• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Verdens bedste rosinboller med masser af rosiner

billederesultat for rosinboller
Skønne og lækre rosinboller, der bages med smør. Pensl med bollerne med sammenpisket æg, så de får en flot bageskorpe under turen i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. februar 2025 - Udgivet:  30. august 2023

Del gerne:
388
SHARES
FacebookMessenger388PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Verdens bedste rosinboller
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.8 fra 46 stemmer
Gå til opskrift

Se her hvordan du nemt bager verdens bedste rosinboller, der både er luftige og nemme at gå til.

Mængden af rosiner kan varieres efter smag og behag, så er du ikke fuldstændig vild med dem, ja så kan mængden nemt sættes lidt ned.

Hævetiden er 2 timer, men her passer dejen jo sig selv, så det er faktisk en nem opskrift, der giver 12 stk. God bagelyst.

Opskrift

billederesultat for rosinboller

Verdens bedste rosinboller

Nemme og luftige rosinboller. Få min opskrift på de bedste boller med masser af rosiner, der smager så englene synger. Fryseegnet.
Bedømmelse
4.8 fra 46 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 30 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 dl vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 550 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g rørsukker - ell. alm. sukker
  • 50 g smør - meget blødt, ikke smeltet
  • 100 g rosiner
  • 1 æg - til pensling af rosinbollerne

Fremgangsmåde

  • Hæld det lunkne vand i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud i vandet.
  • Ælt så æggene i et ad gangen.
  • Bland hvedemelet med salt og rørsukker, og ælt det ind i bolledejen på samme tid. Ælte dejen godt sammen.
  • Kom det bløde smør i, og ælt videre indtil dejen igen er samlet.
  • Til sidst ælter du rosinerne med, og ælt nu i yderligere fem minutter ved middel hastighed.
  • Beklæd skålen med husholdningsfilm, læg et viskestykke over, og lad dejen hæve en times tid et lunt sted.
  • Slå dejen ud på et meldrysset bord, men dejen skal ikke æltes. Del dejen i 12 stykker, og form til boller.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt bollerne på. Husk at holde lidt afstand mellem bollerne.
  • Læg et viskestykke over, og nu skal bollerne hæve til cirka dobbelt størrelse, og det tager endnu en times tid.
  • Pensl så rosinbollerne med et sammenpisket æg.
  • Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor de skal bages omkring 10 minutter. Pas på de ikke bliver sorte.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
256
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
50
mg
17
%
Natrium
 
240
mg
10
%
Kalium
 
140
mg
4
%
Kulhydrater
 
46
g
15
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
164
IU
3
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Køl de færdigbagte rosinboller af på en rist, hvorefter de er klar til at blive spist.

Fryseegnet: Rosinbollerne kan sagtens fryses ned.

Du kan i øvrigt sagtens bruge dejen som en grundopskrift til andre slags boller, og her kan der eksempelvis tilsættes hakket chokolade, revet gulerod og andre gode sager.

Se også disse opskrifter:

Hjemmebagte boller

Kærnemælksboller

Fødselsdagsboller

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stephanie Juul Vigeholm

    september 04, 2024 at 5:47 pm

    Nemme at lave, jeg kom dog lidt mere mel i. De smager super.

    Svar
  2. Perier

    december 11, 2023 at 8:57 pm

    Helt skonne boller. De bedste jeg har bagt indtil nu.
    Mange tak for opskriften ! Dejlig blod og laekker dejg der svulmer op i ovnen.
    Allé tiders !

    Svar
  3. Karen

    december 05, 2022 at 11:06 pm

    Må tilslutte mig de øvrige, der skal en del mere mel i end der står.
    Måske fordi jeg rør i hånden og bruger billig hvedemel fra Rema?
    Hvem ved - Men det er nogle gode boller og så er de kæmpe store.

    Svar
  4. Anna-Grethe Skjødt

    september 25, 2022 at 10:35 am

    Hvorfor bliver dejen meget blød, skal bruge en ske for at komme dem på pladen, ellers rigtig gode boller

    Svar
  5. Jørgen Jørgensen

    august 25, 2022 at 11:29 pm

    Hej det er nogle fine rosin Boller 10

    Svar
  6. ove

    december 20, 2021 at 7:06 pm

    Kan kun anbefale den opskrift hold op en god bolle, jeg havde kun tørgær, men det blev til 5 stjerner hos konen

    Svar
  7. Anette

    september 23, 2021 at 1:46 pm

    Lavede dobbelt portion og fulgte opskriften nøjagtigt. ALT FOR LIND… måtte tage det tilbage i skålen og putte pænt meget mere mel i….MEGA ØV OPLEVELSE.. Nu er jeg spændt på om de smager godt i det mindste 🥺

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 23, 2021 at 4:52 pm

      Hej Anette
      Dejligt du deler din erfaring med opskriften, men jeg ved ikke lige helt hvad der er gået galt for dig her.
      For jeg synes da at mængderne plejer at passe - selvom det kan ske man skal justere en smule på melmængden, da mel og andre ingredienser ikke altid er ens.
      Generelt skal dejen helst netop slippe siden af røreskålen, og her tilføjes blot mel indtil det sker.
      Håber de smagte godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Pia

    april 11, 2021 at 2:51 pm

    Dejen er så våd, at man ikke kan forme den til boller. 12 stk blev kæmpe store.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 13, 2021 at 2:31 pm

      Hej Pia
      Nogle gange skal der bare lidt mere mel i 🙂
      Ja, det er rosinboller af en ordentlig størrelse, men man kan selvfølgelig også lave lidt flere ud af opskriften.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Anja

    oktober 17, 2017 at 1:17 pm

    Kan de fryses?

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 17, 2017 at 1:23 pm

      Hej Anja
      Det kan de 🙂
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  10. Brita

    januar 28, 2017 at 5:07 pm

    De bedste boller jeg nogensinde har bagt og smagt

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      januar 29, 2017 at 9:45 am

      Hej Brita
      Mange tak - det er nemlig rigtig gode rosinboller 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required