond og rørsukker, og hæld det over skaftkoteletterne.
- Steg nu koteletterne færdige i ovnen ved 200 grader varmluft, og det tager cirka 30 minutter.
- Lad skaftkoteletterne hvile i 7-8 minutter inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Anret koteletterne med balsamicosky, perlespelt og en salat med pære og pinjekerner. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Annie Thomsen
Lækre velsmagende g saftige koteletter.
Bertha kongsted
Ser lækkert ud
Axel Surland
De bedste svinekoteletter jeg har fået i de 87 år, jeg har levet – møre som smør og saftige.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift. Kom gerne med din vurdering.
Hanne THOMSEN
Kanon opskrift
Balsamico løfter virkelig
Smagen.
Ellen
Det er en super god opskrift, bruger altid denne til skaftkoteletter. I disse energi dyre tider kan det sagtens lade sig gøre at stege/simre koteletterne færdige på panden, husk blot at øse med væden indimellem👍
Jeannette Rømsgaard
Simpelthen bare den bedste måde at stege skaftkoteletter på 😋❤️
Gert Mortensen
Koteletterne bør nok ikke have mere end 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.