Salat med bønnespirer er et sundt tilbehør til mange retter med kød, og især er den god til grillet kylling.
Bønnespirer er gode at servere rå, og er fantastiske i salater som denne.
Spirerne indeholder en del A- og B-vitaminer, så den er bestemt sund, da de har et fint næringsindhold.
Husk altid at putte bønnerne i koldt vand en halv times tid før du skal bruge dem, for så de bliver friske og helt sprøde igen.
Se også disse opskrifter:
- Quinoa salat med spidskål og æbler
- Spidskålssalat
- Broccolisalat
- Salat med glaskål, æble og feldsalat
Oversigt over indhold
Salat med bønnespirer, gulerødder og cashewnødder
Ingredienser
- 150 g bønnespirer - gerne økologiske
- 75 g cashewnødder
- 3 gulerødder
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk rørsukker - eller alm. sukker
- 1 nip salt
Få tilsendt opskriften på mail
Fremgangsmåde
- Start med at komme bønnespirerne i en skål, og hæld så koldt vand i, så bønnespirerne er helt dækkede. Kom også lidt citronsaft ved (indgår ikke i opskriften).
- Det kolde vand og citronsaft frisker bønnespirerne op, så de fremstår helt friske og sprøde. Lad dem stå i det kolde vand i en halv time.
- Rist cashewnødderne på en varm pande, og drys nødderne med en smule salt, Sæt dem til side.
- Vask og skræl gulerødderne, og riv dem så den groveste side af rivejernet.
- Kom citronsaft, olivenolie, rørsukker og et nip salt i en lille skål, og rør det sammen til en god citrondressing.
- Hæld bønnespirerne i et dørslag, og ryst alt vandet fra. Lad lige spirerne dryppe helt af.
- Kom dem så op i en flot salatskål, hvor de får selskab af de revne gulerødder og ristede cashewnødder.
- Hæld dressingen over, og vend nu salaten forsigtigt rundt.
Næringsindhold
Tips
Så er din salat med bønnespirer klar til servering. Som sagt kan den bruges til kylling og meget andet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments