Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Rugkiks

Rugkiks

hjemmebagte rugkiks med rugmel
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
75
SHARES
FacebookMessenger75PinterestEmailSMS

Her er min bedste opskrift på hjemmebagte rugkiks. Sprøde og nemme kiks bagt med rugmel og rapsolie, og de er gode til ost eller som snack.

Hjemmebagte rugkiks er sunde som snacks, og så er de gode at putte i madpakken.

Disse sprøde kiks med rugmel og rapsolie er meget nemme at bage, og de kan også bruges til ost, forret med laks og meget andet. Eller bare til at nyde.

Opskriften giver 24 rugkiks, som du kan bage på samme bageplade. Men gang gerne opskriften op og lav en større portion. Det er sundt og du vil ikke fortryde det.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kiksekage
  • Bastogne kiks
  • Havrekiks

Opskrift på hjemmebagte rugkiks

Rugkiks - nem opskrift på sunde kiks

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 18 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min bedste opskrift på hjemmebagte rugkiks. Sprøde og nemme kiks bagt med rugmel og rapsolie, og de er gode til ost eller som snack.
Antal: 24 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g rugmel groft
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver strøgen
  • 1 tsk salt strøgen
  • 100 g vand
  • 75 g rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 °C almindelig over- og undervarme, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  2. I en skål vejes rugmel af sammen med hvedemel, og det blandes med bagepulver og salt.
  3. Tilsæt vand og rapsolie, og rør det sammen med en ske, så dejen netop er samlet.
  4. Tag dejen ud på køkkenbordet, som du har drysset med lidt mere rugmel. Ælt nu hurtigt dejen sammen med hænderne. Eventuelt med lidt mere rugmel.
  5. Del dejen i to lige store stykker, der hver rulles ud til et rektangel på ca. 30 gange 15 centimeter. Husk rigeligt med rugmel over og under dejen, så den ikke hænger fast i bordet.
  6. Skær nu rugkiks ud så du får 12 stk. af hvert stykke dej. De hjemmelavede rugkiks skal være ca. 5 gange 7,5 centimeter hver. Det kommer sig ikke så nøje.
  7. Læg rugkiksene på bagepladen med bagepapir, og drys lidt rugmel over. Prik hvert kiks med en gaffel.
  8. Bages nu ca. 10-12 minutter på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier57kcalKulhydrater6gProtein1gFedt3gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt1gNatrium143mgKalium20mgKostfibre1gSukker0.1gCalcium2mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte rugkiks køles helt af, hvorefter de kan nydes eller kommes i en lufttæt beholder.

Kan spises med smør, ost eller hvad du synes. De er som sagt også fine som forret, hvor de kan toppes med lidt røget laks og avocadocreme.

De grove kiks er også gode hvis man kæmper med et for højt kolesteroltal, da de er bagt med rapsolie og ikke smør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required