• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Trylledej

Trylledej

billede med trylledej og saltdej
4.7 fra 50 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
139
SHARES
FacebookMessenger139PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. oktober 2024 - Udgivet:  4. december 2022

Indhold

  1. Trylle kan bruges til lidt af hvert: Som modellervoks til børnene og som pynt til jul. Her får du en nem opskrift på en smidig saltdej.
  2. Opskrift på trylledej
  3. Trylledej
  4. Opskrifter på lækre julegodter

Trylle kan bruges til lidt af hvert: Som modellervoks til børnene og som pynt til jul. Her får du en nem opskrift på en smidig saltdej.

Trylledej eller saltdej er godt nok ikke en dej, du kan bruge til at lave spiselige kager og brød med.

Til gengæld er det en billig og nem trylledej, der hurtigt kan mikses sammen, så børnene har hjemmelavet modellervoks.

Og så kan man naturligvis lave figurer og pynt til ophæng. Særligt til jul er det sjovt at lave sin egen saltdej og dekorere med hjemmelavet pynt.

Man kan blande frugtfarve i dejen og lave forskellige farver. Men du kan også male med lak, når figurerne er bagt.

Saltdej hjerter
Disse hjerter er udstukket med helt almindelige kageforme. Nogle er malet med neglelak, andre er bagt med rød frugtfarve og atter andre er ufarvede. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Faktisk kan du også bruge neglelak, hvis du er typen, der hober neglelak op, som du ikke bruger.

Det tager kort tid at smække trylledejen sammen, men når figurerne er lavet, tager det hele fire timer at bage dem. Så husk at sætte tiden af til det.

Salt, som den altså også kaldes, kan holde sig i køleskabet i ca. to uger.

Se også de populære opskrifter på:

  • Peberkagehus
  • Brunkager
  • Pebernødder
  • Vaniljekranse

Opskrift på trylledej

billede med trylledej og saltdej
Karen SenecaKaren Seneca

Trylledej

4.70 fra 50 stemmer
Saltdej kan bruges til lidt af hvert: Som modellervoks til børnene og som pynt til jul. Her får du en nem opskrift på en smidig trylledej.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 4 timer t
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 4 timer t 50 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl salt - fint
  • 1 dl vand
  • 1 spsk olie
  • frugtfarver

Fremgangsmåde
 

  1. Bland alle ingredienser og ælt, indtil du får en blank, smidig dej. Tilsæt mere vand eller olie, hvis dejen ikke er modellervoksagtig.
  2. Hvis du vil have farve i din saltdej, kan du blande frugtfarve i den - eventuelt dele den i to-tre klumper og mikse hver sin farve i. Jeg har brugt rød frugtfarve, men kun nogle dråber da jeg ønskede pink hjerter i stedet for rød.
  3. Lad dejen hvile en halv time ved stuetemperatur.
  4. Nu kan du ælte din trylledej hurtigt sammen, lave figurer og bage dem ved 100 grader over- og undervarme i ca. fire timer. Husk at lave hul til snor, hvis du bager figurer, der skal hænge på juletræet eller i vinduerne.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskrifter på lækre julegodter

Saltdejs-figurer af trylledej kan ikke spises, men det er der heldigvis meget andet der kan.

Hvad med at lave nogle af disse lækkerier til jul:

  • Hjemmelavet marcipanbrød
  • Havregrynskugler
  • Julekonfekt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tanja Klarskov

    oktober 14, 2023 at 12:42 pm

    Hej, tak for opskriften.
    Kan hårlak bruges eller er det en anden lak?
    Inden der males.
    Hilsen Tanja

    Svar
  2. Aaaa

    maj 27, 2023 at 10:51 am

    Vi glemte olien, men fik fin dej alligevel, tak for en dejlig nem opskrift 😁

    Svar
    • Karen Seneca

      maj 31, 2023 at 2:55 pm

      Selv tak.
      Dejligt, at dejen fungerede for jer. Mvh Karen

      Svar
  3. Peter

    december 15, 2022 at 12:44 pm

    Lavede tripple potion, og det er overhovedet ikke ligesom modellervoks. Det er tynd og klæbrigt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required