• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Brød › Rugkiks

Rugkiks

hjemmebagte rugkiks med rugmel
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
67
SHARES
FacebookMessenger67PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. januar 2023 - Udgivet: 24. januar 2023

Her er min bedste opskrift på hjemmebagte rugkiks. Sprøde og nemme kiks bagt med rugmel og rapsolie, og de er gode til ost eller som snack.

Hjemmebagte rugkiks er sunde som snacks, og så er de gode at putte i madpakken.

Disse sprøde kiks med rugmel og rapsolie er meget nemme at bage, og de kan også bruges til ost, forret med laks og meget andet. Eller bare til at nyde.

Opskriften giver 24 rugkiks, som du kan bage på samme bageplade. Men gang gerne opskriften op og lav en større portion. Det er sundt og du vil ikke fortryde det.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kiksekage
  • Bastogne kiks
  • Havrekiks

Opskrift på hjemmebagte rugkiks

hjemmebagte rugkiks med rugmel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rugkiks - nem opskrift på sunde kiks

5 fra 1 stemme
Her er min bedste opskrift på hjemmebagte rugkiks. Sprøde og nemme kiks bagt med rugmel og rapsolie, og de er gode til ost eller som snack.
Forb. tid 18 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 24 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 57
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g rugmel - groft
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver - strøgen
  • 1 tsk salt - strøgen
  • 100 g vand
  • 75 g rapsolie

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 °C almindelig over- og undervarme, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  2. I en skål vejes rugmel af sammen med hvedemel, og det blandes med bagepulver og salt.
  3. Tilsæt vand og rapsolie, og rør det sammen med en ske, så dejen netop er samlet.
  4. Tag dejen ud på køkkenbordet, som du har drysset med lidt mere rugmel. Ælt nu hurtigt dejen sammen med hænderne. Eventuelt med lidt mere rugmel.
  5. Del dejen i to lige store stykker, der hver rulles ud til et rektangel på ca. 30 gange 15 centimeter. Husk rigeligt med rugmel over og under dejen, så den ikke hænger fast i bordet.
  6. Skær nu rugkiks ud så du får 12 stk. af hvert stykke dej. De hjemmelavede rugkiks skal være ca. 5 gange 7,5 centimeter hver. Det kommer sig ikke så nøje.
  7. Læg rugkiksene på bagepladen med bagepapir, og drys lidt rugmel over. Prik hvert kiks med en gaffel.
  8. Bages nu ca. 10-12 minutter på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier: 57kcalKulhydrater: 6gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 143mgKalium: 20mgKostfibre: 1gSukker: 0.1gCalcium: 2mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte rugkiks køles helt af, hvorefter de kan nydes eller kommes i en lufttæt beholder.

Kan spises med smør, ost eller hvad du synes. De er som sagt også fine som forret, hvor de kan toppes med lidt røget laks og avocadocreme.

De grove kiks er også gode hvis man kæmper med et for højt kolesteroltal, da de er bagt med rapsolie og ikke smør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required