• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Ramsløgssmør - Nem opskrift på hjemmelavet smør med ramsløg

Ramsløgssmør - Nem opskrift på hjemmelavet smør med ramsløg

ramsløgssmør smør med ramsløg
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
57
SHARES
FacebookMessenger57PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  5. maj 2023

Indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på ramsløgssmør. Hjemmelavet kryddersmør med masser af frisk ramsløg, og det bruges til bøf, brød, koteletten og meget andet.
  2. Opskrift på ramsløgssmør
  3. Ramsløgssmør - Nem opskrift på hjemmelavet smør med ramsløg
  4. Anvendelse
  5. Fryseegnet
  6. Hvad er ramsløg?
  7. Ramsløg eller liljekonval?
  8. Opskrift på ramsløgspesto

Her får du den bedste opskrift på ramsløgssmør. Hjemmelavet kryddersmør med masser af frisk ramsløg, og det bruges til bøf, brød, koteletten og meget andet.

Ramsløgssmør er et fantastisk kryddersmør, som er meget nem at lave.

Gå i skoven og find de friske ramsløg, som derefter hakkes fint inden det æltes ind i smør.

Det synes jeg er den nemmeste måde at lave ramsløgssmør på, men du kan også bruge en blender til det.

Her blendes alle ingredienser til en passende konsistens, som derefter rulles sammen.

Jeg kan dog godt lide der er stykker af ramsløg i smørret, og derfor blender jeg det normalt ikke. Men det er op til dig.

Når du plukker ramsløgene ude i skoven eller andre steder, skal du være sikker på det ER ramsløg, og ikke lignende planter. For så kan du blive syg af det. Det kan du læse mere om længere nede.

Opskriften giver lidt over 200 gram ramsløgssmør, hvilket er nok til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Persillesmør
  • Bearnaisesmør
  • Kryddersmør

Opskrift på ramsløgssmør

ramsløgssmør smør med ramsløg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ramsløgssmør - Nem opskrift på hjemmelavet smør med ramsløg

4.80 fra 5 stemmer
Her får du den bedste opskrift på ramsløgssmør. Hjemmelavet kryddersmør med masser af frisk ramsløg, og det bruges til bøf, brød, koteletten og meget andet.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 407
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 20 blade ramsløg
  • 2 spsk persille - hakket
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Tag smørret ud af køleskabet og skær det i mindre stykker. Gerne små tern. Kom smørret i en skål.
  2. Ramsløg skylles grundigt og slynges tør for vandet. Hak derefter bladene så fint som muligt og kom det ned til smørret.
  3. Hak et par spiseskefulde persille helt fint og kom det ved. Persillen kan undlades, men jeg synes den er med til at underbygge den fine og lette hvidløgssmag fra ramsløgene.
  4. Kom også lidt sennep og citronsaft ved i dit ramsløgssmør.
  5. Med hænderne ælter du nu hurtigt smør og krydderurter sammen, så det bliver til en samlet masse.
  6. Form til en aflang pølse, som du lægger på et stykke bagepapir eller madpakkepapir.
  7. Rul nu stramt sammen og drej enderne ind som på en nytårsknallert. Lægges på køl.

Næringsindhold

Kalorier: 407kcalKulhydrater: 11gProtein: 1gFedt: 41gMættet fedt: 26gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 2gKolesterol: 108mgNatrium: 336mgKalium: 29mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 2694IUVitamin C: 13mgCalcium: 61mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Anvendelse

Det hjemmelavede ramsløgssmør kan bruges til mange forskellige ting.

Jeg bruger det til alt fra ovenpå en lækker bøf eller koteletter, og blot til at smøre ovenpå et stykke nybagt brød. Eksempelvis mit brød, der er lavet af nem dej.

Prøv blandt andet smør med ramsløg til grillede lammekoteletter.

Fryseegnet

Ramsløgssmør er fryseegnet, så lav gerne en større portion og frys dit smør med ramsløg ned til senere brug.

Hvad er ramsløg?

Ramsløg findes i stort omfang i den danske natur, og er en plante, der tydeligt lugter og smager af hvidløg.

Derfor har den også fået kælenavnet Nordens hvidløg, hvilket er meget dækkende.

Sæsonen gør typisk fra marts måned og frem til først på sommeren i juni, og her finder man store mængder af ramsløg ude i naturen.

Ramsløg er ikke kun en god smagsgiver til maden, det indeholder også gode mængder af blandt andet C-vitamin.

Og i køkkenet kan ramsløgene erstatte blandt andet purløg og hvidløg. Så brug endelig løs.

Desuden er ramsløg også blevet så populært, at det kan købes i de fleste supermarkeder.

I øvrigt kan både ramsløgets blade, knopper og blomster spises. Blomsterne er især meget dekorative.

Ramsløg eller liljekonval?

Når du plukker ramsløg, skal du være meget opmærksom.

Ramsløgene minder nemlig en del om den giftige liljekonval, så her er det bedst tis til at kende forskel på ramsløg og liljekonval. Så du ikke bliver syg af det hjemmelavede ramsløgssmør.

Først og fremmest skal du lugte til bladene, Hvis de lugter tydeligt af løg/hvidløg, så er det den rigtige plante.

Og dette gælder både i forhold til liljekonval, men også i forhold til den meget giftige høsttidløs. Så her skal du være opmærksom.

Det bedste tip er altså, at du lugter til bladene. Pluk et blad, bræk det over og luft. Så bør du ikke være i tvivl.

Umiddelbart kan det nemlig være svært at se forskel på bladene på ramsløg, liljekonval og høsttidløs.

Opskrift på ramsløgspesto

Udover ramsløgssmør, kan du også anvende de friske  ramsløg til en lækker ramsløgspesto.

Der kan tilsættes mere citron eller mere ramsløg, hvis du synes det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Gram Møller

    april 05, 2021 at 10:22 am

    Hej Holger
    Tusind tak for at man kan gemme dine opskrifter i en mappe, da jeg tit ikke kan huske hvilket nyhedsbrev en bestemt opskrift er i, så det er rigtig dejligt at kunne finde en bestemt opskrift hurtigt og kun et sted at lede.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required