• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Gammeldags sirupskage med eller uden smørcreme

Gammeldags sirupskage med eller uden smørcreme

billede med sirupskage
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. december 2022 - Udgivet:  2. juli 2016

Her er en god opskrift på en nem sirupskage, der bages i en lille bradepande. Den krydrede kage med sirup kan laves med eller uden smørcreme.

Sirupskage krydres med stødt kanel og nelliker, og denne kage er bagt med mørk sirup, som jeg synes jeg giver den bedste kage.

Sirupskagen er ret simpel at bage, og den blev bagt i stor stil helt tilbage i mormors tid. Her er min opskrift på en nem sirupskage, som du meget hurtigt kan smække sammen.

Du kan vælge at bage kagen med enten lys eller mørk sirup, og her har jeg bagt sirupskagen med den mørke version.

Opskrift på gammeldags sirupskage

billede med sirupskage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gammeldags sirupskage

4.75 fra 4 stemmer
Her er en god opskrift på en nem sirupskage, der bages i en lille bradepande. Den krydrede kage med sirup kan laves med eller uden smørcreme.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 345
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g mørk sirup
  • 125 g sukker
  • 50 g smør
  • 325 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødte nelliker - lille teske
  • 1 tsk kanel
  • 250 g kærnemælk

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm din ovn til 170 °C over- og undervarme.
  2. Vej mørk sirup af i en lille gryde sammen med sukker og smør. Smelt det under omrøring, og stil det side, så det kan køle en smule af.
  3. I en anden skål blandes hvedemel sammen med natron, stødt ingefær, stødte nelliker og kanel.
  4. Tilsæt kærnemælk til melblandingen sammen med sirupblandingen, og rør dejen til din sirupskage godt sammen.
  5. Beklæd en bradepande på ca. 18 gange 23 centimeter med bagepapir.
  6. Fordel dejen jævnt i bradepanden.
  7. Bag din sirupskage midt i ovnen ved 175 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 35 minutter. Måske nogle minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Stik evt. i kagen for at tjekke, at den er gennembagt.

Næringsindhold

Kalorier: 345kcalKulhydrater: 68gProtein: 5gFedt: 7gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 17mgNatrium: 250mgKalium: 103mgKostfibre: 1gSukker: 37gVitamin A: 209IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 51mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lad den færdigbagte sirupskage køle helt af, hvorefter den kan overtrækkes med en klassisk glasur.

Sirupskage med smørcreme

Du kan også lave en lækker sirupskage med smørcreme, hvor kagen flækkes på midten, så du har en over- og underdel.

Smørcreme laver du af 150 gram blødt smør, der piskes sammen med 150 flormelis og et par teskefulde vaniljesukker. Start med at piske smørret luftigt, hvorefter flormelis og vaniljesukker piskes i.

Smør 3 spiseskefulde abrikosmarmelade på underdelen, og derefter fordeles smørcreme, og til sidst lægges overdelen af sirupskagen forsigtigt på.

Kan overtrækkes med en lækker chokoladeglasur, som du laver af 100 gram piskefløde, der varmes op til kogepunktet. Hældes derefter over 100 gram grofthakket chokolade, der røres helt ud.

Rør også 40 gram smør i sammen med en en spiseskefuld glukosesirup.

Se mine opskrifter

  • billede med chokoladekage
    Chokoladekage - alletiders mumse opskrift
  • honningakge
    Honningkage med smørcreme - opskrift på kage med honning
  • billederesultat for honningkagehjerter
    Honningkagehjerter - nem honningkage uden fordej
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette Ove

    august 31, 2024 at 1:52 pm

    Skøn sirupskage med kærnemælk. Ikke æg i; godt da jeg ikke havde æg i køleskabet 😬
    Nem og hurtig at lave 👍👍👍 gæster sagde hver og een hmmmums. Jeg bager snart den all year round sirupskage igen 🥮 kan laves flere dage i forvejen
    31. august 2024
    Anette Ove
    Mårslet

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required