• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos

kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos
Her er kromuuterens lækre sigøjnerpande, der er kylling i en lækker paprikasauce. Retten minder meget om den ungarske gullasch, men altså lavet med kyllingekød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. februar 2024 - Udgivet:  17. maj 2023

Del gerne:
4.7k
SHARES
FacebookMessenger4.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.
  2. Opskrift på sigøjnerpande
  3. Kromutters sigøjnerpande
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.8 fra 78 stemmer
Gå til opskrift

Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.

Sigøjnerpande er en klassisk ret, som du laver i en stor pande. Har du ikke sådan en pande, kan du også sagtens lave sigøjnerpanden i en gryde, og det smager stadig fantastisk godt.

Retten minder tydeligt om ungarsk mad, men er vist oprindeligt fra Tyskland, hvor den kendes som Zigeunerpfanne.

Med masser af paprika, champignon og peberfrugt.

Madlavningsfløde kan sagtens erstattes af en almindelig fløde, og så skal sigøjnerpande selvfølgelig serveres med en fløjlsblød kartoffelmos, som du finder opskriften på i linket.

Se også mine populære opskrifter på:

Lækker jægergryde med cocktailpølser og ris

Hovedretter - nemme ideer og inspiration

Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)

Krofatters livret med stegte kødboller og sovs

Opskrift på sigøjnerpande

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos

Kromutters sigøjnerpande

Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.
Bedømmelse
4.8 fra 78 stemmer
RetAftensmad
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g champignon
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 tsk paprika
  • spidskommen - stødt, en smule, kan udelades
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl madlavningsfløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

  • Champignon børstes rene for jord og snittes i kvarte. Svitses på en varm pande uden fedtstof og lægges til side. Champignonerne giver noget umami til en sigøjnerpande.
  • Kyllingebryst fileterne steges møre i lidt olie på panden, og krydres med paprika, salt og friskkværnet peber. Det tager cirka fem minutter på hver side. Lægges til side.
  • Rødløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i lidt olie ved middel varme. Tilsæt derefter peberfrugt i mindre tern. Lad det sautere et par minutter.
  • Kom så tre teskefulde paprika ved sammen med lidt spidskommen.
  • Kyllingebryst fileterne deles på langs, og derefter i mundrette stykker på tværs, så du får 8-10 stykker kød af hvert stykke kyllingebryst. Kom dem på panden sammen med de ristede champignon.
  • Tilsæt så hakkede tomater og madlavningsfløde og lad det koge op.
  • Skru ned for varmen, og lad din sigøjnergryde simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika.
  • Til sidst vendes lidt friskhakket persille i.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
414
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
163
mg
54
%
Natrium
 
905
mg
39
%
Kalium
 
1050
mg
30
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
2053
IU
41
%
Vitamin C
 
59
mg
72
%
Calcium
 
105
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdige sigøjnerpande serveres sammen med verdens bedste kartoffelmos.

Og det handler blandt andet om at ramme den rigtige mængde smør i mosen.

Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Margrethe Jensen Wales

    november 27, 2023 at 5:23 pm

    Jeg vil meget gerne lave denne ret. Jeg er i tvivl om hvor stor en dåse tomater er.
    Jeg husker fra min læretid som kolonial komi i Danmark at dåserne var ca 400 ml.
    Jeg har boet i Canada i mange år og vores dåser er en del større hvilket
    jeg vil tro er for meget for denne ret.
    Jeg vil også gerne vide om retten er fryse egnet.
    Jeg bruger mange af dine opskrifter.
    Venligst
    Karen Margrethe

    Svar
  2. Lotte Mortensen

    maj 18, 2021 at 7:36 pm

    Super opskrift, det smagte virkelig godt.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 19, 2021 at 8:37 am

      Tusind tak, Lotte - dejligt du kunne bruge opskriften 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anna

    maj 03, 2021 at 7:38 pm

    Super lækker ret. Jeg er ikke så vild med champignon så jeg lavede den uden, det var også rigtig godt! Måske kunne man tilsætte lidt creme fraiche, for at få umamismagen. Men overall meget lækkert!

    Svar
  4. Daniel

    marts 13, 2021 at 6:47 am

    Der bør være nogle, der kan føle sig krænket af det navn!

    Svar
  5. bent jantzen

    juli 19, 2019 at 11:27 am

    after living in johanesburg for 45 years its is great to find danske retter i remember my grandmother used to do when i was a dreng

    bent jantzen

    Svar
  6. Paw

    april 16, 2019 at 2:15 pm

    Fin ret. Minder rigtig meget om den gamle danske Pramdragergryde, som bestemt ikke er dårlig.

    Svar
  7. Helle

    marts 01, 2019 at 8:26 am

    Lyder rigtig spændende og skal prøves i weekenden. Er dog i tvivl om, om kyllingefilet skal skæres i stykker, før eller efter bruning, og om der skal paprika på 2 gange.
    Hilsen
    Helle

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 01, 2019 at 10:22 am

      Hej Helle

      Det er en dejlig ret, tak 🙂

      Du kan gøre begge dele, men jeg plejer at stege kyllingefileterne hele, og derefter skære dem i mindre stykker. Det synes jeg er nemmere.

      Jeg krydrer både kyllingekødet med paprika, og kommer også noget i sovsen.

      God fornøjelse.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required