Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Ribskage - mormors luftige kage med ribs

Ribskage - mormors luftige kage med ribs

ribskage kage med ribs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
83
SHARES
FacebookMessenger83PinterestEmailSMS

Her er en vidunderlig opskrift på ribskage. Mormors skønne kage med friske ribs, der enten kan bages i springform eller en lille bradepande.

Indhold
  • Her er en vidunderlig opskrift på ribskage. Mormors skønne kage med friske ribs, der enten kan bages i springform eller en lille bradepande.
  • Opskrift på ribskage
  • Ribskage - mormors luftige kage med ribs
  • Tips
  • Kommentarer

Mormors ribskage er en nem og lækker kage med friske ribs, der virkelig smager af dansk sommer.

Bedst er kagen med friske ribs, men du kan også lave den med frosne ribs uden for sæsonen.

Her skal de frosne ribs ikke optøs først, men i frossen tilstand vendes de med hvedemel, og anvendes derefter.

Ribskagen er nem at bage, og her har jeg bagt den i en springform, men du kan også bage den i en almindelig bradepande. Der er kage nok til i hvert fald seks personer.

Se flere opskrifter:

  • Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs
  • Rysteribs - sådan laves de lækre ribs med sukker
  • Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble

Opskrift på ribskage

Ribskage - mormors luftige kage med ribs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Her er en vidunderlig opskrift på ribskage. Mormors skønne kage med friske ribs, der enten kan bages i springform eller en lille bradepande.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 175 g sukker
  • 125 g smør meget blødt
  • 2 æg strl. M/L
  • 1 citron ikke overfladebehandlet
  • 175 g hvedemel
  • 5 g bagepulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 30 g raspolie
  • 125 g ribs

Fremgangsmåde

  1. Til ribskage starter du med, at tænde din ovn på 170 °C over- og undervarme.
  2. Vej sukker og blødt smør af i en skål, og pisk det grundigt med en elpisker.
  3. Pisk derefter æggene i et ad gangen til en luftig masse. Pisk også lidt reven citronskal i, men ikke for meget, da det jo ikke er en citronkage.
  4. Vej hvedemel af i en anden skål sammen med bagepulver og vaniljesukker, og vend det godt sammen. Kom også et nip salt ved.
  5. Med en dejskraber vendes det nu i dejen, og her skal du ikke piske, men blot vende det forsigtigt sammen.
  6. Vend så rapsolie i dejen, og fordel den i en springform med en diameter på ca. 20 centimeter. Læg evt. et stykke bagepapir i klemme i bunden af formen. Den lækre kage med ribs kan selvfølgelig også bages i en lille bradepande, og her skal den være ca. 20 gange 25 centimeter.
  7. Fordel friske ribs over kagen. Du kan også bruge frosne ribs, som i frossen tilstand så vendes med lidt mel og kommes på. De skal ikke optøs først!
  8. Bag ribskagen på næstnederste rille i ca. 40 minutter. Måske 5 minutter mere. Kagen er færdigbagt når den er smuk og gylden på toppen. Eller prik i den med en kødnål, og hvis der ikke følger dej med op, er kagen færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier505kcalKulhydrater71gProtein6gFedt24gMættet fedt12gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol99mgNatrium399mgKalium244mgKostfibre2gSukker44gVitamin A619IUVitamin C11mgCalcium41mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte ribskage køles lidt af, men den er god at servere i lun tilstand.

Gerne sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum.

Ved servering kan ribskagen sigtes med lidt flormelis.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Ribsgrød - nem opskrift på lækker grød med friske ribs
  • Sommersalat med spidskål, ribs, ærteskud og edamame
  • Hjemmelavet ribsgele - nem opskrift på den bedste gele
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ingelise Jensen skriver

    juli 25, 2023 at 12:03 pm

    Kan jeg ikke også bruge rabarber?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required