• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Ribskage - mormors luftige kage med ribs

Ribskage - mormors luftige kage med ribs

ribskage kage med ribs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
67
SHARES
FacebookMessenger67PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. juli 2023 - Udgivet:  23. juli 2023

Her er en vidunderlig opskrift på ribskage. Mormors skønne kage med friske ribs, der enten kan bages i springform eller en lille bradepande.

Mormors ribskage er en nem og lækker kage med friske ribs, der virkelig smager af dansk sommer.

Bedst er kagen med friske ribs, men du kan også lave den med frosne ribs uden for sæsonen.

Se også: Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble

Her skal de frosne ribs ikke optøs først, men i frossen tilstand vendes de med hvedemel, og anvendes derefter.

Ribskagen er nem at bage, og her har jeg bagt den i en springform, men du kan også bage den i en almindelig bradepande.

Der er kage nok til i hvert fald seks personer.

Opskrift på ribskage

ribskage kage med ribs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ribskage - mormors luftige kage med ribs

5 fra 1 stemme
Her er en vidunderlig opskrift på ribskage. Mormors skønne kage med friske ribs, der enten kan bages i springform eller en lille bradepande.
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 505
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 175 g sukker
  • 125 g smør - meget blødt
  • 2 æg - strl. M/L
  • 1 citron - ikke overfladebehandlet
  • 175 g hvedemel
  • 5 g bagepulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 30 g raspolie
  • 125 g ribs

Fremgangsmåde
 

  1. Til ribskage starter du med, at tænde din ovn på 170 °C over- og undervarme.
  2. Vej sukker og blødt smør af i en skål, og pisk det grundigt med en elpisker.
  3. Pisk derefter æggene i et ad gangen til en luftig masse. Pisk også lidt reven citronskal i, men ikke for meget, da det jo ikke er en citronkage.
  4. Vej hvedemel af i en anden skål sammen med bagepulver og vaniljesukker, og vend det godt sammen. Kom også et nip salt ved.
  5. Med en dejskraber vendes det nu i dejen, og her skal du ikke piske, men blot vende det forsigtigt sammen.
  6. Vend så rapsolie i dejen, og fordel den i en springform med en diameter på ca. 20 centimeter. Læg evt. et stykke bagepapir i klemme i bunden af formen. Den lækre kage med ribs kan selvfølgelig også bages i en lille bradepande, og her skal den være ca. 20 gange 25 centimeter.
  7. Fordel friske ribs over kagen. Du kan også bruge frosne ribs, som i frossen tilstand så vendes med lidt mel og kommes på. De skal ikke optøs først!
  8. Bag ribskagen på næstnederste rille i ca. 40 minutter. Måske 5 minutter mere. Kagen er færdigbagt når den er smuk og gylden på toppen. Eller prik i den med en kødnål, og hvis der ikke følger dej med op, er kagen færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier: 505kcalKulhydrater: 71gProtein: 6gFedt: 24gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 99mgNatrium: 399mgKalium: 244mgKostfibre: 2gSukker: 44gVitamin A: 619IUVitamin C: 11mgCalcium: 41mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte ribskage køles lidt af, men den er god at servere i lun tilstand.

Gerne sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum.

Ved servering kan ribskagen sigtes med lidt flormelis.

Se også: Rysteribs - sådan laves de lækre ribs med sukker

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ingelise Jensen

    juli 25, 2023 at 12:03 pm

    Kan jeg ikke også bruge rabarber?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required