• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Saltsprængt kalkunbryst - saltlage til sprængning af kød

Saltsprængt kalkunbryst - saltlage til sprængning af kød

billederesultat for saltsprængt kalkunbryst
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. februar 2024 - Udgivet: 27. februar 2016

Saltsprængt kalkunbryst giver dig et mere mørt stykke fjerkræ, og samtidig med mere smag. Her er opskriften på den perfekte saltlage til det.

Saltsprængt kalkunbryst laver du ved, at putte kødet i en saltlage i 15 minutter.

Saltlagen er med til trække vand ud af kødet, men hov: Bliver det så ikke mere tørt?

Nej, tværtimod. Ikke når du laver det på denne måde her. Og i øvrigt stopper når kernetemperaturen i kalkunbrystet er 75 grader.

Opskriften på denne saltlage kan du i øvrigt også bruge på andre stykker kød. Eksempelvis andet fjerkræ, hvor du også ønsker en mere komprimeret smag.

Opskriften er beregnet til seks personer.

Til saltsprængt kalkunbryst bruges

900 gram fersk kalkunbryst

Til saltlage

2 liter vand
1 grofthakket løg
2 deciliter salt
1 spiseskefuld sorte peberkorn
4 laurbærblade

Til marinade

2 spiseskefulde olivenolie
2 teskefulde paprika

Kernetemperatur

Kernetemperatur på kalkunbryst: 75 grader.

Fremgangsmåde

  1. Kom vand, peberkorn, laurbærblade, salt og grofthakket løg op i en gryde, og lad det koge op.
  2. Når det koger, kommer du forsigtigt kalkunbrystet ned i saltlagen, og tager gryden af blusset.
  3. Læg låg på, og lad det nu stå og trække i 15 minutter.
  4. Så finder du et ildfast fad frem, og smører det med lidt olivenolie.
  5. Læg kalkunbrystet i fadet, , og smør det med paprikaolien.
  6. Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader, og her skal det nu steges indtil det når en kernetemperatur på 75 grader. Det er jo fjerkræ, og derfor tager vi ingen chancer!
  7. Afhængig af ovn, varme og kødet tager det cirka 40-50 minutter.
  8. Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile i ti minutter på et skærebræt inden udskæring.

Skær saltsprængt kalkunbryst ud i tynde skiver, og server med hasselback kartofler eller en pasta med broccolisauce.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Nielsen

    december 25, 2024 at 2:14 pm

    Jeg har lavet retten et par gange, kødet bliver virkelig lækkert, slet ikke tørt😊

    Svar
  2. Nete

    oktober 26, 2018 at 4:23 pm

    Jeg synes det lyder mærkeligt, at kalkunbrydstet kan nå at “sprænge” på et kvarter. Det tager da meget længere tid for lagen at trække ind i kødets midte.

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 26, 2018 at 5:32 pm

      Hej Nete

      Tak for det, og du behøver faktisk ikke at lade kalkunbrystet stå længere i saltvandet. Det trækker ret hurtigt ind.

      Du kan selvfølgelig også give den lidt længere tid.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her