• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Salat med jordskokker, spinat og spidskål

Salat med jordskokker, spinat og spidskål

salat med jordskokker, æbler, spinat og spidskål
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. oktober 2022 - Udgivet:  27. oktober 2022

Salat med jordskokker er vildt godt. Jordskokkerne skæres i tynde skiver og er sprøde og smagfulde sammen med den røde spidskål.

Salat med jordskokker er lækker året rundt. Jeg elsker de knoldede jordskokker, og bruger dem i mange retter.

Her er de skåret i ultratynde skiver med et mandolinjern i en salat, der blandt andet også indeholder æbler og rød spidskål.

Den røde spidskål er et hit i salaten, farven ser flot ud i salatskålen, og så er den sund.

Selvfølgelig skal det hele vendes i en god dressing, der støtter op om grøntsagernes smag og konsistens.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på flot salat med jordskokker

Ideer til salat
Holger Rørby Madsen

Salat med jordskokker, spinat og spidskål

5 fra 1 stemme
Salat med jordskokker er vildt godt. Jordskokkerne skæres i tynde skiver og er sprøde og smagfulde sammen med den røde spidskål.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g jordskokker
  • 2 æbler
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • En halv rød spidskål
  • Dressing laves af
  • 2 olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk sennep
  • Et lille nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Jordskokker skrubbes grundigt med en børste, så du får al jord fjernet. Du behøver ikke skrælle dem, men fjern eventuelle vanskelige knolde på jordskokkerne.
  2. Derefter snittes de i helt tynde skiver - gerne på et mandolinjern, og ellers blot med en skarp kniv. Men jo tyndere skiver, jo bedre er de i salaten. Vend dem straks med lidt citronsaft, da de ellers ret hurtigt bliver misfarvede.
  3. Æblerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og æblebådende skæres i tynde skiver.
  4. Spinaten skylles grundigt i koldt vand, og slynges derefter tør.
  5. Rød spidskål snittes i helt tynde strimler fra den spidse ende og ind mod stokken. Du skal bruge cirka halvdelen, og den anden halvdel kan du bruge til en salat med rød spidskål i morgen aften.
  6. Olivenolie, honning, sennep og en lille bitte smule salt røres sammen til dressing.
  7. Vend grøntsagerne sammen med dressing i en salatskål og lad den trække 10 minutter inden servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Server eventuelt denne farverige salat til en god risotto, en grøntsagstærte eller en af disse retter:

Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten

4.7 fra 7 stemmer
Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten er super let at lave og så smager den fantastisk. Her er den libanesiske udgave.
Gå til opskrift
Aubergine fatteh med granatæblekerner

Italiensk kyllingeret - Jill Bidens egen opskrift

4.8 fra 14 stemmer
Italiensk kyllingeret i fad a la USA's førstedame Jill Biden. Kyllingebryst paneres og simrer i ovnen med en lækker tomatsovs og mozzarella.
Gå til opskrift
Italiensk kyllingeret
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required