• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Sauce Mousseline (den lækre sovs til asparges og fisk)

billede med sauce mousseline
Sauce Mousseline er en klassisk fransk sovs, der især er fremragende til hvide asparges og lyse fisk. Består af en hollandaise med flødeskum. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. maj 2024 - Udgivet:  9. juni 2022

Del gerne:
355
SHARES
FacebookMessenger355PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sauce Mousseline er en lækker og klassisk sovs til blandt andet hvide asparges og lyse fisk. Her er min opskrift, der aldrig slår fejl.
  2. Opskrift på Sauce Mousseline
  3. Sauce Mousseline
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
  9. 5 tips til en vellykket Sauce Mousseline
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift

Sauce Mousseline er en lækker og klassisk sovs til blandt andet hvide asparges og lyse fisk. Her er min opskrift, der aldrig slår fejl.

Sauce Mousseline er en skøn sovs, som især er fremragende til dampede hvide asparges, men bestemt også til lyse fiskeretter. Herunder torsk, pighvar og rødtunge.

Egentlig er en Mousseline en udbygning af den klassiske Hollandaise sauce, men blot hvor der her også tilsættes lidt flødeskum, hvilket gør saucen mere luftig.

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede kan du også se min video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Hvide asparges med rejer og mousseline
  • Hvide asparges med brunet smør
  • Stuvede hvide asparges
  • Hvide asparges

Opskrift på Sauce Mousseline

billede med sauce mousseline

Sauce Mousseline

Sauce Mousseline er en lækker og klassisk sovs til blandt andet hvide asparges og lyse fisk. Her er min opskrift, der aldrig slår fejl.
Bedømmelse
5 fra 12 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g smør - klaret
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk vand
  • 2 spsk flødeskum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Smør klares, hvilket vil sige at det smeltes i en lille gryde, hvorefter det hældes over i en anden beholder - men uden at den hvide valle kommer med. Lad smørret køle en smule af.
  • Kom de pasteuriserede æggeblommer i en lille gryde sammen med citronsaft og vand.
  • Pisk det godt sammen, så du til sidst kan trække spor i æggemassen. Du kan se fremgangsmåde til tilberedning af Sauce Mousseline i min video.
  • Tag gryden af kogepladen.
  • Pisk nu gradvist det klarede smør ind i saucen. Det er vigtigt, at du kun tager lidt ad gangen, så smørret kan nå at blive pisket ind i æggeblommerne. Så her skal du have lidt tålmodighed.
  • Når al smørret er optaget i saucen har du faktisk nu en Sauce Hollandaise. Men her kommer så det ekstra, der lige gør det til en Sauce Mousseline. Nemlig flødeskum. Vend forsigtigt et par spiseskefulde flødeskum i saucen, og smag til med salt og friskkværnet peber (gerne en hvid peber).

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
395
% Daglig værdi*
Fedt
 
43
g
66
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
206
mg
69
%
Natrium
 
326
mg
14
%
Kalium
 
33
mg
1
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.02
g
0
%
Sukker
 
0.5
g
1
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1395
IU
28
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Sauce Mousseline serveres straks. Og den altså perfekt til hvide asparges og de lyse fisk.

5 tips til en vellykket Sauce Mousseline

  1. Brug klaret smør. Smelt smørret i en gryde, og hæld det over i en anden beholder, men uden vallen, der er den hvide del. Den kasseres. Lad smørret køle lidt af, men uden at blive for kold.
  2. Tag gryden af varmen når de pasteuriserede æggeblommer er pisket sammen med citronsaft og vand. Smørret er varmt nok til at gøre saucen færdig.
  3. Pas på når du pisker smørret i din Sauce Mousseline. Kun lidt ad gangen, så æggeblommerne kan nå at absorbere smørret.
  4. Skiller saucen? Så kan du redde den ved at piske 1-2 spiseskefulde koldt vand i. Det plejer at være nok.
  5. Jeg plejer at bruge pasteuriserede æggeblommer, men du kan også anvende almindelige æggeblommer.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jol

    juni 13, 2022 at 4:33 pm

    Hej Holger. Hvorfor bruger du klaret smør, og hvad sker der, hvis man ikke gør det men bruger almindelig smør.
    Venlig hilsen Jolanda

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required