Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Okra

Okra (fakta og tips til at lave retter med okra)

Billede af okra.
Del og send:
Facebook6PinterestSMSEmailMessenger
6
DELINGER
Indhold
  • Grøntsagen med masser af stivelse
  • Næringsindhold
  • Ideer til anvendelse
  • Kommentarer

Der skal lidt fantasi til for at forestille sig ligheden mellem en okra og en kvindes finger. Ikke desto mindre er det, hvad den lille, spidse grøntsag kaldes på engelsk: lady's finger.

Okra kan bruges til de fleste supper og gryderetter, men gumbo er en af de kendte retter med okra. Det er den amerikanske sydstat Louisianas nationalret. Da gumbo ligefrem er det nordafrikanske navn for okra, hænger retten og grøntsagen uværgerligt sammen.

Og hvad er en okra så? Den er populær i afrikanske, indiske og mellemøstlige køkkener, men knap så brugt herhjemme.

Grøntsagen med masser af stivelse

I nordafrikanske lande har de vidst det i hundrede af år: Man behøver ikke bruge mel til at jævne retter med okra, for det klarer den. Den umodne frugt af hibiscus-slægten indeholder en geleagtig saft, der er perfekt som stivelse.

Af den grund foretrækker jeg at bruge okra i hele stykker - når de er halveret, risikerer man, at geleen gør retten for tyk.

De kan ikke spises rå, her er bitterheden for stor, men i en gryderet eller grøntsagssuppe har det en mild, fin smag. Og så ser det flot ud med de grønne "fingre" i retten.

Næringsindhold

Der er 149 kJ svarende til 35 kalorier i 100 gram okra. Energien fordeler sig således:

Kulhydrater: 6,1 gram.

Protein: 2 gram.

Fedt: 0,1 gram.

En okra er rig på vitaminer, navnlig A og C-vitaminer, samt mineralerne calcium, kalium, magnesium og fosfor.

Kilde: Frida Fooddata.dk

Ideer til anvendelse

Du kan tilføje noget ekstra til din suppe eller gryderet, hvis du kommer hele okra i. Blot skal du være opmærksom på stivelses-faktoren i den lille, grønne sag. Hvis du vil være sikker på, at retter med okra ikke bliver slimede, skal du lægge dem i en skål med eddike en halv times tid før tilberedningen.

Friturestegt bhindi: Inderne skærer okra i aflange skiver, dypper dem i dej og friterer dem. De bliver helt sprøde og smager fantastisk med citronsaft.

Gumbo: En herlig kreolsk gryderet med skaldyr, kød, grøntsager og okra som stjernen.

Bamia: Tyrkisk ret med citronsaft, okra, tomater, hvidløg og løg, der svitses og simrer en halv times tid.

På grillen: Hvis okra bliver sat direkte på spyd på en varm grill, bliver de virkelig lækre, nærmest fløjsbløde indeni med en mild, lidt nøddeagtig smag.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alfred skriver

    september 10, 2021 at 2:45 pm

    Fine opskrifter

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede (fakta og viden)
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat (fakta og anvendelse af koteletfisk)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.