• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Ramsløgssmør - Nem opskrift på hjemmelavet smør med ramsløg

Ramsløgssmør - Nem opskrift på hjemmelavet smør med ramsløg

ramsløgssmør smør med ramsløg
Hjemmelavet ramsløgssmør med masser af friske ramsløg, der jo smager en del af hvidløg. En lækker kryddersmør, der blandt andet kan serveres til bøffer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  5. maj 2023

Del gerne:
57
SHARES
FacebookMessenger57PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du den bedste opskrift på ramsløgssmør. Hjemmelavet kryddersmør med masser af frisk ramsløg, og det bruges til bøf, brød, koteletten og meget andet.
  2. Opskrift på ramsløgssmør
  3. Ramsløgssmør - Nem opskrift på hjemmelavet smør med ramsløg
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Anvendelse
  8. Fryseegnet
  9. Hvad er ramsløg?
  10. Ramsløg eller liljekonval?
  11. Opskrift på ramsløgspesto
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på ramsløgssmør. Hjemmelavet kryddersmør med masser af frisk ramsløg, og det bruges til bøf, brød, koteletten og meget andet.

Ramsløgssmør er et fantastisk kryddersmør, som er meget nem at lave.

Gå i skoven og find de friske ramsløg, som derefter hakkes fint inden det æltes ind i smør.

Det synes jeg er den nemmeste måde at lave ramsløgssmør på, men du kan også bruge en blender til det.

Her blendes alle ingredienser til en passende konsistens, som derefter rulles sammen.

Jeg kan dog godt lide der er stykker af ramsløg i smørret, og derfor blender jeg det normalt ikke. Men det er op til dig.

Når du plukker ramsløgene ude i skoven eller andre steder, skal du være sikker på det ER ramsløg, og ikke lignende planter. For så kan du blive syg af det. Det kan du læse mere om længere nede.

Opskriften giver lidt over 200 gram ramsløgssmør, hvilket er nok til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Persillesmør
  • Bearnaisesmør
  • Kryddersmør

Opskrift på ramsløgssmør

ramsløgssmør smør med ramsløg

Ramsløgssmør - Nem opskrift på hjemmelavet smør med ramsløg

Her får du den bedste opskrift på ramsløgssmør. Hjemmelavet kryddersmør med masser af frisk ramsløg, og det bruges til bøf, brød, koteletten og meget andet.
Bedømmelse
4.8 fra 5 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 20 blade ramsløg
  • 2 spsk persille - hakket
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Tag smørret ud af køleskabet og skær det i mindre stykker. Gerne små tern. Kom smørret i en skål.
  • Ramsløg skylles grundigt og slynges tør for vandet. Hak derefter bladene så fint som muligt og kom det ned til smørret.
  • Hak et par spiseskefulde persille helt fint og kom det ved. Persillen kan undlades, men jeg synes den er med til at underbygge den fine og lette hvidløgssmag fra ramsløgene.
  • Kom også lidt sennep og citronsaft ved i dit ramsløgssmør.
  • Med hænderne ælter du nu hurtigt smør og krydderurter sammen, så det bliver til en samlet masse.
  • Form til en aflang pølse, som du lægger på et stykke bagepapir eller madpakkepapir.
  • Rul nu stramt sammen og drej enderne ind som på en nytårsknallert. Lægges på køl.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
407
% Daglig værdi*
Fedt
 
41
g
63
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
108
mg
36
%
Natrium
 
336
mg
15
%
Kalium
 
29
mg
1
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
2694
IU
54
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
61
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Anvendelse

Det hjemmelavede ramsløgssmør kan bruges til mange forskellige ting.

Jeg bruger det til alt fra ovenpå en lækker bøf eller koteletter, og blot til at smøre ovenpå et stykke nybagt brød. Eksempelvis mit brød, der er lavet af nem dej.

Prøv blandt andet smør med ramsløg til grillede lammekoteletter.

Fryseegnet

Ramsløgssmør er fryseegnet, så lav gerne en større portion og frys dit smør med ramsløg ned til senere brug.

Hvad er ramsløg?

Ramsløg findes i stort omfang i den danske natur, og er en plante, der tydeligt lugter og smager af hvidløg.

Derfor har den også fået kælenavnet Nordens hvidløg, hvilket er meget dækkende.

Sæsonen gør typisk fra marts måned og frem til først på sommeren i juni, og her finder man store mængder af ramsløg ude i naturen.

Ramsløg er ikke kun en god smagsgiver til maden, det indeholder også gode mængder af blandt andet C-vitamin.

Og i køkkenet kan ramsløgene erstatte blandt andet purløg og hvidløg. Så brug endelig løs.

Desuden er ramsløg også blevet så populært, at det kan købes i de fleste supermarkeder.

I øvrigt kan både ramsløgets blade, knopper og blomster spises. Blomsterne er især meget dekorative.

Ramsløg eller liljekonval?

Når du plukker ramsløg, skal du være meget opmærksom.

Ramsløgene minder nemlig en del om den giftige liljekonval, så her er det bedst tis til at kende forskel på ramsløg og liljekonval. Så du ikke bliver syg af det hjemmelavede ramsløgssmør.

Først og fremmest skal du lugte til bladene, Hvis de lugter tydeligt af løg/hvidløg, så er det den rigtige plante.

Og dette gælder både i forhold til liljekonval, men også i forhold til den meget giftige høsttidløs. Så her skal du være opmærksom.

Det bedste tip er altså, at du lugter til bladene. Pluk et blad, bræk det over og luft. Så bør du ikke være i tvivl.

Umiddelbart kan det nemlig være svært at se forskel på bladene på ramsløg, liljekonval og høsttidløs.

Opskrift på ramsløgspesto

Udover ramsløgssmør, kan du også anvende de friske  ramsløg til en lækker ramsløgspesto.

Der kan tilsættes mere citron eller mere ramsløg, hvis du synes det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Gram Møller

    april 05, 2021 at 10:22 am

    Hej Holger
    Tusind tak for at man kan gemme dine opskrifter i en mappe, da jeg tit ikke kan huske hvilket nyhedsbrev en bestemt opskrift er i, så det er rigtig dejligt at kunne finde en bestemt opskrift hurtigt og kun et sted at lede.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required