• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper

Sellerisuppe (suppe med knoldselleri)

billederesultat for sellerisuppe
God og cremet sellerisuppe, der koges på knoldselleri og kartofler. Suppen smages til med lidt fløde, og anrettes med sprødstegt bacon og purløg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  16. februar 2017

Del gerne:
458
SHARES
FacebookMessenger458PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på sellerisuppe, der laves med knoldselleri og kartofler. Sellerisuppen koges med løg og hvidløg, og legeres med en smule fløde.
  2. Opskrift på sellerisuppe
  3. Sellerisuppe (suppe med knoldselleri)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Kartoffel porre suppe
  9. Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar
  10. Gulerodssuppe
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på sellerisuppe, der laves med knoldselleri og kartofler. Sellerisuppen koges med løg og hvidløg, og legeres med en smule fløde.

Sellerisuppe er en klassisk suppe, der både kan nydes som forret og hovedret.

Her er sellerisuppen lavet som forret, men lav gerne en større portion, og server den med friskbagt brød og lidt salat, så er den glimrende som et hovedmåltid.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på sellerisuppe

billederesultat for sellerisuppe

Sellerisuppe (suppe med knoldselleri)

Opskrift på sellerisuppe, der laves med knoldselleri og kartofler. Sellerisuppen koges med løg og hvidløg, og legeres med en smule fløde.
Bedømmelse
4.8 fra 24 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille knoldselleri
  • 4-5 kartofler
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk sukker
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 4 skiver bacon
  • 1 håndfuld purløg

Fremgangsmåde

  • Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes fint, og svitses i lidt olie ved middel varme uden at tage farve.
  • Knoldselleri gøres klar, og skæres i små tern. Kartoflerne skrælles og skæres ligeledes i mindre tern, som svitses i gryden sammen med knoldselleri, løg og hvidløg. Giv dem 4-5 minutter.
  • Boullion hældes ved sammen med lidt timian og sukker, og grøntsagerne koges møre. Det tager cirka 20 minutter.
  • Find stavblenderen frem, og blend sellerisuppen helt glat.
  • Tilsæt lidt fløde, og varm op.
  • Smag suppen til med friskkværnet peber.
  • Baconskiverne steges sprøde, og sellerisuppen anrettes med brækkede stykker bacon og finthakket purløg.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
150
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige sellerisuppe serveres straks - som sagt gerne med et stykke brød til.

Se også mine suppeopskrifter på:

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar

4.6 fra 61 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
Gå til opskrift
billede med græskarsuppe i tallerken

Gulerodssuppe

4.7 fra 46 stemmer
En opskrift på lækker og cremet gulerodssuppe, der både kan bruges som forret og hovedret. En fyldig og nem suppe med gulerødder.
Gå til opskrift
gulerodssuppe
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    april 05, 2021 at 11:59 am

    Endnu et👍 til din sellerisuppe. Meget velsmagende og fyldig. Smagte super med bacon,creme fraiche og flutes😋

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required