Her er en god opskrift på en nem sirupskage, der bages i en lille bradepande. Den krydrede kage med sirup kan laves med eller uden smørcreme.
Sirupskage krydres med stødt kanel og nelliker, og denne kage er bagt med mørk sirup, som jeg synes jeg giver den bedste kage.
Sirupskagen er ret simpel at bage, og den blev bagt i stor stil helt tilbage i mormors tid. Her er min opskrift på en nem sirupskage, som du meget hurtigt kan smække sammen.
Du kan vælge at bage kagen med enten lys eller mørk sirup, og her har jeg bagt sirupskagen med den mørke version.
Opskrift på gammeldags sirupskage
Gammeldags sirupskage
Ingredienser
- 200 g mørk sirup
- 125 g sukker
- 50 g smør
- 325 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødte nelliker - lille teske
- 1 tsk kanel
- 250 g kærnemælk
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn til 170 °C over- og undervarme.
- Vej mørk sirup af i en lille gryde sammen med sukker og smør. Smelt det under omrøring, og stil det side, så det kan køle en smule af.
- I en anden skål blandes hvedemel sammen med natron, stødt ingefær, stødte nelliker og kanel.
- Tilsæt kærnemælk til melblandingen sammen med sirupblandingen, og rør dejen til din sirupskage godt sammen.
- Beklæd en bradepande på ca. 18 gange 23 centimeter med bagepapir.
- Fordel dejen jævnt i bradepanden.
- Bag din sirupskage midt i ovnen ved 175 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 35 minutter. Måske nogle minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Stik evt. i kagen for at tjekke, at den er gennembagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigbagte sirupskage køle helt af, hvorefter den kan overtrækkes med en klassisk glasur.
Sirupskage med smørcreme
Du kan også lave en lækker sirupskage med smørcreme, hvor kagen flækkes på midten, så du har en over- og underdel.
Smørcreme laver du af 150 gram blødt smør, der piskes sammen med 150 flormelis og et par teskefulde vaniljesukker. Start med at piske smørret luftigt, hvorefter flormelis og vaniljesukker piskes i.
Smør 3 spiseskefulde abrikosmarmelade på underdelen, og derefter fordeles smørcreme, og til sidst lægges overdelen af sirupskagen forsigtigt på.
Kan overtrækkes med en lækker chokoladeglasur, som du laver af 100 gram piskefløde, der varmes op til kogepunktet. Hældes derefter over 100 gram grofthakket chokolade, der røres helt ud.
Rør også 40 gram smør i sammen med en en spiseskefuld glukosesirup.
Se mine opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anette Ove
Skøn sirupskage med kærnemælk. Ikke æg i; godt da jeg ikke havde æg i køleskabet 😬
Nem og hurtig at lave 👍👍👍 gæster sagde hver og een hmmmums. Jeg bager snart den all year round sirupskage igen 🥮 kan laves flere dage i forvejen
31. august 2024
Anette Ove
Mårslet