Semidried tomater er en super nem og lækker måde at få mere smag ud af tomaterne på. Her er de langtidsstegt i en time i ovnen, og perfekte til bla. pasta.
Jeg elsker semidried tomater, for med denne metode får man virkelig meget smag ud af tomaterne.
Samtidig er de utrolig nemme at lave, og de skal blot have en times tid i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på semidried tomater
Semidried tomater - langtidsstegte i ovn på 1 time
Ingredienser
- 400 g blommetomater - eller lignende tomater
- olivenolie - en stor sjat
- 2 fed hvidløg
- timian - friske kviste
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvar ovnen til 150 grader almindelig over- og undervarme.
- Blommetomater skylles og halveres. Kommes i en skål.
- Hæld en god sjat olivenolie over (4-5 spiseskefulde), pres hvidløg i og kom også finthakket timian, salt og friskkværnet peber ved.
- Ved tomaterne godt rundt, så olie og krydderier fordeles godt.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade eller i en bradepande (ildfast fad).
- Fordel tomaterne jævnt med skæresiden opad.
- Dine semidried tomater skal nu have en time i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter om semidried tomater
De langtidsstegte tomater er nu klar til brug.
De kan anvendes i pastaretter, hvor de virkelig tilfører en god og dyb smag.
Men prøv dem også på en pizza, eventuelt sammen med rucolapesto.
Eller anvend semidried tomater til bruschetta, for her er de også perfekte.
Du kan i øvrigt også tilberede dem ved endnu længere tid i ovnen. Stil temperaturen til 100 grader almindelig over- og undervarme, hvor du så giver tomaterne omkring tre timer i ovnen.
Jeg har prøvet mange måder at lave tomaterne på, og min konklusion er, at smagen er super fin ved de 150 grader i en time.
Se også her hvad soltørrede tomater er for noget.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mette Nedergaard
Jeg er ved at lave din opskrift x 4, da jeg havde en hel bunke tomater. Kan de gemmes i atamon-skyllede glas? Vh Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Det lyder lækkert. Og ja, det kan du sagtens. Overhæld dem også med olie, og læg gerne et par knuste fed hvidløg i (øger holdbarheden og giver smag). På den måde kan dine semidried tomater holde sig i ca. 4 uger. God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger