Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Røget laks med spidskål

Røget laks med spidskål

røget laks med spidskål og grønne asparges som forret
4.7 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
533
SHARES
FacebookMessenger533PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på røget laks med spidskål, asparges og dilddressing. En sund laksesalat med en lækker dressing og god som forret.

Røget laks med spidskål er en dejlig og velsmagende laksesalat, der passer perfekt som en god forret.

Her er den lavet med en koldrøget laks fra Fanø, men andre slags kan selvfølgelig også bruges.

Den koldrøgede laks anrettes, udover spidskål, også med grønne asparges og en lækker dilddressing.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Opskrifter med røget laks
  • Salat med koldrøget laks
  • Laks med porrer og spidskål
  • Er det sundt at spise røget laks?

Opskrift på røget laks med spidskål

Røget laks med spidskål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her får du min opskrift på røget laks med spidskål, asparges og dilddressing. En sund laksesalat med en lækker dressing og god som forret.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 lille spidskål (i strimler)
  • 1 bundt grønne asparges (dampet, snittet i skrå skiver)
  • 1 rødløg (halveret og snittet i tynde skiver)
  • 200 g laks (koldrøget, i tynde skiver)
Dilddressing
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk rapsolie (eller anden olie)
  • 1 tsk sennep
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
  • dild (hakkes fint)

Fremgangsmåde

  1. Spidskål snittes i strimler, der ikke er alt for tynde. Fordel kålen pænt i et fad.
  2. Knæk roden af de grønne asparges, og damp dem i 30 sekunder i kogende vand tilsat lidt salt. Skæres derefter i passende stykker og fordeles ovenpå spidskålen.
  3. Top derefter med rødløg og røget laks i tynde skiver.
  4. Rør alle ingredienserne til dilddressing sammen, og fordel den over din salat med røget laks med spidskål. Afslut med nogle kviste dild på laksen.

Næringsindhold

Kalorier253kcalKulhydrater16gProtein14gFedt16gMættet fedt2gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.01gKolesterol30mgNatrium704mgKalium914mgKostfibre6gSukker2gVitamin A573IUVitamin C99mgCalcium129mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den røgede laks med spidskål servers straks sammen med et godt stykke brød.

Evt. et stykke ciabatta brød, men du kan faktisk også godt servere laksesalaten på et stykke franskbrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grethe severinsen skriver

    april 24, 2025 at 4:05 pm

    Ser meget lækker ud .

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required