Lækker opskrift på salat med rødbedespirer, der også laves med fintsnittet spidskål, dampet broccoli og hakkede, saltede mandler. Mums.
Opskriften på salat med rødbedespirer er beregnet til fire personer.
Ingredienser til salat med rødbedespirer
1 lille spidskål (eller en halv almindelig spidskål)
1 lille broccoli
25 gram rødbedespirer (normalt svarende til en halv bakke)
40 gram saltede mandler (blandt andet Kims laver dem)
2 spiseskefulde olivenolie
Fremgangsmåde
- Fjern de yderste blade på spidskålen, og snit den helt fint. Undgå stokken, og kom den fintsnittede kål i en salatskål.
- Broccoli skæres i små buketter. Kog lidt vand op, og tilsæt lidt salt. Put broccolibuketterne i det kogende vand, og lad det dampe i cirka et minut.
- Overhæld straks med koldt vand, så du standser kogningen, og lad broccolien kølne lidt af. Fordel den derefter i salaten.
- Rødbedespirer skylles grundigt under rindende, koldt vand, og det er altså vigtigt at skylle spirerne helt rene. Dryp dem af og kom i skålen, hvor du nu forsigtigt vender hele salaten rundt, så du får fordelt kål, broccoli og rødbedespirer.
- Dryp lidt olivenolie over.
- De saltede og ristede mandler hakkes groft, og drysses over rødbedespiresalaten, og så er den klar til servering.
Se også mine opskrifter på:
Spidskålssalat med æble og avocado
Din vurdering
-
Salat med rødbedespirer
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments