Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Trylledej

Trylledej (opskrift på nem og smidig saltdej til pynt)

billede med trylledej og saltdej
4.7 fra 50 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook163PinterestSMSEmailMessenger
163
DELINGER
Indhold
  • Trylledej
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Opskrift på trylledej
  • Kommentarer

Trylledej

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 50 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 4 timer t
Hviletid: 30 minutter min
Samlet tid: 4 timer t 50 minutter min
Saltdej kan bruges til lidt af hvert: Som modellervoks til børnene og som pynt til jul. Her får du en nem opskrift på en smidig trylledej.
Antal: 1
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl salt (fint)
  • 1 dl vand
  • 1 spsk olie
  • frugtfarver

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Bland 2 dl hvedemel, 1 dl salt1 dl vand og 1 spsk olie og ælt, indtil du får en blank, smidig dej. Tilsæt mere vand eller olie, hvis dejen ikke er modellervoksagtig.
  2. Hvis du vil have farve i din saltdej, kan du blande frugtfarver i den - eventuelt dele den i to-tre klumper og mikse hver sin farve i. Jeg har brugt rød frugtfarve, men kun nogle dråber da jeg ønskede pink hjerter i stedet for rød.
  3. Lad dejen hvile en halv time ved stuetemperatur.
  4. Nu kan du ælte din trylledej hurtigt sammen, lave figurer og bage dem ved 100 grader over- og undervarme i ca. fire timer. Husk at lave hul til snor, hvis du bager figurer, der skal hænge på juletræet eller i vinduerne.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på trylledej

Trylledej eller saltdej er godt nok ikke en dej, du kan bruge til at lave spiselige kager og brød med.

Til gengæld er det en billig og nem trylledej, der hurtigt kan mikses sammen, så børnene har hjemmelavet modellervoks.

Og så kan man naturligvis lave figurer og pynt til ophæng. Særligt til jul er det sjovt at lave sin egen saltdej og dekorere med hjemmelavet pynt.

Man kan blande frugtfarve i dejen og lave forskellige farver. Men du kan også male med lak, når figurerne er bagt.

Saltdej hjerter

Faktisk kan du også bruge neglelak, hvis du er typen, der hober neglelak op, som du ikke bruger.

Det tager kort tid at smække trylledejen sammen, men når figurerne er lavet, tager det hele fire timer at bage dem. Så husk at sætte tiden af til det.

Salt, som den altså også kaldes, kan holde sig i køleskabet i ca. to uger.

Se også de populære opskrifter på:

  • Peberkagehus
  • Brunkager
  • Pebernødder
  • Vaniljekranse
  • Havregrynskugler
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tanja Klarskov skriver

    oktober 14, 2023 at 12:42 pm

    Hej, tak for opskriften.
    Kan hårlak bruges eller er det en anden lak?
    Inden der males.
    Hilsen Tanja

    Svar
  2. Aaaa skriver

    maj 27, 2023 at 10:51 am

    Vi glemte olien, men fik fin dej alligevel, tak for en dejlig nem opskrift 😁

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      maj 31, 2023 at 2:55 pm

      Selv tak.
      Dejligt, at dejen fungerede for jer. Mvh Karen

      Svar
  3. Peter skriver

    december 15, 2022 at 12:44 pm

    Lavede tripple potion, og det er overhovedet ikke ligesom modellervoks. Det er tynd og klæbrigt.

    Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required