Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød

Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtort med rugbrød
4.9 fra 59 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
476
SHARES
FacebookMessenger476PinterestEmailSMS
Opdateret: 16. september 2024 - Udgivet: 11. juni 2020

Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.

Rugbrødslagkage er en populære kage, der blandt andet er en kær gæst på det sønderjyske kaffebord.

Selvom lagkagen er lavet med rugbrød, så skal du ikke være bange for at du får en tung kage, der kun smager af rugbrød. Det er stadig en lækker kage.

Der skal selvfølgelig rugbrød i, og her er det bedst at anvende sønderjysk rugbrød, der er bagt uden kerner. Eller et andet rugbrød uden kerner.

Rugbrødslagkagen kaldes også for brødtorte eller brødtærte, og der er nok til 8 personer i den.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bananlagkage
  • Ingenting
  • Sommerlagkage
  • Mini othello lagkage

Opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage

Newyorker By Heart

Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød

4.90 fra 59 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 571
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Rugbrøds lagkagebunde
  • 200 g rugbrød - uden kerner
  • 50 g hasselnøddekerner - finthakket
  • 6 æg - delt i hvider og blommer
  • 150 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 spsk kakao
  • smør - til formen
Fyld
  • 0,5 l piskefløde
  • 50 g mørk chokolade - hakket
  • 50 g hasselnøddekerner - grofthakket
  • solbærsyltetøj
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til rugbrødslagkage starter du med at forvarme ovnen til 180 grader over- og undervarme.
  2. Bræk 200 gram rugbrød i mindre stykker og kør det i en foodprocessor, til det er findelt (det kan også rives på et rivejern).
  3. Tag brødet op og hak derefter 50 gram hasselnøddekerner der skal i bundene, fint.
  4. Del 6 æg i blommer og hvider. Kom æggeblommerne i en skål sammen med 150 gram rørsukker og pisk det lyst og luftigt med en el-mikser.
  5. Derefter tilsættes rugbrød, 2 teske bagepulver, 1 spiseskefuld kartoffelmel finthakkede hasselnødder og 2 spiseskefulde kakao. Rør det sammen til alt er godt blandet.
  6. Pisk hviderne helt stive og vend dem i, men gør det i små portioner. Det er vigtigt at de vendes i og IKKE røres i. Luften skal bevares, så bundene hæver og bliver luftige.
  7. Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne godt med smør.
  8. Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen.
  9. Bag den i ca. 40 minutter minutter (husk ovne er forskellige, så bagetiden kan variere). Brug en tandstikker til at tjekke at den er gennembagt.
  10. Tag ud og lad den afkøle lidt i formen, inden springformens ring fjernes og den afkøles helt - gerne til næste dag.
    bunde til rugbrødslagkage
  11. Når bunden er helt kold - eller næste dag - deles den i 2 eller 3 bunde.
  12. Pisk 0,5 liter piskefløde til skum og hak 50 gram mørk chokolade og 50 gram hasselnøddekerner.
  13. Læg den nederste bund på et fad og smør den med et lag solbærsyltetøj, derefter et lag flødeskum og sådan forsættes der.
    rugbrødslagkagen lægges sammen med fløde og solbærsyltetøj
  14. Slut af med at pynte kagen med flødeskum, chokolade og nødder.
    billede med brødtorte
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 571kcalKulhydrater: 52gProtein: 11gFedt: 37gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.01gKolesterol: 194mgNatrium: 496mgKalium: 320mgKostfibre: 4gSukker: 33gVitamin A: 1104IUVitamin C: 3mgCalcium: 103mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige rugbrødslagkage kan med fordel laves nogle timer i forvejen, så den kan nå at sætte sig.

Den populære lagkage med rugbrød er altså en fast bestanddel af det sønderjyske kaffebord, og du kan roligt glæde dig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina skriver

    oktober 22, 2022 at 12:38 pm

    Ej helt seriøst så står jeg her i min ansigts sved og bager rugbrødslagkage for første gang nogensinde, til min kollega der er nyopareret, hun elsker rugbrødslagkage MEN under mig over at de er lyse og ser så på nogle andre opskrifter på nettet og så mangler der jo KAKAO pulver i opskriften
    Ej hvor er det simpelthen møg irriterende

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required