Satayspyd er inspireret af peanutbutter-saucen satay. Se opskriften på svinemørbrad i sataymarinade, som kun skal grilles i 10 minutter.
Satayspyd er en hurtig måde at grille kød på. Og så smager de grillede stykker svinemørbrad jo bare helt vildt godt, når de har ligget i denne marinade.
Spyddene er inspireret af den varme peanutsauce satay, så kødet får masser af smag af blandt andet ingefær, hvidløg og peanuts.
Det kan være svært at variere grillmad, men med denne opskrift har du altid en sikker baghånd.
Og så er spyddene klar i en fart, så man ikke skal stå for længe ved grillen, mens resten hygger sig omkring havebordet.
Her er andre opskrifter og indlæg, der måske kan friste:
Opskrift på satayspyd med svinemørbrad
Satayspyd - grillet svinemørbrad i peanutbutter
Ingredienser
- 1 stk svinemørbrad - skiver
- 1 spsk ketchup
- 2 spsk peanutbutter
- 1 spsk brun farin
- 4 spsk rapsolie
- 1 spsk sojasauce
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 spsk ingefær - friskrevet
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 4 stk grillspyd
Fremgangsmåde
- Begynd med at rense mørbraden for sener og hinder. Skær den nu i skiver og slå hver enkelt stykke let med håndfladen.
- Pres hvidløg, riv ingefæren og bland alle ingredienserne til marinaden.
- Læg kødet ned marinaden og sæt på køl i en halv time.
- Kulgrill: Tænd kullene, så snart du sætter kødet på køl. Gasgrill: Tænd på fuldt blus ti minutter før, spyddene skal steges.
- Sæt kødstykkerne på spyd. Sørg for, at det er den brede side, du stikker spyddet igennem, så de kan grilles hurtigt.
- Kom nu spyddene på grillen, lad dem stege over direkte varme i et par minutter på hver side. Juster selv flammen, da det er forskelligt fra grill til grill, hvor meget blus der er på flammerne.
- Steg ca. fem til ti minutter for lavere blus, efter du har grillet spyddene et par minutter på hver side. Igen afhænger det af grillens kraft, så det nøjagtige tidsrum afgør du selv.
- NB: Bruger du træspyd, skal du huske at lade dem ligge i vand, inden du sætter kødet på spyddene.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og serveringsideer
Du kan sagtens marinere kyllingestykker i samme marinade. Hvis du er vild med smagen af peanut satay, kan du lave dobbelt portion og varme halvdelen op som sauce.
Server for eksempel til en god ris-salat eller en kold nudelsalat med blandt andet mango.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: