Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage (opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød)

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtort med rugbrød
4.9 fra 59 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
514
SHARES
FacebookMessenger514PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rugbrødslagkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage
  • Tips
  • Kommentarer

Rugbrødslagkage

Newyorker By Heart
4.9 fra 59 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Rugbrøds lagkagebunde
  • 200 g rugbrød (uden kerner)
  • 50 g hasselnøddekerner (finthakket)
  • 6 æg (delt i hvider og blommer)
  • 150 g rørsukker (eller alm. sukker)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 spsk kakao
  • smør (til formen)
Fyld
  • 0,5 l piskefløde
  • 50 g mørk chokolade (hakket)
  • 50 g hasselnøddekerner (grofthakket)
  • solbærsyltetøj

Fremgangsmåde

  1. Til rugbrødslagkage starter du med at forvarme ovnen til 180 grader over- og undervarme.
  2. Bræk 200 gram rugbrød i mindre stykker og kør det i en foodprocessor, til det er findelt (det kan også rives på et rivejern).
  3. Tag brødet op og hak derefter 50 gram hasselnøddekerner der skal i bundene, fint.
  4. Del 6 æg i blommer og hvider. Kom æggeblommerne i en skål sammen med 150 gram rørsukker og pisk det lyst og luftigt med en el-mikser.
  5. Derefter tilsættes rugbrød, 2 teske bagepulver, 1 spiseskefuld kartoffelmel finthakkede hasselnødder og 2 spiseskefulde kakao. Rør det sammen til alt er godt blandet.
  6. Pisk hviderne helt stive og vend dem i, men gør det i små portioner. Det er vigtigt at de vendes i og IKKE røres i. Luften skal bevares, så bundene hæver og bliver luftige.
  7. Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne godt med smør.
  8. Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen.
  9. Bag den i ca. 40 minutter minutter (husk ovne er forskellige, så bagetiden kan variere). Brug en tandstikker til at tjekke at den er gennembagt.
  10. Tag ud og lad den afkøle lidt i formen, inden springformens ring fjernes og den afkøles helt - gerne til næste dag.
    bunde til rugbrødslagkage
  11. Når bunden er helt kold - eller næste dag - deles den i 2 eller 3 bunde.
  12. Pisk 0,5 liter piskefløde til skum og hak 50 gram mørk chokolade og 50 gram hasselnøddekerner.
  13. Læg den nederste bund på et fad og smør den med et lag solbærsyltetøj, derefter et lag flødeskum og sådan forsættes der.
    rugbrødslagkagen lægges sammen med fløde og solbærsyltetøj
  14. Slut af med at pynte kagen med flødeskum, chokolade og nødder.
    billede med brødtorte

Næringsindhold

Kalorier571kcalKulhydrater52gProtein11gFedt37gMættet fedt18gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.01gKolesterol194mgNatrium496mgKalium320mgKostfibre4gSukker33gVitamin A1104IUVitamin C3mgCalcium103mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage er en populære kage, der blandt andet er en kær gæst på det sønderjyske kaffebord.

Selvom lagkagen er lavet med rugbrød, så skal du ikke være bange for at du får en tung kage, der kun smager af rugbrød. Det er stadig en lækker kage.

Der skal selvfølgelig rugbrød i, og her er det bedst at anvende sønderjysk rugbrød, der er bagt uden kerner. Eller et andet rugbrød uden kerner.

Rugbrødslagkagen kaldes også for brødtorte eller brødtærte, og der er nok til 8 personer i den.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bananlagkage
  • Ingenting
  • Sommerlagkage
  • Mini othello lagkage

Tips

Den færdige rugbrødslagkage kan med fordel laves nogle timer i forvejen, så den kan nå at sætte sig.

Den populære lagkage med rugbrød er altså en fast bestanddel af det sønderjyske kaffebord, og du kan roligt glæde dig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina skriver

    oktober 22, 2022 at 12:38 pm

    Ej helt seriøst så står jeg her i min ansigts sved og bager rugbrødslagkage for første gang nogensinde, til min kollega der er nyopareret, hun elsker rugbrødslagkage MEN under mig over at de er lyse og ser så på nogle andre opskrifter på nettet og så mangler der jo KAKAO pulver i opskriften
    Ej hvor er det simpelthen møg irriterende

    Svar
  2. Trine skriver

    juli 23, 2022 at 11:12 am

    Øv, står med helt færdige lagkagebunde, der er meget lyse. Skulle der ikke have været kakao i dejen?

    Svar
  3. Lene Bak Nielsen skriver

    april 16, 2022 at 11:37 am

    Stemmer ikke overens med billede, fulgte opskriften slaverisk.
    Hæver ikke som på billedet, hel lys i farven, ØV
    Hvad gør jeg galt

    Svar
    • Vibeke Raaschou skriver

      februar 16, 2025 at 3:49 pm

      Husk: Hvis du først har pisket sukker/æggeblommer i skålen - med din el-pisker - skal skål/piskeris være PINLIGT RENE OG AFTØRREDE - inden du pisker dine æggehvider i samme skål. Lidt omstændeligt, men en god ide at huske på. Er skålen bare den mindste smule med æggeblomme vil dine æggehvider ikke stivne som de skal. Denne regel gælder om du skal lave fromage eller kage.

      Svar
  4. Kirsten skriver

    marts 13, 2021 at 6:22 am

    Den smager rigtig godt

    Svar
  5. Louise skriver

    marts 13, 2021 at 6:22 am

    Dette er bare den bedste opskrift👏👏👌

    Svar
  6. Naja Andersen skriver

    februar 26, 2021 at 9:52 am

    Har bagt rugbrødslagkagen. Billedet stemme ikke overens med resultatet. Mangler der kakao pulver i opskriften?

    Svar
    • Jane skriver

      januar 13, 2024 at 2:10 pm

      Jo der mangler 3 spsk kakaopulver. Sies i sammen med kartoffelmel

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required