Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Gammeldags sirupskage med eller uden smørcreme

Gammeldags sirupskage med eller uden smørcreme

billede med sirupskage
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS

Her er en god opskrift på en nem sirupskage, der bages i en lille bradepande. Den krydrede kage med sirup kan laves med eller uden smørcreme.

Sirupskage krydres med stødt kanel og nelliker, og denne kage er bagt med mørk sirup, som jeg synes jeg giver den bedste kage.

Sirupskagen er ret simpel at bage, og den blev bagt i stor stil helt tilbage i mormors tid. Her er min opskrift på en nem sirupskage, som du meget hurtigt kan smække sammen.

Du kan vælge at bage kagen med enten lys eller mørk sirup, og her har jeg bagt sirupskagen med den mørke version.

Opskrift på gammeldags sirupskage

Gammeldags sirupskage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Her er en god opskrift på en nem sirupskage, der bages i en lille bradepande. Den krydrede kage med sirup kan laves med eller uden smørcreme.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g mørk sirup
  • 125 g sukker
  • 50 g smør
  • 325 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødte nelliker lille teske
  • 1 tsk kanel
  • 250 g kærnemælk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til 170 °C over- og undervarme.
  2. Vej mørk sirup af i en lille gryde sammen med sukker og smør. Smelt det under omrøring, og stil det side, så det kan køle en smule af.
  3. I en anden skål blandes hvedemel sammen med natron, stødt ingefær, stødte nelliker og kanel.
  4. Tilsæt kærnemælk til melblandingen sammen med sirupblandingen, og rør dejen til din sirupskage godt sammen.
  5. Beklæd en bradepande på ca. 18 gange 23 centimeter med bagepapir.
  6. Fordel dejen jævnt i bradepanden.
  7. Bag din sirupskage midt i ovnen ved 175 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 35 minutter. Måske nogle minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Stik evt. i kagen for at tjekke, at den er gennembagt.

Næringsindhold

Kalorier345kcalKulhydrater68gProtein5gFedt7gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol17mgNatrium250mgKalium103mgKostfibre1gSukker37gVitamin A209IUVitamin C0.01mgCalcium51mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Lad den færdigbagte sirupskage køle helt af, hvorefter den kan overtrækkes med en klassisk glasur.

Sirupskage med smørcreme

Du kan også lave en lækker sirupskage med smørcreme, hvor kagen flækkes på midten, så du har en over- og underdel.

Smørcreme laver du af 150 gram blødt smør, der piskes sammen med 150 flormelis og et par teskefulde vaniljesukker. Start med at piske smørret luftigt, hvorefter flormelis og vaniljesukker piskes i.

Smør 3 spiseskefulde abrikosmarmelade på underdelen, og derefter fordeles smørcreme, og til sidst lægges overdelen af sirupskagen forsigtigt på.

Kan overtrækkes med en lækker chokoladeglasur, som du laver af 100 gram piskefløde, der varmes op til kogepunktet. Hældes derefter over 100 gram grofthakket chokolade, der røres helt ud.

Rør også 40 gram smør i sammen med en en spiseskefuld glukosesirup.

Se mine opskrifter

  • billede med chokoladekage
    Chokoladekage (nem opskrift på chokolade kage i bradepande)
  • honningakge
    Honningkage med smørcreme - opskrift på kage med honning
  • billederesultat for honningkagehjerter
    Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette Ove skriver

    august 31, 2024 at 1:52 pm

    Skøn sirupskage med kærnemælk. Ikke æg i; godt da jeg ikke havde æg i køleskabet 😬
    Nem og hurtig at lave 👍👍👍 gæster sagde hver og een hmmmums. Jeg bager snart den all year round sirupskage igen 🥮 kan laves flere dage i forvejen
    31. august 2024
    Anette Ove
    Mårslet

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required