Her er min bedste opskrift på hjemmebagte rugkiks. Sprøde og nemme kiks bagt med rugmel og rapsolie, og de er gode til ost eller som snack.
Hjemmebagte rugkiks er sunde som snacks, og så er de gode at putte i madpakken.
Disse sprøde kiks med rugmel og rapsolie er meget nemme at bage, og de kan også bruges til ost, forret med laks og meget andet. Eller bare til at nyde.
Opskriften giver 24 rugkiks, som du kan bage på samme bageplade. Men gang gerne opskriften op og lav en større portion. Det er sundt og du vil ikke fortryde det.
Opskrift på rugkiks
Rugkiks
Ingredienser
- 100 gram rugmel - groft
- 100 gram hvedemel
- 1 teske bagepulver - strøgen
- 1 teske salt - strøgen
- 100 gram vand
- 75 gram rapsolie
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 °C almindelig over- og undervarme, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- I en skål vejes rugmel af sammen med hvedemel, og det blandes med bagepulver og salt.
- Tilsæt vand og rapsolie, og rør det sammen med en ske, så dejen netop er samlet.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, som du har drysset med lidt mere rugmel. Ælt nu hurtigt dejen sammen med hænderne. Eventuelt med lidt mere rugmel.
- Del dejen i to lige store stykker, der hver rulles ud til et rektangel på ca. 30 gange 15 centimeter. Husk rigeligt med rugmel over og under dejen, så den ikke hænger fast i bordet.
- Skær nu rugkiks ud så du får 12 stk. af hvert stykke dej. De hjemmelavede rugkiks skal være ca. 5 gange 7,5 centimeter hver. Det kommer sig ikke så nøje.
- Læg rugkiksene på bagepladen med bagepapir, og drys lidt rugmel over. Prik hvert kiks med en gaffel.
- Bages nu ca. 10-12 minutter på næstnederste rille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte rugkiks køles helt af, hvorefter de kan nydes eller kommes i en lufttæt beholder.
Kan spises med smør, ost eller hvad du synes. De er som sagt også fine som forret, hvor de kan toppes med lidt røget laks og avocadocreme.
De grove kiks er også gode hvis man kæmper med et for højt kolesteroltal, da de er bagt med rapsolie og ikke smør.
Del dine ideer og tanker med os andre her: