Se hvordan du nemt laver saftige burgerbøffer, som både kan grilles eller steges på panden. Farsen til bøfferne er krydret, og røres med ketchup og æg.
Saftige burgerbøffer, der æltes i hånden og får den helt rigtige smag.
Dette er en både simpel og let opskrift, hvor du samtidig i videoen kan se hvordan du gør.
Fedtprocent
Jeg synes du får de bedste burgerbøffer, hvis du bruger kød med en fedtprocent på omkring 10.
Typisk sælges det som hakket oksekød med en 8-12 procent fedt, og det er perfekt til bøfferne.
Jeg plejer at lave bøfferne med en størrelse på ca. 100 gram stykket, men du kan jo lave dem større, hvis du synes det. Her forlænges stegetiden på grillen eller panden så også lidt.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på saftige burgerbøffer
VIDEO: Sådan laver du saftige burgerbøffer
Ingredienser
- 800 gram hakket oksekød
- 1,5 teskefuld salt
- 1 teskefuld løgpulver
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld sennep
- 1 spiseskefuld tomatketchup
- 1 æg
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smuldr det hakkede oksekød i en skål, og kom saltet ved. Ælt eller rør sammen.
- Tilsæt så løgpulver, hvidløgspulver, sennep, tomatketchup, æg og friskkværnet peber. Du kan i øvrigt undlade æg, hvis du synes det, men jeg mener det giver en bedre bøf til burger.
- Ælt det godt sammen med hænderne indtil farsen er samlet. Du kan selvfølgelig også røre farsen til dine burgerbøffer med en grydeske, men jeg synes farsen er bedst når den blot æltes sammen.
- Tag farsen ud på køkkenbordet, og del den i otte ligestore stykker, så hver bøf vejer 100 gram stykket. Der er beregnet to burgerbøffer til hver person. Vej gerne farsen af, så burgerbøfferne bliver lige store.
- Form bøfferne som anvist i videoen. Du kan også bruge en bøf-ring eller lignende, som du kan se på billedet her.
- Derefter hakkes burgerbøfferne på begge sider med bagsiden af en kniv. Så hænger kødet bedre sammen.
- Burgerbøffer grilles ved direkte varme eller på panden ved høj varme. Afhængig af tykkelsen skal de have cirka 2-3 minutter på hver side.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
De færdigstegte eller grillede burgerbøffer serveres straks.
Bøfferne puttes i burgerboller sammen med en sprød salat, syltede løg, tomat og bacon. Eller hvad du nu vil have i din burger.
Se også disse opskrifter til din burger:
Michael jørgensen
Hvordan steger du en bøf , så ikke den skrumper/trækker sig sammen så meget, at den tykner på midten ?
Line
Jeg vil gerne imponere med lækre burger bøffer til aftens hamburger menu. Vil du mene denne opskrift er børnevenlig ift sennep?.
Btw tusind tak for en fuldstændih fantastisk side, der er de bedste opskrifter til alt hvad hjertet begære og vi elsker dem alle herhjemme. Man går aldrig galt i byen ved et besøg her
Dennis Eliasen
Jeg skulle have fulgt opskriften mere nøjagtigt 😕jeg brugokun 500g kød så de blev ikke rigtig gode men tror de bliver det næste o👍
Marianne
Denne opskrift på burgere er super. Lavede dem idag,og familien var begejstret. Har gemt opskriften til næste gang👍🍔