Her er min opskrift på hjemmelavede rødbedefritter, der er et sundt og lækkert alternativ til de almindelige pommes frites.
Rødbedefritter er lækre fritter, der minder om de klassiske pommes frites.
Her er de naturligvis lavet af rødbeder, som skrælles og skæres i tynde stænger, hvorefter de vendes med lidt olie og krydderurter.
Jeg plejer at skrælle rødbederne, og skære dem firkantede, hvorefter de snittes ud i stænger, som du kender det fra pommes frites.
De er nemme at lave, og her er der nok til fire personer.
Opskrift på rødbedefritter
Rødbedefritter
Ingredienser
- 1 kg rødbeder - skrælles, skæres i stænger
- olie
- salt
- rosmarin - eller timian
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Rødbeder skrælles og skæres derefter i skiver. Vær opmærksom, da rødbeder jo farver en del.
- Kom rødbedestængerne i en skål, hvor de vendes med lidt olie, salt og finthakket rosmarin eller timian.
- Fordel dine rødbedefritter på bagepladen, men sørg for at de ikke ligger for tæt. Der skal luft omkring dem under bagningen i ovnen.
- Bag rødbedefritterne på næstnederste rille i ca. 30-40 minutter - tiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De lækre rødbedefritter serveres straks, og de er gode som tilbehør til mange retter, herunder bøffer.
Vild med rødbeder? Så prøv også disse:
Borscht - russisk rødbedesuppe med creme fraiche
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: