Her er en vidunderlig opskrift på ribskage. Mormors skønne kage med friske ribs, der enten kan bages i springform eller en lille bradepande.
Mormors ribskage er en nem og lækker kage med friske ribs, der virkelig smager af dansk sommer.
Bedst er kagen med friske ribs, men du kan også lave den med frosne ribs uden for sæsonen.
Se også: Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble
Her skal de frosne ribs ikke optøs først, men i frossen tilstand vendes de med hvedemel, og anvendes derefter.
Ribskagen er nem at bage, og her har jeg bagt den i en springform, men du kan også bage den i en almindelig bradepande.
Der er kage nok til i hvert fald seks personer.
Opskrift på ribskage
Ribskage - mormors luftige kage med ribs
Ingredienser
- 175 g sukker
- 125 g smør - meget blødt
- 2 æg - strl. M/L
- 1 citron - ikke overfladebehandlet
- 175 g hvedemel
- 5 g bagepulver
- 10 g vaniljesukker
- 1 nip salt
- 30 g raspolie
- 125 g ribs
Fremgangsmåde
- Til ribskage starter du med, at tænde din ovn på 170 °C over- og undervarme.
- Vej sukker og blødt smør af i en skål, og pisk det grundigt med en elpisker.
- Pisk derefter æggene i et ad gangen til en luftig masse. Pisk også lidt reven citronskal i, men ikke for meget, da det jo ikke er en citronkage.
- Vej hvedemel af i en anden skål sammen med bagepulver og vaniljesukker, og vend det godt sammen. Kom også et nip salt ved.
- Med en dejskraber vendes det nu i dejen, og her skal du ikke piske, men blot vende det forsigtigt sammen.
- Vend så rapsolie i dejen, og fordel den i en springform med en diameter på ca. 20 centimeter. Læg evt. et stykke bagepapir i klemme i bunden af formen. Den lækre kage med ribs kan selvfølgelig også bages i en lille bradepande, og her skal den være ca. 20 gange 25 centimeter.
- Fordel friske ribs over kagen. Du kan også bruge frosne ribs, som i frossen tilstand så vendes med lidt mel og kommes på. De skal ikke optøs først!
- Bag ribskagen på næstnederste rille i ca. 40 minutter. Måske 5 minutter mere. Kagen er færdigbagt når den er smuk og gylden på toppen. Eller prik i den med en kødnål, og hvis der ikke følger dej med op, er kagen færdigbagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte ribskage køles lidt af, men den er god at servere i lun tilstand.
Gerne sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum.
Ved servering kan ribskagen sigtes med lidt flormelis.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ingelise Jensen
Kan jeg ikke også bruge rabarber?