• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Airfryer › Ribbensteg i airfryer

Ribbensteg i airfryer

billede med ribbensteg i airfryer
Du kan meget nemt lave en super lækker ribbensteg i Airfryer. Både med mørt kød og de sprøde svær. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. september 2024 - Udgivet:  16. juni 2020

Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Prøv at lave ribbensteg i airfryer. Her er opskriften, og den giver dig en ribbensteg, der både er meget mør og med de sprøde svær, som vi alle elsker.
  2. Opskrift på ribbensteg i airfryer
  3. Ribbensteg i airfryer - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Prøv at lave ribbensteg i airfryer. Her er opskriften, og den giver dig en ribbensteg, der både er meget mør og med de sprøde svær, som vi alle elsker.

Ribbensteg i Airfryer er en både nem og god måde at tilberede en ribbensteg på, og den samlede stegetid er ca. en time.

Ribbenstegen er perfekt aftensmad, men den er mindst lige så god som pålæg på et stykke rugbrød. Eller en lækker ribbenssandwich.

Bemærk, at stegetiden kan variere lidt. Det afhænger især af hvor tyk/høj din ribbensteg er.

Men kernetemperaturen i en tilberedt ribbensteg skal være mindst 65 grader.

Se også mine opskrifter på:

  • Flæskesteg i airfryer
  • Ribbensteg i ovn
  • Langtidsstegt ribbensteg

Opskrift på ribbensteg i airfryer

billede med ribbensteg i airfryer

Ribbensteg i airfryer - nem opskrift

Prøv at lave ribbensteg i airfryer. Her er opskriften, og den giver dig en ribbensteg, der både er meget mør og med de sprøde svær, som vi alle elsker.
Bedømmelse
4.8 fra 87 stemmer
RetAirfryer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,2 kg ribbensteg - find en steg, der ikke er for fed
  • flagesalt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tjek at sværene er skåret igennem på ribbenstegen, så der er skåret helt ned til kødet. Gå alle svær efter.
  • Salt derefter mellem hver svær, da det er vigtigt for at opnå de rigtige, sprøde svær på en ribbensteg.
  • Hæld lidt vand i bunden af din Airfryer. Lidt mere, hvis du ønsker at lave sovs af den.
  • Læg et stykke tilpasset bagepapir på risten i kurven, og sørg for at ribbenstegen ligger helt plan. Brug evt. et stykke kartoffel til at lægge under, hvis stegen ikke er plan. Igen er det vigtigt for, at alle svær bliver sprøde.
  • Skub kurven ind på plads.
  • Nu giver du først din ribbensteg i Airfryer 45 minutter ved 180 grader, hvorefter den skal have ca. 15 minutter ved 200 grader. Så bør sværene være sprøde, men fortsæt indtil du er tilfreds.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
396
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
189
mg
63
%
Natrium
 
728
mg
32
%
Kalium
 
1122
mg
32
%
Protein
 
67
g
134
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte ribbensteg i airfryer hviler lige ca. 10 minutter inden den skæres ud i skiver med en eller to sværs bredde.

Som tilbehør til den lækre ribbensteg kan du blandt andet servere bønnefritter eller bagt broccoli.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annie Thomsen

    april 04, 2025 at 6:11 pm

    Den bedste ribbensteg med de sprødeste svær

    Svar
  2. Manfred plank

    november 15, 2024 at 10:12 am

    Bruger dine opskrifter rigtig meget. Glæder mig til St afprøve dit Ciabattabtød . V. H. MP

    Svar
  3. Connie Bøttcher

    august 16, 2024 at 10:46 am

    Hej Holger
    Du skriver der skal lægges bagepapir på risten, så kan jeg da ikke få smagen ned i vandet ?
    Er der forskel på airfryer skuffe og airfryer ovn
    Vh Connie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 16, 2024 at 11:02 am

      Hej Connie
      Hvis du vil lave sovs af væsken skal du blot undlade bagepapiret. Det har du ret i 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lars Øjenholt Lauritsen

    juli 19, 2024 at 5:02 pm

    Hejsa jeg takker for en rigtig god opskrift. Jeg valgte at stege den 175° i 50 minutter og skrue op på 200° i 10 minutter. Den blev fantastisk i en airfryer.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 19, 2024 at 5:10 pm

      Selv tak, Lars - og det lyder da virkelig godt. Airfryeren er god til ribbensteg 🙂
      Og dit tip er hermed givet videre.
      Alt det bedste og fortsat god sommer
      Holger

      Svar
  5. Lars Bang Pedersen

    december 15, 2023 at 6:57 pm

    Hej jeg kan se , du skriver at man skal skære sværen helt igennem, til kødet.
    det gør man ikke normalt- mener du det og hvorfor ?

    Svar
  6. Karin Meyer

    september 24, 2023 at 3:26 pm

    Jeg skal lave ribbensteg for 1. Gang i mon airfryer.
    Har du prøvet at grille sværen de sidste minutter, og i given fald, blev det så en succes?

    Svar
  7. Mimi Krebs

    oktober 01, 2022 at 11:02 am

    jeg mente ikke 100 minutter men 60 minutter !!!!!

    Svar
    • Marc

      januar 24, 2023 at 3:47 pm

      Airfryer bruger mindre strøm

      Svar
  8. Mimi Krebs

    oktober 01, 2022 at 11:00 am

    tidsmæssig kan jeg da ikke se at der er noget vundet ved en airfryer contra en ovn med en stegetid på 100 minutter ???

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required