Rengøring af drikkedunke er lige så vigtigt som at vaske sit brugte glas. Her er gode råd til at sikre dig, at din vanddunk ikke gør dig syg.
Rengøring af drikkedunke er måske noget, som en del glemmer. For når man bare drikker vand, er det så ikke nok at skylle vanddunken efter brug?
Det korte svar er nej. Der kan nemlig samle sig bakterier, som er temmelig ulækre at skylle i sig.
Nogen medbringer drikkedunke og vandflasker stort set dagen lang, sætter munden til tuden utallige gange hver eneste dag.
Hvis vi gjorde det med et drikkeglas eller en kaffekop, ville vi vaske dem op, men drikkedunke tilhører ligesom en anden kategori af service.
Her kan man sagtens finde på at skylle den om aftenen og fylde den næste dag. Men ligesom med kaffekoppen skal dunken faktisk vaskes efter brug.
Tips til rengøring af vanddunke
- Vask vanddunken hver eneste dag. Gerne i opvaskemaskinen, hvor den bliver vasket godt af. Sæt den derefter til at lufttørre et par timer.
- Har du ikke en opvaskemaskine, vasker du den med opvaskemiddel og vand, hvor du bruger en flaskerenser til at komme rundt i kanterne.
- Har du allerede fået et lille slim- eller kalklag, kan du prøve det gamle husgeråd: Kom et par teskefulde bagepulver i dunken, hæld varmt - ikke kogende - vand i vanddunken og lad det stå natten over. Vask efter med sulfo og vand næste dag.
- Lad være med at hælde kogende vand i dunkene, da de kan blive deforme af det, og det kan gøre rengøring af drikkedunke svært. Det betyder også, at du ikke skal hælde te, kaffe eller andre varme drikke i den.
Og til sidst: En vandflaske eller drikkedunk skal ikke deles med nogen, da man kan overføre virus og bakterier til hinanden, for eksempel forkølelsessår, herpes.
Se også nogle af disse artikler:
Kilder: Samvirke, Idenyt.dk, Videnskab.dk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Per
Sulfo har ikke eksisteret siden 70'erne, da det blev forbudt, fordi det var svært nedbrydeligt
Jytte Petersen
Der hedder 'husråd' - 'husgeråd' er ting, der bruges i køkkenet.
Jytte Petersen
Det hedder 'husråd' - husgeråd er noget helt andet.
Annette
Man skal altså huske at det kan være noget risikabelt at putte en drikkedunk i opvaskemaskinen. Jeg har desværre ødelagt flere på den konto, simpelthen fordi de blive deforme. Endda på programmet med de laveste grader, som nok stadig er højere grader, end det vand jeg bruger til en alm. håndopvask.