Indhold
Saltbagte kartofler i ovn
Ingredienser
- 1 kg salt (køb bare den billige)
- 700 g kartofler (små kartofler med skræl, de skal ikke skrælles)
Fremgangsmåde
- Hæld cirka halvdelen af 1 kg salt i et ildfast fad.
- Vask 700 g kartofler fri for jord, og tør dem i et viskestykke.
- Stik nu kartoflerne ned i saltet i fadet, og hæld resten af saltet over dem. Kartoflerne behøver ikke være helt dækket af saltet.
- Bag nu saltkartoflerne i en 220 grader varm ovn i cirka 35 minutter. Bagetiden på saltbagte kartofler afhænger selvfølgelig af hvor små eller store kartoflerne er.
- Tag dem efter bagning og servér straks. Børst saltet let af kartoflerne, men anret gerne det ildfaste fad ved bordet. Det er da meget festligt.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på saltbagte kartofler
Saltbagte kartofler kender mange måske blandt andet fra ferien på de kanariske øer, hvor den er fast bestanddel ved en god buffet.
Men du tager fejl, hvis du tror kartoflerne er vildt saltede at spise. Selvom du tænker kartoffelsalt. For det er de ikke. Det er de jo heller på ferien på Gran Canaria eller Tenerife.
Kartoflerne får i stedet masser af smag og en god konsistens, så prøv dem. Samtidig er saltede kartofler meget nemme at lave.
Opskriften på kartofler med salt er til fire personer.
Se flere opskrifter:
Tips
De saltbagte kartofler passer perfekt til blandt andet flanksteak.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Anna skriver
Hej. Bruges der groft eller fint salt? Eller kan begge dele bruges?
John Kappelin skriver
Inga kommentarer just nu. Har precis hittat denna sida. Fast vi bor "grannar" skiljer det dock en del i vad som passar vad. Återkommer när jag testat salta kartoffler!