• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Skaftkoteletter i fad med balsamicosky

billede resultat for skaftkoteletter
Lækre og møre skaftkoteletter, der først brunes af på en varm pande, og derefter steges færdige i fad i ovnen. Lav samtidig en lægger balsamicosky til kødet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  7. august 2016

Del gerne:
179
SHARES
FacebookMessenger179PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her hvordan du steger de bedste skaftkoteletter i fad i ovnen. Og samtidig får du en vidunderlig balsamicosky til koteletterne.
  2. Opskrift på nemme skaftkoteletter i fad
  3. Koteletter med skaft i fad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Se her hvordan du steger de bedste skaftkoteletter i fad i ovnen. Og samtidig får du en vidunderlig balsamicosky til koteletterne.

Skaftkoteletter er gode at stege i ovnen, og her er opskriften på møre koteletter med skaft og en rigtig god sovs.

Hemmeligheden er lidt balsamico, der giver kødet masser af smag.

Se også mine opskrifter på:

  • Skaftkoteletter med kartofler - fedtfattig opskrift
  • Herregårdskoteletter med ben i ovn
  • Gammeldags koteletter i fad med flødesovs
  • Langtidsstegte herregårdskoteletter i fad

Opskrift på nemme skaftkoteletter i fad

Opskriften er til fire personer.

billede resultat for skaftkoteletter

Koteletter med skaft i fad

Se her hvordan du steger de bedste skaftkoteletter i fad i ovnen. Og samtidig får du en vidunderlig balsamicosky til koteletterne.
Bedømmelse
4 fra 2 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 koteletter - med skaft/ben, 250 gram stykket
  • 2 dl hønsefond
  • 3 spsk balsamico
  • 2 tsk rørsukker - eller alm. sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Dup skaftkoteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og giv dem en omgang groft salt på begge sider. Koteletter skal saltes grundigt.
  • Lad kødet ligge og trække i saltet i mindst en halv time, for så får du et mere mørt stykke kød. Så hviletiden her er vigtig!
  • Varm en pande op, og kom en lille smule smør (eller olie) på panden.
  • Brun nu skaftkoteletterne ved høj varme i cirka et minut på hver side. Koteletterne skal have en god stegeskorpe og farve, da det giver masser af smag.
  • Læg koteletterne i et ovnfast fad.
  • Kog så panden af med balsamico, hønsefond og rørsukker, og hæld det over skaftkoteletterne.
  • Steg nu koteletterne færdige i ovnen ved 200 grader varmluft, og det tager cirka 30 minutter.
  • Lad skaftkoteletterne hvile i 7-8 minutter inden servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
337
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
134
mg
45
%
Natrium
 
685
mg
30
%
Kalium
 
747
mg
21
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
8
IU
0
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret koteletterne med balsamicosky, perlespelt og en salat med pære og pinjekerner. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annie Thomsen

    april 18, 2025 at 6:56 pm

    Lækre velsmagende g saftige koteletter.

    Svar
  2. Bertha kongsted

    marts 22, 2025 at 4:03 pm

    Ser lækkert ud

    Svar
  3. Axel Surland

    september 29, 2024 at 10:16 pm

    De bedste svinekoteletter jeg har fået i de 87 år, jeg har levet – møre som smør og saftige.

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen

    juli 20, 2024 at 2:58 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Kom gerne med din vurdering.

    Svar
  5. Hanne THOMSEN

    september 01, 2023 at 5:44 pm

    Kanon opskrift
    Balsamico løfter virkelig
    Smagen.

    Svar
  6. Ellen

    oktober 15, 2022 at 5:26 pm

    Det er en super god opskrift, bruger altid denne til skaftkoteletter. I disse energi dyre tider kan det sagtens lade sig gøre at stege/simre koteletterne færdige på panden, husk blot at øse med væden indimellem👍

    Svar
  7. Jeannette Rømsgaard

    juni 03, 2022 at 6:22 pm

    Simpelthen bare den bedste måde at stege skaftkoteletter på 😋❤️

    Svar
  8. Gert Mortensen

    september 09, 2020 at 10:04 am

    Koteletterne bør nok ikke have mere end 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required