Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Alt du skal vide om rispapir (med fakta og opskrifter)

Alt du skal vide om rispapir (med fakta og opskrifter)

billede med rispapir
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Rispapir bruges til friske forårsruller, hvor du ruller det rundt om grøntsager og kød. Læs, hvad det er og få inspiration til at bruge det.

Rispapir bruges særligt i Vietnam, hvor deres rulle, Goi Cuon, er noget af det mest populære street food.

Herhjemme har vi også fået øjnene op for rispapir, for det er et godt materiale at arbejde med.

Man får rullet grønt og kød ind i en wrap eller forårsrulle uden at bruge brød, som typisk vil indeholde flere kalorier.

Derudover tager det ikke smag fra fyldet, og det er nemt at spise rispapirruller.

En nyere måder at anvende rispapiret på er at lave vegan - vegansk bacon.

Opskrifter og anvendelse

Rispapiret købes som sprøde, flade "pandekager", der skal opblødes i vand 10-20 sekunder, så det bliver blødt og nemt at arbejde med.

Først og fremmest har rispapir samme funktion som alle andre wraps: tortillas, madpandekager, pitabrød og lignende.

Man bruger det til at vikle om hakkede grøntsager og kød, så det hele samles og er let at spise.

Rispapiret har en meget neutral smag, så der er fri leg omkring bordet, når du skal sammensætte fyldets indhold.

Du kan både bruge dem til vietnamesiske, friske forårsruller eller stege rullerne som forårsruller og servere med en god hoisinsauce:

Lækre, vietnamesiske rispapirruller

Vegetariske forårsruller med rispapir

Næringsindhold og indhold i rispapir

Rispapir består af fire ingredienser: Rismel, tapiokamel, salt og vand. Tapioka er stivelse fra cassava-plantens rødder.

Der er ingen mærkelige tilsætningsstoffer eller smagsaromaer i "papiret", som ikke indeholder fedt og har et højt indhold af kulhydrater.

Her er energifordelingen for 100 gram Coop Rispapir. Bemærk at et ark kun vejer ca. 10 gram:

  • Energi: 354 kalorier.
  • Kulhydrater 87 gram.
  • Protein 1,4 gram.
  • Fedt 0 gram.

Opbevaring og holdbarhed

Rispapir skal opbevares et tørt sted ved stuetemperatur, så papiret hverken får fugt eller for meget varme.

Gør du det, kan det holde sig et par uger efter, du har åbnet posen.

Laver du rispapirruller med fyld, kan de holde til dagen efter i køleskabet.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.