• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød

Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtort med rugbrød
4.9 fra 59 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
445
SHARES
FacebookMessenger445PinterestEmailSMS

Opdateret:  16. september 2024 - Udgivet:  11. juni 2020

Indhold

  1. Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.
  2. Opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage
  3. Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips

Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.

Rugbrødslagkage er en populære kage, der blandt andet er en kær gæst på det sønderjyske kaffebord.

Selvom lagkagen er lavet med rugbrød, så skal du ikke være bange for at du får en tung kage, der kun smager af rugbrød. Det er stadig en lækker kage.

Der skal selvfølgelig rugbrød i, og her er det bedst at anvende sønderjysk rugbrød, der er bagt uden kerner. Eller et andet rugbrød uden kerner.

Rugbrødslagkagen kaldes også for brødtorte eller brødtærte, og der er nok til 8 personer i den.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bananlagkage
  • Ingenting
  • Sommerlagkage
  • Mini othello lagkage

Opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtort med rugbrød

Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød

Bedømmelse
4.9 fra 59 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Opskrift udviklet af: Newyorker By Heart
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Rugbrøds lagkagebunde

  • 200 g rugbrød - uden kerner
  • 50 g hasselnøddekerner - finthakket
  • 6 æg - delt i hvider og blommer
  • 150 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 spsk kakao
  • smør - til formen

Fyld

  • 0,5 l piskefløde
  • 50 g mørk chokolade - hakket
  • 50 g hasselnøddekerner - grofthakket
  • solbærsyltetøj

Fremgangsmåde

  • Til rugbrødslagkage starter du med at forvarme ovnen til 180 grader over- og undervarme.
  • Bræk 200 gram rugbrød i mindre stykker og kør det i en foodprocessor, til det er findelt (det kan også rives på et rivejern).
  • Tag brødet op og hak derefter 50 gram hasselnøddekerner der skal i bundene, fint.
  • Del 6 æg i blommer og hvider. Kom æggeblommerne i en skål sammen med 150 gram rørsukker og pisk det lyst og luftigt med en el-mikser.
  • Derefter tilsættes rugbrød, 2 teske bagepulver, 1 spiseskefuld kartoffelmel finthakkede hasselnødder og 2 spiseskefulde kakao. Rør det sammen til alt er godt blandet.
  • Pisk hviderne helt stive og vend dem i, men gør det i små portioner. Det er vigtigt at de vendes i og IKKE røres i. Luften skal bevares, så bundene hæver og bliver luftige.
  • Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne godt med smør.
  • Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen.
  • Bag den i ca. 40 minutter minutter (husk ovne er forskellige, så bagetiden kan variere). Brug en tandstikker til at tjekke at den er gennembagt.
  • Tag ud og lad den afkøle lidt i formen, inden springformens ring fjernes og den afkøles helt - gerne til næste dag.
    bunde til rugbrødslagkage
  • Når bunden er helt kold - eller næste dag - deles den i 2 eller 3 bunde.
  • Pisk 0,5 liter piskefløde til skum og hak 50 gram mørk chokolade og 50 gram hasselnøddekerner.
  • Læg den nederste bund på et fad og smør den med et lag solbærsyltetøj, derefter et lag flødeskum og sådan forsættes der.
    rugbrødslagkagen lægges sammen med fløde og solbærsyltetøj
  • Slut af med at pynte kagen med flødeskum, chokolade og nødder.
    billede med brødtorte

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
571
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
194
mg
65
%
Natrium
 
496
mg
22
%
Kalium
 
320
mg
9
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
33
g
37
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
1104
IU
22
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
103
mg
10
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige rugbrødslagkage kan med fordel laves nogle timer i forvejen, så den kan nå at sætte sig.

Den populære lagkage med rugbrød er altså en fast bestanddel af det sønderjyske kaffebord, og du kan roligt glæde dig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina

    oktober 22, 2022 at 12:38 pm

    Ej helt seriøst så står jeg her i min ansigts sved og bager rugbrødslagkage for første gang nogensinde, til min kollega der er nyopareret, hun elsker rugbrødslagkage MEN under mig over at de er lyse og ser så på nogle andre opskrifter på nettet og så mangler der jo KAKAO pulver i opskriften
    Ej hvor er det simpelthen møg irriterende

    Svar
  2. Trine

    juli 23, 2022 at 11:12 am

    Øv, står med helt færdige lagkagebunde, der er meget lyse. Skulle der ikke have været kakao i dejen?

    Svar
  3. Lene Bak Nielsen

    april 16, 2022 at 11:37 am

    Stemmer ikke overens med billede, fulgte opskriften slaverisk.
    Hæver ikke som på billedet, hel lys i farven, ØV
    Hvad gør jeg galt

    Svar
    • Vibeke Raaschou

      februar 16, 2025 at 3:49 pm

      Husk: Hvis du først har pisket sukker/æggeblommer i skålen - med din el-pisker - skal skål/piskeris være PINLIGT RENE OG AFTØRREDE - inden du pisker dine æggehvider i samme skål. Lidt omstændeligt, men en god ide at huske på. Er skålen bare den mindste smule med æggeblomme vil dine æggehvider ikke stivne som de skal. Denne regel gælder om du skal lave fromage eller kage.

      Svar
  4. Kirsten

    marts 13, 2021 at 6:22 am

    Den smager rigtig godt

    Svar
  5. Louise

    marts 13, 2021 at 6:22 am

    Dette er bare den bedste opskrift👏👏👌

    Svar
  6. Naja Andersen

    februar 26, 2021 at 9:52 am

    Har bagt rugbrødslagkagen. Billedet stemme ikke overens med resultatet. Mangler der kakao pulver i opskriften?

    Svar
    • Jane

      januar 13, 2024 at 2:10 pm

      Jo der mangler 3 spsk kakaopulver. Sies i sammen med kartoffelmel

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required